WP, konie są zajęte przez komornika i zostaną sprzedane czy to się właścicielom i nam podoba czy nie. Kwestia kto je kupi. Miłośnik koni czy handlarz. Mnie nie interesuje czy właściciel ośrodka popadł w długi przez hazard, własną naiwność czy podstępy. Ani to kto nim jest. Po co mam dzwonić? Gdybym miała wykupić konia to chyba po to żeby zapytać o jego cechy i zdrowie. Ale w tej sytuacji nie wiem czy mogłabym liczyć na rzetelną opinię. Interesuje mnie tylko los koni, które wielu nauczyły jeździć konno. I jak sądzę wielu uczestników rozmowy także interesuje tylko to, by konie trafiły do dobrych domów.
na liście koni jak byk pisało, który ma jakie wady, czy był/jest kontuzjowany itd... Hebe z tego co tam pisało "w trakcie rekonwalescencji po pęknięciu kości rysikowej". -> według mnie najlepiej powiadomić osobę chętną do adopcji aby wezwała dobrego weta i przebadała klacz, ot co.
desire LUBIĘ TO 😎 Co prawda to prawda. Jestem swoją drogą trochę zdziwiona, że Aramis nadal stoi. Przecież to dosyć dobry koń, znajomi na nim odznaki zdawali. Do tego podobno niekontuzjowany.
na stronie komornika nie ma już informacji o ewentualnych wadach koni. Interesują mnie kuce Gabi, Miodunka i wałachy Argoni i Aramis. Może jest tu ktoś kto zna te konie i coś o nich napisze. Gdyby nie to, że do Rybnika mam ponad 300 km, to bym sie tam wybrała i obejrzała konie...
Marlena, myślę że na temat Argoniego może wypowiedzieć się forumowa ssstokroteczkaa. Zdawała na nim odznakę i miała chyba na nim sporo jazd. Ja mogę jedynie powiedzieć że potężny koń, podobno twardy w chodach, skaczący. Z tego co pamiętam z pierwszej licytacji to po kontuzji.
Odnośnie Aramisa, mogę niewiele powiedzieć. Miałam na nim zdawać odznakę, ale na jeździe próbnej nie przypadliśmy sobie do gustu (bardzo możliwe że z mojej winy 🙂 ). Raczej spokojny, w obejściu taki misiek, na jeździe opanowany. Ma świetny galop, dobrze skacze. Ogólnie rzecz biorąc nie mam zastrzeżeń, mimo tego że nie umiałam się z nim zgrać. Znajomi z powodzeniem zdawali na nim odznaki. Niekontuzjowany (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, na stronie pierwszej licytacji również nic nie pisali).
Aczkolwiek konie te ostatni raz widziałam koło 2 lat temu, na Aramisie jeździłam prawie 3 lata temu. Mogło się coś zmienić.
[quote author=desire link=topic=89827.msg1660051#msg1660051 date=1358807948] bera7, najpierw wielkie "halo", a jak konie za 1/2 ceny (czyli teraz w zasadzie za bezcen) to już się nikt nie zainteresuje. 👍
Najwyraźniej co lepsze konie zostały już wykupione. [/quote]
Szkoda, że na stronie komornika nie ma informacji o stanie zdrowia tych koni. Zdaje się, ze na pierwszej licytacji wszystko było opisane...
Czy te 2 pozostałe kucyki nadają się dla małych dzieci???? Długo już szukam kucyka dla córki, więc mogłabym dać któremuś dobry dom, w małej kameralnej stajni.
[quote author=desire link=topic=89827.msg1660051#msg1660051 date=1358807948] bera7, najpierw wielkie "halo", a jak konie za 1/2 ceny (czyli teraz w zasadzie za bezcen) to już się nikt nie zainteresuje. 👍
Najwyraźniej co lepsze konie zostały już wykupione. [/quote] Niekoniecznie, te konie które pozostały do licytacji to te droższe i pracujące w rekreacji. Wg mnie zostały te "lepsze", jeśli chodzi o duże konie. Jesli ktoś chce konia do rekreacji, to ma szanse kupić coś fajnego.
💃 oooo zestresowałam sie że była 22.01, no to trzymajcie kciuki, bo szukam wałąszka do rekrecji. Czy te koniemozna przyjechac wcześniej "przetestować" i zbadać 👀
Mam nadzieję,że te znajdą "dobrych" kupców a nie na mięso. Trzymam kciuki za Burbona 🙁 . Znałam go jako młodziaka.Urodził i wychowywał się u znajomych.Był bardzo spokojny,grzeczny i ufny,jak i matka.Mogę napisać,że miał bardzo dobre dzieciństwo.Dużo na pastwisku/padoku,regularnie wszystkie zabiegi,struganie,odrobaczanie ,szczepienia.Na pewno zajeżdżany po 3 r.ż.
💃 oooo zestresowałam sie że była 22.01, no to trzymajcie kciuki, bo szukam wałąszka do rekrecji. Czy te koniemozna przyjechac wcześniej "przetestować" i zbadać 👀
raczej się nie da, chyba że na jazdę się umówisz... Z tych co zostało to raczej wszystkie nadają się do rekreacji. Z wałachów Aramis, Burbon, Wrangler chodzą fajnie i te bym poleciła.
zależy co chcesz wiedzieć na PW już pisałam że wszystkie kuce są przyzwyczajone do dzieci, spokojne raczej bezproblemowe. Jeżeli chodzi o kontuzje to nie wiem dokładnie ale wydaje mi się że Gabi raczej nie miała ale dopytam się jeszcze...
kaede, oj, dzięki 🙂 No tak już PW, od Ciebie miałam. Tak chodzi mi o jej zdrowie, cena jaj jest niższa niż Miodunki, choć jest od niej młodsza. Zastanawia mnie dlaczego.... Ile mnie więcej maja wzrostu te klaczki?