Forum towarzyskie »

Króliki oraz gryzonie

dokladnie, nasz gwalcil nas jeszcze z dobry miesiac  😎 i wyciagnij felkowi granulat, to jest strasznie nie wygodnie dla kroli, nie dziwie sie ze nie chcial po op na nim lezec. moj od lat lezy na slomie i sianie. a w kuwecie ma trociny 🙂 a po kastracji lezal w recznikach, ale tylko pierwszy dzien.

uwazaj na szwy, krole je najczesciej same wyciagaja, wyzne zeby nie za wczesnie tylko 🙂

zdrowka dla felka!!
Felek już lepiej. Tylko troche smutny  🙁

Upatrzył sobie pokój mojej córki na górze i śpi pod łóżkiem.
oj bidulek
zdjęcie dodaj Felka w nowej postaci  :kwiatek:
Daje dwa portrety Bajki. 😉

śliczna
Dojrzewam do sprowadzenia do domu świnki morskiej  😵
wistra tak trzymaj  😀
Boję się tylko kociej reakcji
aaa świnki są czadowe 😀 sama mam świniaka
to moja Polly z wczoraj 😀
Hm też bym się bała, ale jeśli kotek nie ma aż tak rozwiniętego instynktu to powinno byc dobrze.😉
I jeszcze leżąca Bajka sprzed chwilki:

leniuszek z niej tak jak z mojej 😀
No ogółem to leniem nie jest tylko dzisiaj taki dzień ma.😀
aaa to chyba u mojej też, bo normalnie to lata po klatce lub po domu, a dziś śpi na miśku i jeszcze próbowała mnie ugryźć  🤔wirek: wariatka 😀
wistra Moja kotka spała ze świnkami w klatce. Ale chomika zjadła 🙁 Świnki są większe więc nie powinno być problemu.

Felek już nie chce gwałcić kota!! Opanował też chodzenie po schodach. Wygląda jakby wrócił do siebie.  😅

Dramka, nie kuś!  😜 😜
Felek mi się zlał na kołdre na moim łóżku  😤

PS. Czy wasze króliki sikaja na pomarańczowo po marchewce?

Wczorajszy zając 🙂 w poniedziałek minie 6 tyg odkąd go znalazłam 🙂
Arroch, a co z nim bedzie?
Zostanie juz u Ciebie?W klatce go trzymasz, jak kroliczka?  😉
Arroch, a co z nim bedzie?
Zostanie juz u Ciebie?W klatce go trzymasz, jak kroliczka?  😉

Na początku był plan, że go odkarmimy i wypuścimy, ale za bardzo się udomowił, bo nie boi się już moich kotów, ani psa, który jest dość duży, jak wychodzi na dwór to nie je, śpi ze mną na poduszce  😂 także zostaje 🙂
W klatce ma tylko żarcie i zawsze rano do niej wskakuje i czeka na śniadanie :] w dzień raczej wybiera łóżko, najlepiej tam gdzie świeci słońce, moje kolana, albo nagrzane od laptopa biurko... Chociaż pewnie z czasem zacznę zostawiać mu jedzenie poza klatką, bo obawiam się, że jak urośnie przestanie się do niej mieścić...
widze, ze mamy nowa krolicza kobitke, sliczna ta Bajeczka 🙂

a zajac widze, ze sie zadomowil na calego  🤣
Gienia-Pigwa  :kwiatek:
Arroch zając łądny i zdjęcie ma ładne.😉
Arroch - no mina prawdziwego domownika 🙂
Odchodzi powoli, cichutko nasz Płoszek (koszatniczka)  😕

Choruje od kilkunastu dni, wet nie jest w stanie mu pomóc.
Mieliśmy jutro próbować uśpić go i zaglądać głęboko do pyszczka, do tylnych trzonowców. Obawiam się jednak, że nie dotrwa do jutra. A nawet jeśli, to nie przeżyje zabiegu.

DLACZEGO ON ? Dlaczego teraz? Nienawidzę życia. I niech mi nikt nie mówi, że "to tylko gryzoń".

Cieszcie się ze swoich maluchów póki je macie. Czas biegnie szybko. Zbyt szybko.  😕
tunrida jestem z toba wiem co teraz czujesz.
dzięki
Ja jak ja, ale co on czuje kiedy tak odchodzi powoli?  🙁
Biedak. 😕

Podoba mi sie to zdjęcie Bajki:

tunrida jak się czujesz?
Tunrida Dawaj znać co z maluchem  🙁 Może będzie dobrze..

Ja dzisiaj Felka znalazłam cudem u sąsiada na budowli.  🤔 Koniec samodzielnych spacerów  😤
Tunrida trzymaj sie!!

felek to kawal kozaka  🤣

jutro ide z moim na szczepienia, bo przespalam  🤬
A ja właśnie dzisiaj byłam, przez miesiąc szłam i nie dochodziłam, ale nareszcie się udało i już jestem spokojna.
Tunrida trzymaj się :przytul:

Dramka, a skąd on się tam wziął? 🤔 🤣

Moje uszy znów były dziś na dworze, nie wiem, 5-6 godzin. Strasznie się cieszę. One powinny na stałe zamieszkać w ogródku - zachowują się zupełnie inaczej niż w domu. Świetnie się je obserwuje 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się