Ja myślę nad tym , żeby z którejś sieci komórkowej wziąć laptop z internetem bez przewodowym . Na samego laptopa mnie nie stać po wyprowadzce rodziców . Dlatego też chcę wziąć z sieci . Obecny sprzęt czyli około 10 letni komputer doprowadza mnie do rozpaczy . Co polecacie ?
- Orange - do rozpaczy jednak mnie doprowadza zasięg 👿 - Plus - poleca mi wiele znajomych którzy mają laptop z internetem z Plusa . - Era - przejechałam się , ale dobre opinie jeśli chodzi o laptopa i internet .
Notarialna, właśnie miałam to samo napisać. Zauważyłam sporą poprawę jeśli chodzi o neta z Ery. Do tego stopnia, że postanowiłam jednak przedłużyć umowe na kolejny rok (a jeszcze całkiem niedawno byłam zdecydowanie na nie). Zasięg bardzo się poprawił, a przy przedłuzaniu umowy dostałam za mniejsza kase dużo większy limit, obecnie <odpukać> zupełnie nie mam zastrzeżeń.
Bischa moi znajomi też bardzo polecaja laptopy z internetem z Plusa. Korzystałam nawet z takiego kilka dni - wszystko fajnie, poza tym, że laptop był w wersji 'kieszonkowej' ( 😉 ) połowe mniejszy o mojego i nie mogłam sie przyzywyczaić, no i bez napędu cd, z którego ja jednak sporo korzystam, więc dobrze musiałabym się zastanowić czy by sie u mnie sprawdził taki sprzęt.
my_karen, Mój znajomy ma taki notebook mini. I jakoś sobie radzi bez napędu. Zamiast płyty używa dysku przenośnego, co jest moim zdaniem super wynalazkiem, ale też na dłuższą metę upierdliwe.
Bischa L, ale np w Erze przez 3 lata masz abonament 99zł. Nie lepiej odłożyć sobie tyle kasy co miesiąc i kupić laptop jaki chcesz, a nie taki jaki Ci dają, bo akurat takie są?
Moja mama właśnie z tego powodu zrezygnowała z oferty ery. Marzy jej się laptop, ale nie byle jaki, bo taki jest.
Ja potrzebuję coś do pisania , zgrywania zdjęć i nagrywania na płytki ( dlatego mini odpada ) i do korzystania z internetu , ale pewnie też do robienia notatek na wykładach . Siostra tak robi i sobie chwali . Nie potrzeba mi wymyślnych laptopów . Niedługo też pewnie już pracę inż pisać zacznę . I laptop się przyda .
branka, Jeśli jesteś np w Anglii, to płacisz za internet x razy drożej. Bo sygnał leci z Polski, przez kilka krajów, więc jest naliczany tak jak telefon. Tak mi tłumaczył znajomy, który pracował w Orange. Dotyczy to także Era, Plus i Play.
w uk jest internet na kartę. chyba kazda siec ma coś takiego. niektóre mają też abonamnety 1-miesięczne, ale nie wiem jak to działa. 3 ma bodajze najtanszy internet, sprawdz ich stronę 😉
Korzystałam już z Orange- to był istny koszmar, wiecznie się zrywały połączenia.
w Erze kończył mi się limit po tygodniu tylko i wyłącznie przeglądania stron, o youtube mogłam zapomnieć, r-v ładowała mi się tyle, że mogłam obiad zrobić zanim mi się zdjęcia w ogłoszeniach załadowały. Potrzebowałam mobilnego, żeby mieć neta jak pojadę do rodziców na wieś, ale tam sygnał był tak słaby, że w zasadzie bez sensu było go używać, głupie sprawdzenie poczty potrafiło mi zająć pół godziny.
Znajoma ma Play i bardzo sobie chwali.
A te notebooki, które dają w "promocjach" dla mnie są niestety niezłym shitem, do niczego oprócz używania jako przenośna klawiatura się nie nadają ( a przepraszam, koleżanka na co nudniejszych wykładach gra w jakieś proste gierki, ewentualnie puszcza muzykę, ale te głośniki wołają o pomstę do nieba).
branka, Jeśli jesteś np w Anglii, to płacisz za internet x razy drożej. Bo sygnał leci z Polski, przez kilka krajów, więc jest naliczany tak jak telefon. Tak mi tłumaczył znajomy, który pracował w Orange. Dotyczy to także Era, Plus i Play.
