Forum towarzyskie »

Króliki oraz gryzonie

Nie moge znalezc sluzbowej skrzynki moderatorow. Prosze o usuniecie posta- cytatu powyzej.
Usunięty.
Seksta,
nie zdziwilabym sie jakby i ta druga zafundowala Ci dostawe rozowych kluskow  😎
gdybys miala problem z rozdaniem malych to napisz na forum szczury.org
kasska Wiem wiem moja przyjaciolka jest tam moderatorka wiec jak tylko bede miec za tydzien zdjecia malych to zamiesci tam ogloszenie 🙂
Mam nadzieje, ze druga nie zafunduje nam takiej niespodzianki..... Chociaz po sklepach zoologicznych mozna sie wszystkiego spodziewac, niestety.
odswiezam temat.

Nie wiem czy druga naprawde nie zafunduje mi kolejnej dostawy w najblizszych dniach:
Wiec...male w sobote skoncza tydzien, mam pare zdjec: ( chyba same husky )

Jeeeej, Seksta, ja chce!!! Strasznie strasznie, wlasnie huskyego....

...tylko moj chlop nie.

Wstawiaj dużo zdjęc, to go bede urabiac!

Urabiaj , urabiaj- moze znajdzie dobry domek. Wspomne tylko, ze szczury nie powinny zyc w pojedynke :P

Obawiam sie, ze kasski przepowiednia spelnila sie- Mafia urodzila dzisiaj nad ranem 12 szczurkow....
zatem do adopcji mam 19 malych - 8 od zolzy z czego dwie samiczki zarezerwowane i 11 od Mafii - jedna samiczke zostawiam u siebie😉 )

Zdjecia sprzed kilku dni i jedno 'grupowe' z dziś:

Ależ tu ucichło 🙂
Seksta, jak tam Twoje maluszki? Zapewne już całkiem spore, szczurki tak szybko rosną.
Dramka, co tam u Twojego Felka? Dawno nie było o nim żadnej historii 😀
Ja może niedługo stanę się właścicielem wiewiórki naziemnej, tj. burunduka, czy miał ktoś z nimi do czynienia? 🙂
Jakie słodziaki 🙂.
Ja mam dwa prosięta morskie. Oba chłopaki 🙂.
Jeden nazywa się Plastuś (Plastelinek) i nie ma oczka 🙁, a na drugie nic nie widzi,
a drugi, jego przewodnik, nazywa się Pralinek i jest strasznym wypłoszem.
Tosia nie żyje  ;( ! Moja Malutka.  ;((!!
Florcik- bardzo Ci współczuję, naprawdę. Pomyśl sobie, że nic ją już nie boli i biega sobie w jakimś zwierzakowym niebie. Może będzie Ci lżej.
Nie wiem jak ja bez niej wytrzymam  😕  nie bedzie juz takiego madrego zwierzaczka jak ona.  😕 ale wierzę , że jest jej dobrze w zwierzaczkowym niebie.  😕
hej mozecie mi powiedziec co jedza chomiki i czy sa fajne?
na chomiki trzeba srasznie uwazac bo jak w nocy wyjdzie z akwarium to moze wyzrec ci watrobe. serio! koledze mojego kuzyna tak sie stalo i teraz musi czekac az mu odrosnie!!
katija - Jak nie znasz odpowiedzi na pytanie nataszy to nie odpowiadaj. 
Jest jeden wątek do "zabawy" ale proszę nie robić syfu wszędzie indziej gdzie tylko ona się pojawi.
Jest przycisk ignoruj i polecam go używać.
ninevet, kiedy tam sie nudno zrobilo... 🙁 no ale dobra juz nie bede.  🙄
natasza
Chomiki jedzą żarcie dla chomików - gotowe mieszanki kupowane w sklepach zoologicznych. Można też zrobić taką mieszankę na własną rękę - wychodzi lepsza, bo dobieramy ją pod kątem konkretnego chomika ;-) Możesz sobie kupić np. ziarna słonecznika, dyni, kukurydzę (suchą), do tego nie pogardzi zielonką (sałatka, koniczyna, sianko nawet). Suchy chlebuś czy odrobinka (!) szynki też mu nie zaszkodzi.

