mozna też jechać pociągiem (ale nie pamietam jakie jest polaczenie z 3-miasta, do berlina penie trzeba przez Szczecin, ze Szcz sa b. atrakcyjne bilety, nawet byla taka akcja(niewiem czy jest nadal) ze bilet był b. tani a do tego gratisowe poruszanie się komunikacją miejską (która w berlinie jest droższa duzo niz u nas)
Myślę, że cena około 250 zł za bilet jest porównywalna z kosztami paliwa, chyba że ma się samochód na gaz 😉 Inaczej wygląda sprawa gdy jedzie się w kilka osób i koszta paliwa idą do podziału na 3-4 osoby, wtedy samochód wygrywa. Warto jednak pamiętać, że ceny lotów z dnia na dzień będą droższe, jednak myśleć o locie i dobrej cenie trzeba dużo wcześniej.
nie wiem jak z innych miast, ale ze Szczecina jak sie zbierze 5 lub wiecej osob to mozna kupic bilet grupowy i wtedy wychodzi 5 euro za glowe czyli wydaje mi sie ze bardzo tano :kwiatek:
A w ogóle czy ktoś w skrócie jest w stanie wymienić najciekawsze rzeczy/osobistości jakie tam będą? Bo ja z nienajlepszą znajomościa niemieckiego to tylko tak co któreś słowo łapię 😡
casines, bilety są na 1 dzień! 40 ojro bilet dla 5 osób czyli 8 na osobe 😉 6-18 rż, uczniowwsko-studenckie po 7, dla dzieci do 6rż - bezpłatnie normalny na 2 dni - 16 ojro. rodzinny -25 (max 2 dorosłych i 3 dzieci do 14 rż)
Alice, jak chcecie dokladniej to moge przysiasc wieczorem, a tak ogolnie to skoki,ujeżdzenie, west (jakies 5 druzyn robi cutting np), pokazy historyczne, policji, natural szkolenia i pokazy, pokazy i prezentacje ras , duzo westu 😉 i pokazów historycznych, barokowych , damskie siodła itd., konie na sprzedaż (to tak w skrocie jak przegladam) generalnie jest 5 hal podzielonych tematycznie:
-sztuka jazdy hiszpanskiej barokowej i west - styl życia (turystyka, sprzet, akcesoria ....) - te sprzeta to wszędzie, w każdej są tematycznie -zdrowie - sport i pokazy - konie na sprzedaż i na zawody
ja jeździłam z ekipą z 2 stajni, na 2 auta taką zorganzowaną, a wiem że jechalo z tych samych stajni osób więcej, zreszta łatwo o spotkanie znajomych na miejscu - więc jeżdzą. dużo osób jezdzi. tylko myśle, że trzeba się w stajniach też podpytać i zgrupować, nie tylko na forum. ale forum fajne dla tych z poza duzych profi hoteli 🙂
no...czy autem w kilka os szczególnie(bo paliwo na te ok 300 km jakoś 120 zl?) czy busem- nie jest zle. busy jak sie wczesniej zarezerwuje albo z groupona też taniej 😉 a pociąg niewiem...
Tak i samochodem bez problemu dojedzie się pod wskazany adres bez zbędnych wycieczek komunikacją miejską. Wstępnie ja też będę jechać autem i będę mieć wolne miejsca. Moja trasa przebiega przez Szczecin.
no, tak licze wlasnie 120-150 zalezy czy jakaś wycieczka nie przydarzy jeszcze albo paliwo zdrożeje 😉 oczywiście, jak tylko bede od str polski jechac to miejsce dla was mam 😉 gaga, casines i "ktoś jeszcze", bo mam 4 miejsca (ciężarówka 😉 )
ja też się wybieram ze znajomymi, jedziemy na 3 auta, ale bazując na doświadczeniu koleżanek które jeżdżą co rok jedziemy w niedziele, podobno dużo latwiej trafić na atrakcyjne przeceny i wyprzedaże sprzętu. Sprzętu jest nadal multum ale sprzedający obniżają ceny aby zarobić jak najwięcej. W tamtym roku kumpela kupila chyba 15 kompletów owijek eskadrona po 2 euro 😍