Forum towarzyskie »

Świąteczna pomoc dla dzieci

wawrek pisaliśmy równocześnie. Spójrz na edit w moim poprzednim poście :kwiatek:

edit ale zaraz spytam o te numerki🙂
Ja już kupiłam dziś grę 😀 Tylko takie pytanie, dopisywać mamy numery "DER"? Niektórzy mają takie same imiona. Czy po prostu w nawiasie wiek?
moja paczke sprzedawca mial bezposrednio wyslac do p. Agaty. dostalam maila, ze paczka wyszla w zeszlym tygodniu, ale ze wyszla na moj adres z allegro. wyglada to na wiadomosc wyslana automatycznie, wiec teraz sie zastanawiam, gdzie dojdzie.
bede sie pytac rodzicow, czy jakas paczka nie przyszla, ale jezeli przysłaby do p. Agaty to prosze o wiadomosc
Mam kilka znajomych, które pracują np. w H&M i dużo taniej by mi było kupić bluzę w sklepach tego typu, gdzie mogę skorzystać ze zniżki pracowniczej lub bonu i kupić kilka prezentów, niż 1 bluzę za bagatela 180zł....
Alabamka tak, z numerkiem DER
Losia ok, będę się dowiadywać🙂 Przypomnij mi tylko proszę jaki miałaś numerek DER bo nie mogę ogarnąć się w swoich wiadomościach pw. Żebym mogła Agacie powiedzieć czego ma wypatrywać🙂
tuch poczekajmy chwilkę z tymi ciuszkami, może dzieci które zechciały ubrania Agata "rozda" rodzicom na zebraniu w szkole.
wawrek niestety zajęte te numerki, poczekajmy do piątku na nową listę. Bo ja też jeszcze chcę coś wybrać i nie trafiam🙂
Laguna co do perfum...to małe dziewczynki więc raczej nie zależy im na formowych, drogich perfumach. Agata uważa że jakieś wody toaletowe typu h&m dziewczynki ucieszą 😉
😉 mi się wydaje ,że dzieci nie wierzą ,że dostaną te ciuchy to..poprostu sa ich marzenia, wielkie niespełnione mrzonki. Zapytane dziecko wprost poprostu powiedziało, zgodnie o tym o czym naprawdę marzy. Nie musimy spełniac tych marzen ale...wyobrazmy sobie ,że je spełniamy , ten szok , to nieodowierzanie i ogrom szczęscia w oczach dzieci. Ja jestem za ty abysmy na te droższe prezenty , których nikt nie wybierze zrobili zbiórke i aby wychowawczyni ze swietlicy te rzeczy kupila sama. Zna te dzieci, wie jakie te bluzy maja byc , jakie marki, jakie kolory.
We Wrocławiu na ulicy Żeromskiego 3 jest zbiórka ubrań, pościeli i innych rzeczy dla dzieci z najuboższych rodzin, które pomogą im przetrwać zimę.
DER 99 Zosia (16) sztaluga do malowania

Mogę?  🙂
Tylko chodzi o to, ze akurat w tym sklepie te bluzy wcale nie są jakoś cudownie piękne.
Na prawdę szału nie robią ani wzorami...ani tym bardziej ceną.
Jestem w stanie kupić na prawdę bardzo podobną,
ba...może nawet o ciekawszym wzorze i faktycznie markową Nike, Adidas, Reebok  😉
Dziwi mnie fakt wybrania akurat takiego drogiego sklepu. Przecież dzieciaki same tego nie wymyśliły.
A akurat wszyscy chcą z tego samego sklepu.

Faza jaki ładny nick  🤣
tuch,  napewno dzieci same to wymyśliły. jakbym miała bardzo ciężką sytuację rodzinną to napewno chciałabym spodnie za 2 stówy, bluzę za 180 z nikomu nie znanego, ale drogiego skleu i tylko z takiego; albo grę do konsoli wartej kilka tysięcy 😉

mnie na tak drogie prezenty niestety nie stać, chciałabym pomóc, ale sama nie wydaję 200 zł na bluzę, więc nie ma szans, żebym tak pomogła dzieciom z ciężką sytuacją, bo chyba stwierdzam, że to moja sytuacja jest gorsza od nich😉
TUTAJ: http://sklep.cropp.com/kategoria/odziez-meska_6/bluzy-i-swetry_40.html
Są bardzo podobne bluzy.

Chodzi mi o to, ze właśnie pomóc by mógł każdy, a nawet dzieciaki mogłyby dostać po 2-3 takie bluzy zamiast jednej.

