harja, jeeeeeej jakie piękne *_* patid1220, jaka fajna bródka hehe 😀 Cocosowo, eeeej jak super umaszczony ! Nocte, to dobrze się maskuje :P tajnaa, oj ciekawe co za maszyna z niego wyrośnie :P martkagd, a co Wy macie na zadzie ? 😁
sznurka, ale zima... u mnie aż tyle śniegu nie ma - wczoraj napadało trochę ale nie jakieś straszne ilości. Konie macie na takich dużych padokach czy to łąki?
sznurka, nie boisz się że trawa będzie kiepska i nie urośnie? że konie zryją łąkę? Miałam dylemat, czy puszczać swoje 2 w ziemie na sporą łąkę, czy niech chodzą tylko po wygrodzonym padoku... stanęło na padoku na którym po trawie nie ma już niemal śladu hehe
Cobrinha, nie mam takich obaw, przestrzeń jest duża, nie zdewastują Burza, Holda, w rzeczy samej;] Teraz znów nie za dużo pracujemy, jesienią śmigałam, na sznurkach ofkors, generalnie wracam do jazdy po dwóch latach przerwy - mój koń też, bo jak ja nie jeżdziłam to sobie ze mna pauzował pewnie na wiosnę będzie robota konkret, zima, małe dziecko, kupa roboty w nowej stajni niestety nie sprzyja wygospodarowaniu czasu na jazdę, mimo że w końcu mam rewelacyjne warunki ku temu by jeździć
A Piorka podziwiam, progres jaki zrobiliscie odkąd Was znam szokuje!
Moja z wczoraj, derka śmiesznie na niej leży, ale moja jest okrągła i krótka, derki dopasowane na długość sięgają jej do pół brzucha, teraz jeszcze jest obrośnięta jak mamut i bardziej okrągła 🙂
Cobrinha, nie mam takich obaw, przestrzeń jest duża, nie zdewastują Ja u siebie zrezygnowałam z tego pomysłu widząc jak wyglądały przejścia przy bramkach oraz w ich okolicach, i jak miejscami od ich galopad trawa była zryta, a teren jak na 2 tylko konie mały nie jest bo ma coś koło hektara z hakiem.
sznurka, aaaa super czytać, że dalej jeździcie 🙂 nie no zima, i to u was- nie zachęca 🙂 a warunki super czemu? lepsze masz teraz niż w domu? 🙂 Dzięki. To tylko jego dobra głowa.
korysindex4, może tak wyszło na zdjęciu, ale ona ogólnie ma małe kopyta, wszystkie 4 🙂 Bo to taki mały gruby konik na chudych nóżkach, małych kopytkach 😀. W zimie owłosionych na maksa i wychodzą małe kopyta.
Burza, wcześniej miałam małą angielską stajenkę, żadnych warunków socjalnych - bieżącej wody, toalety, nie miałam ujeżdżalni, światła teraz mam wypasioną stajnię, rewelacyjne warunki do trzymania sprzętu/ przebrania się, dużą świetnie oświetloną ujeżdzalnię z bardzo dobrze zrobionym podłozem - zresztą na pewno widziałaś zdjęcia na fejsie że fajnie mam;] tylko czas w deficycie;]