Moj z ery nie dziala za granica zupelnie. Probowalam roaming uruchomic przed wyjazdem 2 lata temu, ale mi powiedzieli, ze to niemozliwe. 🙄 Moze juz sie da, ale na pewno sie nie oplaca. Edytka dobrze mowi, sa dosc fajne oferty internetu na karte. Ja mialam z vodafone ale to bylo te 2 lata temu i wzielam na rok, dzialal jak net w erz z najmniejszym limitem 🤔 W tym roku przegladalam oferty i wyglada na to, ze juz proponuja o wiele lepsze warunki.
Internet tego typu owszem, może działać za granicą (trzeba tylko uruchomić raoaming) ale nie polecam- koszt korzystania w roamingu to 1zł za 50KB , także jak ktoś ma kilka tysięcy w nadwyżce to owszem, owszem 😉
Ja korzystam z Play Online na kartę i osobiście, jak na warunki Warszawskie, jestem z niego zadowolona. Ale Play niestety będzie działał tylko w dużych miastach typu Warszawa i ok 30km od nich... :/
Ja mieszkam w totalnej dziurze i jak widac jestem podłączona, korzystam z Play online i wszystko działa ok ;D sa takie dni, że jest kiepsko, czasem sie rozłącza. Mam 10gb za 45zł miesięcznie 😉 Tylko trzeba dobry zasięg znaleźc, bo jednak nie w każdym miejscu tka dobrze chodzi.. Polecam 😉
Miałam Play przez 18 miesięcy. Zasięg miałam fatalny mimo, że mieszkam prawie w Warszawie. Teraz mam Ere ale nie bardzo mogę coś powiedzieć bo dopiero tydzień. Zasięg mam full ale tylko w jednym miejscu w domu więc router musi leżeć tam cały czas a niestety szybko się rozładowuje 😕
Ja mam play na karte i ere na karte, mieszkam w dziurze i pomimo tego iz play czasami sie rozlacza jestem z niego bardziej zadowolona niz z ery, a mam dwa bo jak wynosi mnie gdzies dalej zawsze moge doladowac druga karte🙂
Mielismy wczesniej play tylko wolniejszy i w tedy nie byłam z niego zadowolona, więc pomyślałam o zmianie na blueconnect. I dobrze, że tego nie zrobiłam, okazało sie, że wystarczyło zmienic miejsce komputera.. 😉
Doliczyli mi jakąś opłatę aktywacyjną/przyłączającą do sieci. Nie wiem czemu bo w Play nie było czegoś takiego. Jest opcja oddania tego netu w ciągu 30 dni, więc mam czas się zastanowić!
O czyli jednak wprowadzili okres próbny. Ja jak brałam nie miałam niestety takiego okresu. Ale era to chyba najgorzej zarządzana firma od telefonii komórkowej jaka istnieje...
mam orange za bodajze 50zl miesiecznie, w domu smiga jak szalony, gorzej jak wyjezdzam-w mniejszych miasteczkach jest masakra, czasem w ogole nie laczy, ale o dziwo czesto na wsiach, nawet najwiekszych zadupiach dziala dobrze 🙄
nie wiem czy pytam we właściwym wątku ale może znajdzie się ktoś zorientowany w temacie neostrady i telewizji w niedługim czasie chciałabym podpisać umowę na neostradę + TV , jak jest przesyłany sygnał telewizyjny? Trzeba do tego czaszę i dekoder czy przez linię telefoniczną? (nie wiem czy fachowo się wyraziłam :icon_redface🙂
Epikea na taki krótki czas to chyba nie ma oferty - tylko karta. I to nawet korzystnie wychodzi- za 100 zł masz 7 GB (1GB + 6 GB bonusowe) Jeśli nie masz modemu-możesz sobie kupić na Allegro.
Epikea w Orange jest coś takiego jak internet na próbę - zrywasz lub przedłużasz umowę po 30 dniach. Wszystkimi kończynami jednak NIE polecam internetu w Orange (jak i żadnej innej usługi).
Mam internet w Play, ponad pół roku, do tej pory działał bez zarzutu. A ostatnio guzik, w ogóle nie łapie zasięgu babka na infolinii poradziła wymianę karty SIM - wymieniłam dziś i dalej to samo, ani w modemie USB w laptopie nic, ani SIM włożony do komórki. Nic, zero, umarł w butach Laptop widzi USB bo mam ikonkę, że nowe urządzenie, USB mruga na zielono czyli jest a mimo to nie mam neta