Forum konie »

Hippologica - targi w Berlinie 13-16.12.2012

Żeby nie robić OT w temacie poznańskiej Cavaliady.
poniżej program:
http://www.hippologica.de/media/hippologica/hippo_media/hippologica_pdf/Programmflyer_2012.pdf
🙂 nie sądziłam że tak się rozkręci :P
moze mod mógłby przykleić posty z poznania?
Thymos jak będzie nas więcej to na dwa auta się pojedzie i tyle w temacie  😀
Do Berlina chętnie bym pojechała, ale z trójmiasta to już większa wyprawa 🙁
mozna też jechać pociągiem (ale nie pamietam jakie jest polaczenie z 3-miasta, do berlina penie trzeba przez Szczecin, ze Szcz sa b. atrakcyjne bilety, nawet byla taka akcja(niewiem czy jest nadal) ze bilet był b. tani a do tego gratisowe poruszanie się komunikacją miejską (która w berlinie jest droższa duzo niz u nas)
Też jestem z Trójmiasta i z chęciom bym się zabrała z kimś 😀
Ja tez chętna z 3miasta😉 W sumie pociąg to fajna opcja.
A Warszawa jakaś się wybiera?
Warszawa i Gdańsk niech sobie samoloty sprawdza.
Może być o wiele taniej niż pociągiem czy autem.
Samolot drogi jest. Najtaniej wychodzi autobusem póki co.
szkoda że są w innym terminie niż poznań  🙁
Airberlin lata z Gdańska. Ceny nie zabijają. W porównaniu np. Z czasem i paliwem w razie jazdy autem.
Z Gdańska samolot 162 +  89 opłata transakcyjna, także to trochę dużo ;/
Myślę, że cena około 250 zł za bilet jest porównywalna z kosztami paliwa, chyba że ma się samochód na gaz  😉 Inaczej wygląda sprawa gdy jedzie się w kilka osób i koszta paliwa idą do podziału na 3-4 osoby, wtedy samochód wygrywa. Warto jednak pamiętać, że ceny lotów z dnia na dzień będą droższe, jednak  myśleć o locie i dobrej cenie trzeba dużo wcześniej.
nie wiem jak z innych miast, ale ze Szczecina jak sie zbierze 5 lub wiecej osob to mozna kupic bilet grupowy i wtedy wychodzi 5 euro za glowe czyli wydaje mi sie ze bardzo tano  :kwiatek:
A w ogóle czy ktoś w skrócie jest w stanie wymienić najciekawsze rzeczy/osobistości jakie tam będą? Bo ja z nienajlepszą znajomościa niemieckiego to tylko tak co któreś słowo łapię  😡
Aice TU masz wszystko po angielsku
casines,
bilety są na 1 dzień!
40 ojro bilet dla 5 osób czyli 8 na osobe 😉
6-18 rż, uczniowwsko-studenckie po 7,
dla dzieci do 6rż - bezpłatnie
normalny na 2 dni - 16 ojro.
rodzinny -25 (max 2 dorosłych i 3 dzieci do 14 rż)

Alice,  jak chcecie dokladniej to moge przysiasc wieczorem,
a tak ogolnie to skoki,ujeżdzenie, west (jakies 5 druzyn robi cutting np), pokazy historyczne, policji, natural szkolenia i pokazy, pokazy i prezentacje ras , duzo westu 😉 i pokazów historycznych, barokowych , damskie siodła itd., konie na sprzedaż (to tak w skrocie jak przegladam)
generalnie jest 5 hal podzielonych tematycznie:

-sztuka jazdy hiszpanskiej barokowej i west
- styl życia (turystyka, sprzet, akcesoria ....) - te sprzeta to wszędzie, w każdej są tematycznie
-zdrowie
- sport i pokazy
- konie na sprzedaż i na zawody
Może zorganizujemy jakieś spotkanie pod koniec listopada dla osób chętnych na wyjazd? ( Trójmiasto i okolice)
A ze Szczecina wielu chętnych?  😉
horse_art a to całkiem możliwe że nie doczytałam dokładnie, 8 euro to i tak dosyć tanio wychodzi - ok 32zl, a za busa biorą 5dych
Myślę, że ze Szczecina jadąc bardziej opłacalną opcją będzie samochód z kompletem ludzi
ja jeździłam z ekipą z 2 stajni, na 2 auta taką zorganzowaną, a wiem że jechalo z tych samych stajni osób więcej, zreszta łatwo o spotkanie znajomych na miejscu - więc jeżdzą. dużo osób jezdzi. tylko myśle, że trzeba się w stajniach też podpytać i zgrupować, nie tylko na forum. ale forum fajne dla tych z poza duzych profi hoteli 🙂

no...czy autem w kilka os szczególnie(bo paliwo na te ok 300 km jakoś 120 zl?) czy busem- nie jest zle. busy jak sie wczesniej zarezerwuje albo z groupona też taniej 😉 a pociąg niewiem...
Paliwo ok 150 zł  na 4 osoby wyjdzie po 35 zł w obie strony
horse_art - pamietajcie zatem o mnie, bo się chętnie wybiorę :-)
Tak i samochodem bez problemu dojedzie się pod wskazany adres bez zbędnych wycieczek komunikacją miejską.
Wstępnie ja też będę jechać autem i będę mieć wolne miejsca. Moja trasa przebiega przez Szczecin.
no, tak licze wlasnie 120-150 zalezy czy jakaś wycieczka nie przydarzy jeszcze albo paliwo zdrożeje 😉
oczywiście, jak tylko bede od str polski jechac to miejsce dla was mam 😉
gaga, casines i "ktoś jeszcze", bo mam 4 miejsca (ciężarówka 😉 )
Ok to blizej grudani sie jakoś zgadamy :-)
Ja jestem chętna na sobotę 😀 ale jak coś się dostosuję 🙂
Alexa - jeśli nie będzie to kosztowało dużo pieniążka - pojechałabym.
O super, dzięki, wersja angielska mnie urządza 🙂

Ja jestem wstepnie chętna z koleżanką na pociąg z 3miasta, więc mozna zebrac większa ekipę 🙂
ja też się wybieram ze znajomymi, jedziemy na 3 auta, ale bazując na doświadczeniu koleżanek które jeżdżą co rok jedziemy w niedziele, podobno dużo latwiej trafić na atrakcyjne przeceny i wyprzedaże sprzętu. Sprzętu jest nadal multum ale sprzedający obniżają ceny aby zarobić jak najwięcej. W tamtym roku kumpela kupila chyba 15 kompletów owijek eskadrona po 2 euro  😍

edit literówka
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się