Czy są fajne - na to musisz sobie sama odpowiedzieć. Ja np. jestem fanką dżungarków i roborków, a syryjskich nie lubię.
ja myslalam ze chomik to chomik. a tu jakies dzungarki, roborki...  😲

A koń to koń, nieważne że małopolak albo fryz  🏇
[quote author=natasza link=topic=90.msg677012#msg677012 date=1281882808]

A koń to koń, nieważne że małopolak albo fryz  🏇
[/quote]

a co możesz powiedzieć na temat rodzai papug?
nataszka to nie temat o papugach jak zadasz to pytanie w odpowiednim temacie to ci na nie chetnie odpowiem
Co do chomików...
Przede wszystkim są zwierzęta nocne, więc musisz się przygotować na to, że będzie w nocy świrował na kółku (a to hałas czasem nie do zniesienia), a w dzień będzie spał.
Przestrzegam przed akwarium, bo nie jest 'przewiewne', nieczystości tylko się kiszą w trocinach. Lepiej kupić specjalną klatkę z wyposażeniem (do dostania w sklepach zoo). Też patrzeć trzeba czy pręty nie są zbyt szeroko rozstawione, bo taki chom potrafi się przecisnąć między nimi i uciec ( 🤔wirek: ).
Ponadto zdarza się chomikom nadgryzać kable (ja po swoim mam do dzisiaj, mimo, że minęło ladnych 14 lat ) i kanty mebli, czy też ścianę...

Ps. Zacznij się zachowywać NORMALNIE, to inni też będą odpowiadać normalnie. I polecam lekturę regulaminu.
Uwagaaaaa.....mam parę zdjęć miotu, który już skończyl dwa tygodnie ( niedlugo otworza sie oczka)- sa 4 dziewczynki i 4 chlopcow 😉:

i zdjęcie tygodniowych malców ( 9 dziewczynek, 4 chlopcow ):

mama czasami karmi.....

ale zazwyczaj przez 90% czasu....rozrabia!!!!!! 

A ja mam dość nietypowe pytanie. Nie wiem w sumie, czy tu pasuje ze względu na swoją nietypowość. Ale wydaje mi się, że może chyba być.
Otóż poszukuję hodowli... jeży. Tak tych kolczastych zwierzaków, bądź ludzi którzy mają do oddania, odsprzedania. Moi rodzice mieszkają pod Warszawą i chcą, aby zamieszkały na stałe u nich na działce i rozprawiały się ze szkodnikami typu ślimaki bezmuszlowe. Pomysł pierwszy to złapanie takowego na wolności- w mojej okolicy jest sporo jeży. Ale po namyśle, stwierdziłam, że nie chcę ryzykować złapania samicy, która ma gdzieś swoje dzieci, a przecież w przypadku wolnożyjących jeży nie mam takiej pewności. Dlatego mam nadzieję, że będziecie mi w stanie pomóc, bądź znacie kliniki na terenie Warszawy, schroniska gdzie przebywają jeże skąd można by je zabrać na nieomal wolność. Budka (dach starej studni) już jest dla nich przygotowana.
Seksta, rozplynelam sie...
urabiaj chlopa lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeden miot gotowy do adopcji juz za tydzien a drugi za dwa.

tutaj pare zdjec: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?p=479441#479441

i zdjecia drugiego miotu: ( zolte tlo- samiczki, niebieskie- samce )

Cudne!
Choć...straszliwie duże byki. Może ja mam skrzywienie po chomikach - takie szczurątko jest wielkości jednego mojego dorosłego futrzaka 😀
o prosze, dlugo tu nie zagladalam i jednak wykrakalam  🤣
slodkie😉
A to mój nowy pupilek 🙂

A cóż to za zwierz?  😲 🙂
tunrida, to wiewiórka syberyjska vel burunduk 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się