Forum konie »

to chyba nasza następna miłosniczka koni z Myśliny.....

normiss: Zapoznaj się z informacjami fundacji itp. Każdy dobrze wie, że konie są przez właściciela doprowadzone do tego stanu. A on broni się rękami i nogami żeby mu koni nie odebrano. Niewinnych ludzi osądza, że mu coś z końmi robili, to jest chore.
Oni tam prowadzą śledztwo, policja też tam była więc niech się tym zajmą. Ja nie mam zamiaru latać i ich zgłaszać bo wystarczająco jestem w to wkręcona i tyle. Napisałam, że jak pójdą na mnie jakieś oskarżenia to sprawa wyląduje w sądzie i tam dowiodę swoich prawd.
Poza tym fundacja i policja o wszystkim wiedzą.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
ok ja nie przeczę ,że tam zle sie dzieje.Ja poprostu nie za bardzo wiem jaki sens ma pisanie o tym na forum. Nikt stad nie pojedzie,, koni nie odbierze , no i wogóle uczestnicy forum nic z tym nie zrobią. Natomiast styl i sposob pisania Lanos wyglądają tak jakby dziewczyna chciała konika z a darmo. Nie raz i nie dwa o tym pisała , nie tylko w tym wątku, równiez był anons w ogłoszeniach.
A co dalej z konikami? One pozostaly jakby w tle, pisanie na forum spowodowałao niepotrzebną dyskusje. Powinniscie "naciskac" jeszcze raz "naciskac" na pewne organa, równiez prosic domagac sie naglosnienia przez media. Bo sorki godz 3 z minutami to żadne naglosnienie.
wątek zamknięty
Lanos - Gaga to nie Katarzyna z Myśliny, pomyliło Ci się coś. Katarzyna ma nick na volcie mordkamiluch4. Ja bym się obraziła za porównywanie mnie do tej osoby  😉
wątek zamknięty
Faza: Dobrze piszesz, linki zostały wklejone, kto będzie chciał to będzie śledzić sprawę albo bardziej się tym zainteresuje, poza tym wątek nic więcej nie wnosi. I to nie jest tak, że nikt nic nie robi i czekamy na pomoc z Waszej strony, gdyby nie interwencja ludzi to wszystkie konie by tam pozdychały i nikt by o tym nie wiedział.

Co do Lanos to już nie moja sprawa.
wątek zamknięty
Dobra przyznaje pomyliłam osoby i co z tego atakujecie mnie tak jak ma to w zwyczaju właśnie p.K, co w tym złego ze człowiek chce pomóc?? mam swojego konia po co mi niby "darmowy" stac mnie zebym ich miała 10. ale po co? wole jednego zadbanego calego świata się nie zbawi...
Jakbyście chcieli wiedziec jestem od samego początku w to zaangażowana bo najpierw źle sie działo po sąsiedzku właśnie u p.K tam są moje konie i ubolewam nad tym że tam są proponowałam wykup ale nie chce się zgodzić p.K. choć nie ma ich za co utzymac i tylko jej mąż pacuje mając jeszcze 3 dzieci na wychowaniu to powiedzcie mi jak ona to robi...??

Chodze gdzie moge, pukam gdzie tylko się da bo popostu nie moge na to patrzec... W środowisku koniarzy chcesz czy nie chcesz o tym słyszysz.

