Dobra, podajcie mi najpierw zasady zabawy, bo tego tu nie ma. Moje pytania to: 1. Jakie te kartki mają być? Kupne, hand-made? 2. W jaki sposób odbywa się losowanie
Alabamko, nie bawiłam się w to do tej pory i zanim dołączę, chciałabym wiedzieć. Czy możesz napisać jakiś regulamin dla początkujących? 🙂
Już dopisane :kwiatek: Mam nadzieje, że wszystko jasno, zrobiłam już wersję do kopiowania na kolejne edycje. Co do drugiego pytania, numerki losuje ja. Robię listę numerów zgodną z liczbą zgłoszonych osób, potem przypadkowo dopisuje numery. Na liście nie ma nicków, dopiero przy wysyłaniu i kopiowaniu adresów wiem kogo danej osobie dopisałam. Wiem, że gdy ktoś inny zajmował sie zabawą używał programu do losowania ale bardzo często numery łączyły sie ze tak powiem w pary i osoby wysyłały kartki sobie nawzajem.
a też będzie można wysłać do większej ilości osób, jak w poprzedniej edycji? chciałabym wysłać do kilku osób jak w zeszłym roku poza wysłanymi "przydziałowo"🙂
w zeszłym roku nie było wcześniej rozsyłania adresów? po 1 grudnia już się na niektórych pocztach zaczynają "świąteczne jaja" 🙂
Proszę skracajcie już listę do 30 aby były krótsze wiadomości 🙂 Czyli dopisujemy się do tego kawałka: 30. Arroch 31. Atamanka 32. notbelieve 33. Kaktus 34. Karmelek1700 35. Chess 36. kotlet
Zgłoszenia są do 30 listopada a ja w ciągu tygodnia wyślę adresy, czyli do 7 grudnia. Myślę, że do 14 grudnia będzie w porządku, będzie tydzień na wysłanie kartek, mimo zamętu powinny dojść. Zawsze można wysłać priorytetem, jest niewiele droższy.
Alabamka, czyli tylko tydzień na napisanie i wysłanie kartek?? w zeszłym roku chyba były krócej zapisy, a było więcej czasu na wypisanie i kupienie kartek.
baffinka, w zeszłym roku robiłam kartki z myślą o konkretnych osobach 😉 teraz w tydzień na pewno się nie wyrobię, więc będą kupne, ale i tak chcialabym wybrać pod konkretne osoby a nie po prostu z marszu i dorzucić coś ręcznie robionego😉 dlatego uważam, że czasu jest bardzo malo od podania adresów do wysyłki.
zgadzam się z Isabelle, nie każdy ma dużo czasu i wolnego i jak akurat coś wypadnie to później będą pretensje... może zapisy do niedz? do pt 30go rozsyłanie adresów i później 2tyg na kupowanie, pisanie, wysyłanie?
zgadzam się z Isabelle, nie każdy ma dużo czasu i wolnego i jak akurat coś wypadnie to później będą pretensje... może zapisy do niedz? do pt 30go rozsyłanie adresów i później 2tyg na kupowanie, pisanie, wysyłanie? Zgadzam się, im więcej czasu na wysłanie i wybór kartek tym lepiej🙂 I można przypuszczać, że owe kartki dojdą na czas😉 ja oprócz planowanych chciałabym wysłać jeszcze z 1 dodatkową 🙂 oraz z pewnością wyślę 2 do dziewczyn do ktorych wysyłałam pocztówkę z wakacji😉