ojej, grzegorzo, jaki ty jesteś śmieszny z tymi soimi kompleksami 😂 Malutki człowieczek, co nie może się pogodzić z porażką 😎 Bo póki co wychodzi, że lepiej hodować dotacyjne łachy niż takie konie, jak ty 🤣 Może pokaż te swoje super konie po super reproduktorach na zachodzie 😜 może tam się na nich poznają 😁 A karli nie tykaj, do pięt jej nie urastasz. Ani wykształceniem, ani wychowaniem 🙄
grzegorzo jak sie nie ma argumentow to sie obraza innych? ja podalam konkrety, a ty nadal piszczysz z zazdrosci, przyczepiles sie do tego przyspieszenia jak nie wiem co, obrazasz innych,tu na pw-po co? ustalilismy,dotacje sa zle,tylko nie znasz hodowczyni Ellen i innych wspomianych tu Greyek i sie sadzisz. Teresa dotacji dostawac nie musi ( nawet nie wiem czy te klacze sa w programie i czy ich matka byla), to nie jest zrodlo zarobku jak u niektorych hodowcow, ktorzy kryja czym popadnie byleby dodtacje zgarnac i potem takie kwiatki oddaja na ZT.
moje ego sprawia, ze jestem niesmiertelna wiec sie nie zabije- nie martw sie😉 pracowac 24h tez nie musze a juz tym bardziej zapie... jak to nazwales
halo tylko grzegorzo tego nie czai...
grzegorzo-pomylka, o Maramie nie ja pisalam- 😁 nie, nikt nie usuwał artu i komentarzy o Maramie, nadal wisi🙂 no, ale cóż grunt to posiadanie wiedzy...jakiejkolwiek, ale czego wymagać od tego pana
ja nie strasze, a jedynie ostrzegam, ty mnie straszysz, byl juz na forum taki jeden co straszyl i mu policja do domu weszla i sie zamknal. wiec polecam uwazaj.byl tez taki co ludzi poobrazal, tez na tym forum i dostal becki w Bialce- jest gdzies filmik, bez przyspieszenia😉 edit.nie tu gdzie trzeba wkleilam😀
Grzegorzo Pomyliło Ci się z naszym Dzikim Wschodem???? Lek.wet. na Zachodzie pracują w uczciwych godzinach za godziwe pieniądze, i większość ma na drzwiach do gabinetu napisane "By appointment only" więc nie jest to zapierdalanie. Zapierdalają lek. wet. w Polsce zwłaszcza Ci od krów i świń. Pozostali mają godziny przyjęć wyznaczone i mogą sobie więcej i częściej pisać.
Aaaa 777 ten Zinedinek już sprzedany, kupił go były jeździec Zinedine 🙂 A źrebakami po Z. interesuje się stajnia Ludgera Beerbauma, jeśli coś macie to się zgłaszajcie 🙂
Grzegorzo - jełopie, nie zrozumialam nic, bo piszesz jakbys był chińczykiem mieszkającym pół roku w Polsce... składnię masz ciężką do zrozumienia, a to jest gorsze od błędów ortograficznych.
grzegorzo- nie napisalam, ze do mnie piszesz pw- czytaj ze zrozumieniem 🙄 najlepsi weci to maja swoje zespoly, ludzi, ktore na nich pracuja, a sami pracuja juz czysto hobbystycznie ( i nie dla kazdego) i nie musza zapier..ani tu ani na zachodzie. skoncz ciagnac OT i zacznij konkretami dyskutowac lub odpowiadac na konkrety innych
Dokładnie. Najlepsi się szanują, i nie muszą zapierniczać 24/24.
Po każdej hodowlanej imprezie znajdzie się "ludź" poszkodowany przez komisję, widownię, okoliczności przyrody, później jadem plujący. Przeważnie jego koń wypadł gorzej od konkurencji... Na zachodzie jakoś pokorniejsi hodowcy i właściciele są.