Jeśli kogoś uraziłam sorry ale p.K jest na tyle bezczelna że inaczej się nie da.
wątek zamknięty
oj karolincia czyli pani lanos ty się tyle nie udzielaj skoro taka ja biedna to za co siano kupuje za co mam na weta itp?co?mam dosyć twojego oczerniania.wypowiadasz sie a gówno wiesz,bezczelna ja?no chyba ty.wczoraj fi miała lekka kolkę skoro mam niby konie gdzieś i nie stać mnie na ich utrzymanie to jakim cudem wet przyjechał skoro wg ciebie zaden nie przyjedzie bo mam wszedzie długi co?dziwne bo nigdzie długów nie mam chyba że u ciebie co jest powodem twojej chorej nagonki.na forum ruszasz tematy prywatne i robisz sie taka wspaniała a ci co cie znają to wiedza jaka jest prawda o tobie.a konie niestety nie utrzymuje mi mój mąż ze swojej wypłaty a sama na to pracuje o czym tez nie wiesz no tak bo dla ciebie praca to tylko stanie za ladą w sklepie a mało wiesz o prawdziwej pracy.nie truj dupy tymi bzdurami bo nóż się w kieszeni otwiera.zajmij sie swoim tyłkiem bo masz chyba za mało zajęć skoro obchodzą cie czyjeś.zawsze mieszałas i wciąz to robisz a najbardziej cie boli to że nic ci to nie daje bo wciąż dobrze mi się układa z ludzmi z którymi próbowałaś mnie skłóćić.biedna karolinka nikt cie nie chce słuchać to też cię boli,musisz szukać wsparcia w małolatach bo tylko one chwilowo widzą w tobie bóstwo ha ha żałosne.zawsze możesz tu zajrzeć skoro twierdzisz że konie głoduja czemu do tej pory tego nie zrobiłaś co?za nim się coś napisze wypadało by to sprawdzić a nie zmyślać piszac o tym w necie no tak ale to twój sposób żeby sie ktos toba zainteresował.na przekór temu co ty piszesz konie mają co trzeba i zawsze możesz to sprawdzić choc tak naprawde powinnam cie za to psami poszczuć.wez przestań robić z siebie błazna.na kontroli był u mnie twój 'przyjaciel' i dziwne że jego zdanie jest dla ciebie mało wazne chyba że to już nie jest 'twój'weterynarz ha ha.tyle w temacie,żegnam
wątek zamknięty
Jeszcze raz bardzo proszę o zamknięcie tego wątku.
Z tego co można tu wnioskować jest to kolejna wojna i wyrzucanie brudów na publiczne forum, nic nie wnoszące do faktycznej sprawy. Lanos ma żal do całego świata, bo ma jednego konia a nie 10 i w sumie obwinia o to mordkemiluch4, bo jej sprzedała swoje konie pare lat temu. Tak, masło maślane i tak to właśnie wygląda.
Doskonale wiem kto był i jest nadal zaangażowany w sprawe koni ze stajni R. Linki do informacji na temat całej akcji zostały tu podane. Także myślę, że jak ktoś chce pomóc to zwróci się bezpośrednio do TOZu w Opolu lub Fundacji Lipowa. Ciągnięcie dalszej kłótni, polegającej na bezpodstawnym obrażaniu uczestników forum jest bezsensowne. Zapewniam, że obie Panie Lanos i Mordkamiluch4 mają do siebie nr telefonów, a nawet znają swoje adresy zamieszkania, więc proponuję aby się poprostu spotkały. Z chęcią się dołączę.
wątek zamknięty
popieram dorene 😀
wątek zamknięty
do markamiluch4: jeszcze niedawno twierdziłas ze robie nagonke na ciebie to wyjaśnij pare spraw:
1. ze niby sie z długiem spóźniełas za rate Florydy - ale ty go jeszcze nie oddałaś, a co tu dużo mówić o jakimś spóźnieniu.
2. czemu TOZ ma na ciebie nagonke bez powodu tak?
3. czemu Fi miała kolke? bo stary koń? to czemu tego staego konia jeszcze chcesz kryć? 20 lat to jest stary??
4. tyle ci pomogłam, pożyczyłam kase w trudnej sytuacji a ty jeszcze masz czelność mówić/pisać że z mojej winy?? sama sobie i swoimi kłamstwami z dowodem adama zasłużyłaś.
5. czemu fundacji GreyAnimals sie tak wystraszyłaś ze po kosztach Floyde oddałaś??
6. Czemu wszystkim kit wciskasz o Dorinie?? czemu zdechła??ot tak sie w stanowisku przewróciła waląc głową w źłób az sie z nosa i uszu puściła kew i jak twierdzisz "mój weterynarz" nie miał juz czego ratować i kazał uśpić...
7. jak to sie stało że konie Gośki wyglądały jak wyglądały po kuracji u ciebie ponimo płacenia za pensjonat??same skóry i kości

Jakbyś taka super wporządku była nikt by się ciebie nie czepiał i cała eszta tego świata tak samo
ZAUBIŁAŚ SIĘ DZIEWCZYNO W SWOICH KŁAMSTWACH I BRUTALNOŚCI TEGO ŚWIATA...
do mordkamiluch4: dziwne jest jedno konie masz od 4lat taka wielka z ciebie znawczyni koni tylko jakoś dziwnym trafem ja mam konie od parunastu lat Finezja była u mnie 8lat dobrze wiesz ze sprzedałam ją i jej córke tylko i wyłacznie bo byłam w ciąży z drugim dzieckiem i mieszkając w bloku nie dawałam rady finansowo ich dalej trzymac. Nie jestem taka że ryzykować własnym zdrowiem i życiem nienarodzonego jeszcze dziecka i nie jeżdze w zaawansowanej ciąży konno(tobie bez różnicy czy stracisz je czy nie jak robisz je masowo).
U mnie Finezja nigdy nie miała kolki, doczekałam sie 2 zdrowych źrebaków, nigdy żadne zwierze tym bardziej koń nie padł (Dorina), żaden nie stracił "przypadkowo oka...

Juz nie pamiętasz jak za free załatwiłam ci siano całego busa a ty mi ani jednej jazdy nie darowałaś gratis, podsyłałam ci klientów, przywiozłam ciuszki dla dla twoich dzieci po moich, pożyczałąm nie raz kase w potrzebie, wziełam Filka...
Mogłabym tak wymienieć bez końca ile dobrego dla ciebie dobrego zrobiłam a ty ..??