Ja wiem, ze dzieci marzą o różnych rzeczach (ja też marzę).
Ale niech nie dochodzi do absurdu,

no czym różni się ta bluza:
http://galeriakoloru.pl/bluzy-kaptur?product_id=6104

od tej:
http://sklep.cropp.com/odziez-meska_6/bluzy_56/bluza-meska_39141.html/s/pcreateddate/a/11579

Oprócz tego, ze ta pierwsza jest o 100zł droższa...
Napisem jeszcze
Muffinka, sprawdzisz czy jest jakaś dziewczynka co marzy o perfumach wolna ?  🙂
Alabamka, ewabe zaczekajcie kochane aż dostanę nową aktualną listę, dobrze? dziś w szkole prywatnej w której pracuje pani psycholog z ośrodka jest zebranie rodziców. Tam też mają zbierać chętnych na prezenty dla dzieci. Więc jak bedę miałą nową listę to dam Wam znać.
Chciałam zapytać o numer DER 10, Patrycja - monster high. Czy chodzi o lalkę czy o cokolwiek w tym klimacie (z tego serialu) byłam dzisiaj w sklepie i lalka kosztuje 140 zł. Oryginalna, bo są podróby za mniej ale chyba nie dadzą satysfakcji...) Natomiast można kupić wiele akcesoriów z tym motywem. Na lalkę mnie nie stać ale mogę pomyśleć o zestawie kosmetyków czy cuś. Bo jezeli to lalka, to z braku pieniążków zdecyduję się na klocki lego.
ja poproszę DER 58 Maciej 10- bluza sportowa ciepła bardzo, z kapturem chętnie
tylko jaki rozmiar? nie znam się na dzieciach 😉
Dziewczyny, musimy poczekać na nową listę!! Bo w tej chwili (po wczorajszym zebraniu) nie mam pojęcia które dzieci są wolne a które nie.
Nadal czekam na listę i się doczekac nie mogę. Mam mieć chyba pod koniec dnia.

Ale ewabe niestety wiem, że Zosia zajęta już. Ktoś już jej kupił sztalugę.
UWAGA mam nową listę.
Mocno okrojoną ale teraz na niej trzeba by się skupić 😉

[s]SOK 14 Adam bandana Hemp Gru  http://hempszop.pl/gadzety/1288-bandana-hemp-gru-czarny-ga187.html + słodycze
SOK 17 Patryk 15 lat saszetka HG Też podsyłam link bo sprawdzam ceny zanik wyślę
http://hempszop.pl/gadzety/1045-saszetka-nerka-dots-dgf-niebieski-bialy-ga196.html[/s]
[s]SOK 18 Damian 8 lat klocki lego do budowania zamku z żołnierzykami[/s]
[s]SOK 19 Krystian (12) mp3[/s]
[s]SOK 20 Olek 8 lat bluza sportowa z kapturem[/s]

[s]OK 21 Henryk 7 lat piłka nożna i rękawica do niej[/s]
[s]SOK 22 Olek 12 lat sportowa bluza z kapturem[/s]
[s]SOK 23 Patrycja 11 lat- leciutkie perfumy, czy raczej woda perfumowana[/s]
[s]SOK 24 Julia 14 lat- perfumy[/s]
[s]SOK 25 Natalia 13 lat - perfumy[/s]
[s]SOK 26 Dominika 13 lat- perfumy[/s]
SOK 27 [s]Ola 12 lat błyszczyki, kolczyki wiszące i jakieś mniejsze na codzień, gumki do włosów[/s]
[s]SOK 28 Ela 13 lat błyszczyk, dezodorant w spreyu i kosmetyki Nivea do pielęgnacji buzi (dla skóry mieszanej)[/s]
To ja kupię bluzę Olkowi (SOK 20)
TO ja dla Pati, SOK 23🙂
Potwierdzam Wasze numerki :kwiatek:
SOK 27 Ola mogę?
Muffinka ja poproszę jeszcze Henryka SOK 21
Ok, poczekajcie chwilkę dziewczyny na potwierdzenie :kwiatek:
dla jasnosci- galeriakoloru, czy hempshop to skateshopy silnie powiazane ze muzycznym srodowiskiem hip hopowym. i o ile galeria koloru jest powiazana z nieco bardziej lajtowym nurtem fandangorecords i przewija sie np u miuosha:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jDd7zGtrHik w samym poczatku klipu jest reklama;
tak hemp gru to juz taki mocno uliczny klimat (polecam obejrzec cale, zeby wyrobic sobie opinie):

dla mnie zainteresowania tych "dzieci" sa niepokojaco jasne.
moja koleżanka:
SOK 25 Natalia 13 lat - perfumy czy dziewczynka jest wolna?
druga koleżanka
SOK 28 Ela 13 lat wolna?
kolega
SOK 24 Julia 14 lat wolna?
Momencik🙂
SOK 18 Damian 8  ok jeszcze jedno dziecko dla kolegi
odpisałam na pw🙂
SOK 26 Dominika 13 lat- perfumy - mogę?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się