SmallBridge na zachodzie nawet jak konia skrytykują to właściciel wyciąga wnioski, czerpie z tego naukę, u nas coraz więcej takich hodowców i właścicieli koni, ale nie wszyscy niestety. Są tacy co zarzucą focha, poobrażają komisję, kierownika zakładu, jeźdźców, innych hodowców, osoby zajeżdżające danego konia i stadninę gdzie koń się urodził. Takie to polskie...ale coś się rusza🙂
[quote author=grzegorzo link=topic=89952.msg1634723#msg1634723 date=1357217867] Uczepiliście się tego konia bo nie macie kasy ...
przykład Bajou rzuciłeś ty a nie ktoś się uczepił, co do kasy to każdy wydaje tyle na ile go stać i nic innym do tego, a jak jesteś ciekawy to co roku mam w rękach słomki za które można kupić jego ojca
ElaPe, z innego forum Sam ogier z Wechty "wybitny" Bajou du Rouet jest już od dawna wałachem, przestał skakać, nawet pod jednym z najlepszych polskich zawodników... Atakował inne konie na zawodach, był paskudny w transporcie, nawet w niemieckiej klinice poturbował weta przed kastracją... Koń ten nadaje sie na dzień dzisiejszy... Do rekreacji....
[/quote]
O początku, miałam jakieś nieodparte wrażenie, że to ta sama osoba 😉 🤣 napisała 😉
[quote author=Karla🙂 link=topic=89952.msg1635071#msg1635071 date=1357230789] .......... dotacji dostawać nie musi ..........., to nie jest zrodlo zarobku jak u niektorych hodowcow, ktorzy kryja czym popadnie byleby dodtacje zgarnac i potem takie kwiatki oddaja na ZT. [/quote] dobry przykład mam na własnym podlaskim podwórku znajoma która nie miała pojęcia o koniach - tylko je gdzieś wcześniej widziała (moze tylko na filmach) i tylko tyle że się jej podobały pewnego dnia postanowiła że będzie hodować konie i to dotacyjne - IMO zabawa w hodowlę Kupiła kilka klaczy matek - chabety jak sie patrzy do zestawu był jeszcze ogier wszystko kryła tylko tym ogierem i co roku każda klacz dawała kolejną chabetę tylko po to aby dotacje otrzymać - masakra Sami sie przyczyniamy do tego aby produkować jedno wielkie kalectwo.
Przecież ta wulgarna panna bez przerwy grozi innym,wyraza sie np.smiec,lach o koniach innych wlascicieli ,slowem poziom jej wypowiedzi jest bardzo prymitywny i rynsztokowy
Przy tym chodziło tutaj o uświadomienie wszystkim nierozgarniętym megane czy titine jak obecnie sprzedający konie oszukują kupujących fabrykowanymi filmami.Czyżby to uszło uwadze moderatorowi?Uczciwość to przeżytek na tym forum?
W Niemczech i na każdym zagranicznym forum oszustów pogoniono by a u nas maja się dobrze
Brawo! Poziom tego forum jest porażający 🤬
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnpmod.gif[/img] nie uszlo uwadze moderatora nazywanie innych uzytkowniow "nierozgarnietymi"
Zarówno ja karla titina armara i wiele innych osób jest na tym forum od lat i jak do tej pory nie zauważyłam aby komuś groziły czy się wulgarnie do kogoś odnosiły wręcz przeciwnie często służą pomocą, a Ty pisząc swoje pierwsze posty od razu przeprowadzasz atak ....... piszesz o zmontowanych filmikach ...... a tu jest wątek o ZT i nijak się to ma do tematu dlatego też proszę o zakończenie tej niemądrej dyskusji bo to nie jest miejsce na takie dygresje
Przecież ta wulgarna panna bez przerwy grozi innym, wyraża się np. śmieć ,lach o koniach innych właścicieli ,słowem poziom jej wypowiedzi jest bardzo prymitywny i rynsztokowy.
no grozi, jej prawo, może ma takiego konika. Ale za to ostrzeżenie się nie przynależy.
Za język rynsztokowy w stosunku do koni innych właścicieli (łach, śmieć, trup) też ostrzeżenie sie nie przynależy. Chyba żeby taki język zastosowała w stosunku do innego forumowicza.
W Niemczech i na każdym zagranicznym forum oszustów pogoniono by a u nas maja się dobrze
Hodowczyni klaczy nie można zaliczyć do grona nieuczciwych forumowiczów (niewywiązanie się z transakcji handlowej zawieranej przez forum) ponieważ ani nie jest forumowiczką ani też niczego tu nie sprzedaje i w związku z tym nie zachodziły sytuacje niewywiązywania się z transakcji handlowych. Dlatego też nie ma jakichkolwiek podstaw do umieszczenia jej na liście nieuczciwych forumowiczów (http://re-volta.pl/forum/index.php?topic=5367.0).