Jeszcze jedno znawczyni koni tak negujesz moje postępowanie względem mojego zajeżdzania"młodego" konia. Dla twojej wiadomości zajeźdzanie młodego konia 2letniego zaczyna się od lonży, potem kolejno ogłowie, po długim czasie siodło. Po długiej długiej pracy gdzie koń reaguje na każdą komende głosową i nie tylko dopiero wsiada sie . I u mnie właśnie tak było po roku na lonży dopiero wsiadłam gdy mój miał przeszło 3 lata. Jakbym miała takie niedobitki zbierane gdzie się da to nawet bym nie pomyślała o wsiadaniu.
A nie pamięta wół jak cielęciem był i sama na 2letnia Lole lub darowaną Klare wsiadałaś??bez przygotowania wcześniejszego ??
Czemu wciąż jeżdzisz po nowych stajniach a w starych juz nie jestes mile widziana?? idziesz tam gdzie cię nie znają??
Czemu masz kontrole??
Zazdrościsz ze mi ufają i chcą powierzyć konie...??jak to dzis w sms napisałaś

moderowany uzytkownik nie moze edytowac postow
wątek zamknięty
jak zawsze mówisz to co uznasz za słuszne szkoda tylko że wymyślasz na forum a w twarz nie masz odwagi tego powiedzieć🙂😉)mocna jestes tylko zza komputera...ty sie ciązą nie zakrywaj ha ha..konia do rzezni chciałaś sprzedac a ty twierdzisz że taka dobra jestes...robisz z siebie taką swietą a wcale nie jesteś 🤬twoich durnych pomówień nie będe komentować bo to po prostu bez sensu,z ludzmi twojego pokroju rozmowy są daremne.dalej udzielaj sie w necie-święta panienko 😵-może ci pomnik postawią za zasługi ha ha
wątek zamknięty
Proszę po raz kolejny moderatorów o zakończenie tej prywatnej wojny.
Zaraz będą tu leciały nazwiska i adresy.

Do lanos - moje konie moja sprawa. Nie wszystkie a jednego. Tyle na temat. Mam nadzieję, że ktoś to zakończy.
wątek zamknięty
w twoich tekstach kłamstwo za kłamstwem-choćby to  ze fi nie miała kolki kiedy ją miałaś....dziwne mówiłaś co innego...no tak trzeba się wybielić 🤣a sprawa pewnej dziewczyny co do dziś jest sparaliżowana...ha ha kto wie ten wie dlatego masz znajomych tylko w necie bo w rzeczywistości jestes sama 😀do stajni innych nie jeżdze bo to moi znajomi którzy tez mają konie więc jak chcesz kłamać to wymyślaj lepsze bajki.co do doriny-krzywde zrobiła sobie w czasie prób wstawania i widziała to nawet pani wet...i dla twojej wiadomości miałam prawo wyboru próbowac ją ratowac i trzymać na pasach ale wet nie dał gwarancji czy za dwa tyg znowu nie upadnie kiedy pasy sie odepnie wiec kolejne twoje kłamstwo.jazdy gratisy?a co mało jezdziłaś za guwno i to po dwie godz nawet?za ciebie to konie nawet na zboże by nie zarobiły a ty o gratisach mówisz.pożyczałaś kase?ha ha odbierałas to sobie w jazdach nie odpóściłas mi ani złotówki.wzięłaś filka ha ha to tylko fundacja ci może podziekowc bo to oni szukali mu domu a ja byłam tylko zastepczym no i faktycznie zrobiłas gest 😀lola dwa lata?dobre,ja myślałam ze miała dwa i pół poza tym jej budowa a budowa twojego młodzika bardzo sie rózni bo ona jest większa niż on ha ha.krycie fi?ha ha ładnie jakoś mi to do głowy nie przyszło więc znowu twoje zródło informacji sie nie postaralo 😀 i kto tu wymyśla.kontrole?hm miałam tylko jedną 😀a ty mówisz w liczbie mnogiej ha ha.kłamiesz jak nakrecona 😀miłego wieczoru i twórz te swoje super historie dalej 😀
doreno bo pani lanos się nudzi  🤣
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] znowu brak edycji
wątek zamknięty
Możecie się przenieść na jakieś forum galopuje.pl czy coś w tym stylu?
Tam nawet nie trzeba umieć po polsku pisać, regulaminu brak i poziom w sam raz.

wątek zamknięty
julie podejrzewam że nie długo pani lanos i tam zacznie mnie oczerniać 😁
wątek zamknięty
Prawda jest zawsze mniej więcej po środku, myślę że obydwie w jakiejś tam mierze  jesteście wobec siebie  winne.  Dajcie spokój dziewczyny, dogadajcie się w realu.
wątek zamknięty
Ja pierdziele, jakbym moją babcię słyszała jak się z ciotką kłóci 😀 Też do 7 pokolenia sobie wypominają wszystkie grzechy.
wątek zamknięty
Dla mnie to jest mega żenujące.. 🙄 zresztą sam poziom wypowiedzi.. ach . 🤔
wątek zamknięty
poniewaz watek przegrzebal sie przez warstwe mulu i siegnal piaszczystego dna, zostaje zamkniety.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.