Forum towarzyskie »

Bubble Tea - Ankieta

Witajcie!

Jestem studentką piątego roku Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumcpji, SGGW. Poszukuję osób, które znają produkt Bubble Tea (próbowali) i chcieliby wypełnić ankietę 🙂
Dane potrzebne mi są do zrealizowania pracy semestralnej. Ankieta nie ma charakteru reklamowego, wybrałysmy taki, a nie inny temat, bo sam przedmiot jest dość innowatorski.

ANKIETA

Liczę na zrozumienie  :kwiatek:
Poszło!

Fajnie skonstruowanych kilka pytań, dotyczących tego samego  😉
ciężko się wypełnia na początku, tych kwadracików w ogóle nie widać...
Pytania wydają mi się trochę dziwne... "Czuję się modnie pijąc Bubble Tea", "Bubble Tea pozwala mi się wyróżnić", "Wizyta w Bubble tea jest dla mnie źródłem inspiracji", "Uważam, że picie herbaty Bubble Tea jest konsumpcją na pokaz", etc.  🤔 Co, ona jakaś specjalna czy magiczna jest?
Albo pytanie nr 40 - jak ja mam na to odpowiedzieć? Osoba, która pije bubble tea to osoba, której chce się pić i ma ochotę na bubble tea, dlaczego miałabym do tego jakąś filozofię dorabiać? 🤔
Wypełnione 🙂
A co to jest bubble tea?
takie coś 😉
Jaaaaaaaaaa, a dlaczego to się nazywa herbata?
pokemon, bo to jest herbata 😉 mleczna albo czysta albo owocowa, w różnych kolorach, z takimi śmiesznymi "bąbelkami" żelkowymi i z sokiem w środku 😉
poko, cukier, chemia, jednym slowem syf! u nas na uni znalezli w niej jakies rakotworcze substancje, dlatego trzymac lepiej rece z daleka od tego chinskiego gowna.
aż sobie wygoglowałam. i nie mam pojęcia co to tak naprawdę jest 😉 jakaś herbata gazowana z sokiem i żelkami, naprawdę?
Wygląda... ładnie. Na pewno nie zachęcająco do wypicia. Dla mnie przynajmniej.
Tu i tu można nieco poczytać, ja sama dopiero od niedawna się z tym zaprzyjaźniam. In. herbata to tylko pretekst, bo badanie dotyczy zachowań konsumenckich jako takich i zaprojektowane jest celowo w taki, a nie inny sposób 🙂
SrokateSzczęście, ash
Dziękuję  :kwiatek:

Bubble tea daje możliwość indywidualnego, niepowtarzalnego komponowania napoju. Producent nazwał to herbatą, ja bym powiedziała, że jest to napój bardziej 😉 generalnie tak jak napisałam chodzi o trendy i zachowania konsumenckie, a ten nowoczesny i innowatorski produkt jest tylko pretekstem 🙂
Skoro nigdy nie piłam to chyba powinnam zaprzestać po pierwszym pytaniu? 😀
A gdzie to w ogóle można dorwać? Spróbowałabym z ciekawości 👀
JARA
Tak
CzarownicaSa
Mapę znajdziesz /tutaj. Jednak lokali jest mało, ale jak wyczytałam na stronie, planują kolejne otwarcia, ciekawe czy to się w ogóle przyjmie.
Bubble tea daje możliwość indywidualnego, niepowtarzalnego komponowania napoju. Producent nazwał to herbatą, ja bym powiedziała, że jest to napój bardziej 😉 generalnie tak jak napisałam chodzi o trendy i zachowania konsumenckie, a ten nowoczesny i innowatorski produkt jest tylko pretekstem 🙂

No niby herbata, bo herbatę zawiera 😉
Nigdy by mi nie przyszło do głowy, że można "szpanować" piciem herbaty 🤔
No tak, w Chinach od tysięcy lat, w większości Europy od co najmniej kilkanastu, do Polski dopiero dotarło :P
In., w Warszawie jest w strategiczny miejscu- na Chmielnej, a tam same lansy chodzą i wstawienie fotki na fejsa z BT jest takim samym lansem, jak wstawienie fotki z wizyty w Starbucksie 😉
To ja mam chyba niesamowite szczęście do znajomych, bo nikt się czymś takim nie lansuje... A co jest takiego specjalnego w Starbucksie czy w miejscach z Bubble Tea, że to już należy do lansu?
Nie wiem. Trzeba by było zapytać tych dziewczynek i chłopaczków w wieku 14-18 lat, wśród znajomych takich nie mam 🙂
In., w Warszawie jest w strategiczny miejscu- na Chmielnej, a tam same lansy chodzą i wstawienie fotki na fejsa z BT jest takim samym lansem, jak wstawienie fotki z wizyty w Starbucksie 😉

No właśnie, jak otworzyli w Warszawie starbucksa, to niektórzy musieli się pochwalić kubkiem na fejsie  😁 Co kto lubi  😂
co zalosne - dla niektorych nadal chodzenie z kubkiem po ulicy stanowi powod do dumy. no coz..
co zalosne - dla niektorych nadal chodzenie z kubkiem po ulicy stanowi powod do dumy. no coz..

Kubkiem, wymiętoszoną torbą "mango", "zara" różne rzeczy mozna zaobserować, oj różne, life  😁
To już pewnie chodzenie z kubkiem kawy z McDonalda jest towarzyskim faux pas... U mnie nie ma Starbucksa, biedni ci kaliscy gimnazjaliści, nie będą mieli się czym na fejsie pochwalić.  🙄
Bubble Tea widziałam gdzieś za granicą, chyba w Szwajcarii, nie odważyłam się spróbować.  😁  armara, skąd taki temat?  😉
Ja też czasem chodzę i plastikowym kubkiem kawy z automatu... za 1,60 zł...

Wolno piję :P
a ja bym spróbowała tego czegoś! tylko czy to nie smakuje po prostu jak zwykła herbata wymieszana z wodą gazowaną i syropem?
o rany... ale jestem nie na czasie. W zyciu czegos takiego nie widzialam, nie mowiac o probowaniu.
poszło 😉 ale uderza kilka pytań o praktycznie identycznym przesłaniu 😉

Isabell, zależy jaki smak wybierzesz, ale te z mlekiem smakują jak napój, trochę taki shake 😉
Altiria
To pomysł koleżanki, ona lubi takie innowacje, już drugą pracę pisze o.. kiełkach 😉 Przynajmniej jesteśmy oryginalne, inne tematy ankiet (rzucam hasła, dokłądnych nie pamiętam) to żywność ekologiczna, informacja na opakowaniu produktów żywnościowych itp.
maiiaF
Dziękuję !
To powtarzanie to celowy zabieg 🙂
kujka, ja chciałam się polansować, bo cappuccino w Starbuniu jest za 6 zł do 14, ale na takim kubku widnieje  wielka naklejka z napisem '6 zł' i nici z lansu. Sad fhoooj.
Sad fhoooj.

ju mejd maj dej!!  😂

armara zauwazylam ostatnio wsrod licealistow bujajacych sie po miescie (chyba chca byc oryginalni i modni, znaczy wygladaja jak wszyscy licealisci) z e-papierosami. nie uwierze, ze te dzieci wszystkie takie uzaleznione. dla nich to po prostu modny gadzet  😵 zenua.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się