Zresztą umieszczenie na tej liście nie oznacza że takiego forumowicza się "pogania" stąd. Pogonić można np. za podwójne konto.
Grzegorzo...Mnie uswiadamiac nie musisz, nie sprzedaje i nie kupuje koni. I nie wiem czemu sie do mnie przczepilas/es. Poza tym jak ogladam filmiki, to sobie je zwalniam, albo nawet odtwarzam klatka po klatce, co wiec szkodzi w takim przypadku przyspieszanie? Poza tym nigdy bym nie kupilakonia sugerujac sie tylko filmikiem, moze taki jełop jak... by sie tylko filmikiem sugerowal i to jedyny dla niego wyznacznik. Zajmij sie swoimi konmi i swoimi sprawami, a nie wmawiasz ludziom jakies swoje bzdurne teorie. Jak mozesz, to wypowiadaj sie tylko w swoim imieniu, a nie wciskasz ludziom bzdury w usta.
karla to forumowy mały trollik,nie posiadający własnego życia,nie hodujący koni ,będący fatalna amazonka ,jeszcze gorsza gryzipiora i nadętą wetĄ bez lecznicy ani zwierząt
I TO jest powodem, ze karla według ciebie ma prawo do grożenia bez powodu innym na tym forum 🤔wirek:
ela P-W Niemczech oszustow sie pogania,w Niemczech hoduje sie dobre konie......
jak obecnie sprzedający konie oszukują kupujących fabrykowanymi filmami.Czyżby to uszło uwadze moderatorowi?Uczciwość to przeżytek na tym forum? A konie to się kupuje poprzez "kup teraz" na Allegro, czy jedzie się, konia ogląda, w stajni, ruchu, w skokach, bada go wet? Czy kupuje na słowo honoru przez skypa?
Grzegorzo: o ile to co się wypisuje na forum mieści sie w ramach wytyczonych przez Regulamin (polecam jego lekturę), to tak, każdy może sobie pisać co mu ślina na język przyniesie nie ponosząc za to żadnych konsekwencji ze strony moderatorów.
grzegorzo- bardzo mnie cieszą twoje wypowiedzi na mój temat, bo potwierdzają, ze nie masz aktualnych danych🙂 boli mnie, ze mimo wszystko mi zazdrościsz i nie rozróżniasz czym jest groźba karalna od ostrzegania przed wdrożeniem kroków prawnych za pomówienia i oszczerstwa, muszę z tym jednak żyć, pracować itp. miłego dnia, więcej pogody ducha, mniej frustracji, bo to się przenosi na konie i znowu nie wygrają z dotacyjnymi, właśnie! lepszych koni by wygrywały z tymi dotacyjnymi
wracając do tematu- nikt nie neguje niemieckiej hodowli, a jedynie zwraca uwagę, ze był i nadal wśród niektórych hodowców jest trend używaniem tego,co z Niemiec (także Holandii, Francji, Belgii) zostało z jakiegoś powodu wybrakowane, odrzucone, chętnie sprzedane za male pieniadze- nie tylko do Polski. W Polsce są dobre konie, są bdb konie malopolskie- w Żabnie,u dr Łoja, nie tak dawno Walewice ( teraz sporo koni w prywatnych rękach), kiedyś Ochaby,Janów i Prudnik. Są też hodowcy bazujący na koniach młp ( nie wnikam czy dotacyjne, bo dla mnie jest to nieistotne), wlkp, trak w hodowli koni sp z użyciem zachodnich reproduktorów ( Lurony, Cantanisy itp.). Takie krzyżówki pokazują się i na ZT i potem na MPMK, a często wyżej na ZO, ZOO. Mamy dobra bazę, ale mamy też mnóstwo "odpadów w produkcji" ( bo nie jest to hodowla)i można się nogą przeżegnać jak się niektóre konie obejrzy ( niekoniecznie już w rzeźni). Póki się tego nie zmieni, póki będzie się to nagradzać ( np. dotacją) to nadal będzie to co jest...