Forum towarzyskie »

zima 2012/13

U nas śniegu nie brakuje , martwię się że od poniedziałku ma być na plusie więc będzie wszystko pływać  😤 
U nas też pełno śniegu, szkoda tylko że mamy kwarantanne i z domu wyjdę za 1,5 tygodnia  😤
U nas śniegu nie brakuje , martwię się że od poniedziałku ma być na plusie więc będzie wszystko pływać  😤 

a ja z utesknieniem czekam na ta zapowiadana odwilz. strasznie czekam!
W Warszawie kupa śniegu. Jest cudnie, miałam nadzieję na taką piękną śnieżną zimę! W Alpach 180cm śniegu na stokach, ostro!
odwilż przesunęli o tydzień.
Ja tam nie mam nic do śniegu już spadniętego, ale ten lecący z nieba wciąż działa mi na nerwy, bo muszę ciągle ośnieżać, a zajmuje mi to dużo czasu, bo mam garaż daleko od bramy i jeszcze musze odsnieżyć tak żeby nawrócić autem, bo tyłem ode mnie nie wyjadę ( duży spadek terenu w bramie). No i chodnika 30 metrów. Poza tym już nie mam miejsca na ten śnieg, który zalega na wielkich kupach.  Nie wspomnę już o warunkach na drogach.
Odwilż nagła też mi nie pasuje, bo mamy jedną ścianę w kotłowni nie zabezpieczoną i jak nic bedzie ją podmywać, tak więc musimy usnąć śnieg z kolejnej części podwórka.
Mnie ten śnieg po mału już dobija, a zapowiadane temp. poprostu przerażaja.
Jeśli się sprawdzi to trzeba bedzie  odkopać derki dla koniny  😤
[quote author=monia link=topic=89727.msg1660481#msg1660481 date=1358854991]

a ja z utesknieniem czekam na ta zapowiadana odwilz. strasznie czekam!
[/quote]

To jeszcze poczekasz bo przesunęły się mrozy o tydzień  😁  Więc u nas dalej walka z akumulatorami i odpalaniem auta i ciągników  😤
mrozik niezły ale nie rekordowy, tylko -12
dziś podawali że w suwalskim było -28, a miejscami dużo mniej... a od poniedziałku ma być odwilż, no ciekawa ta zima nie ma co ...
od jutra na plusie!!! 😀 we wtorek +6!
u nas też się obeszło bez pokaźnych mrozów. W środę zapowiadają +10- u mnie na podwórku będzie powódź, albo bagno.
U nas zapowiada się bagno roku  :/ będzie wesoło.
Zawsze na północy było najcieplej, bo morze ciepło oddaje, wschód - biegun zimna, góry wiadomo - góry, musi być zimno i śnieg. A w tym roku to jakaś maniana!  👿 W Trójmieście dziś w dzień było -15 lekko, pod wieczór doszedł jeszcze bardzo 'miły' wiaterek (znad morza, bo jakby inaczej...  😫 ) i normalnie idzie się pochlastać. Dobrze, że koniowi na noc dołożyłam polar pod derkę...
Niech już będzie ta cholerna odwilż, przeżyję brnięcie w błocku, tylko niech to białe g. się już stopi i nie wraca! :/
od jutra na plusie!!! 😀 we wtorek +6!

U mnie aktualnie -14, nie chcę mi się wierzyć żeby do jutra skoczyło na plus  😉 W dodatku śniegu leży po kolana, byłaby z tego mega chlapa, więc lepiej niech aż tak bardzo się nie ociepla  😉
niech śnieg nie topnieje, nie mam kaloszy  😵
Babi, chyba pontonu  😉
Może w dzień + w nocy - to będzie powoli szło. Ja sie zastanawiam jak wjadę na podwórko tylko, jak cała woda będzie mi płynąć z podjazdu a mrozik złapie.
na Mazurach , okolice Giżycka - 17
No i super , będziemy pływać , konie będą unorane jak świnie nie wspominając o nogach i kopytach ,już mam wizje jak tarzają się w tym błoci  😵  Jedyne pocieszenie że derki pójdą w odstawkę
kurcze tak mnie ta odwilż dziwi. Ciekawe czy im się sprawdzi. Dziś rano -14,5było. Mam wrażenie że mój koń dopiero teraz zaczął obrastać prawdziwie mamucią sierścią. Już stwierdziłam ze jakiś dziwny ten mój koń w tym roku. A tu pyk przedwczoraj coś ruszyło w stronę mięciusio-puszestego puszka.

Czyżby sierść mojego kunia kłamała? Dziwne
No i gdzie to "na plusie"?  😁 U mnie na termometrze samochodowym -17 w stolicy  😉
u mnie było 2+ C 🙂
Jeszcze zdążyło troche poprószyć śniegiem ale nieznacząco.
Podoba mi się taka temp.  Pół dnia siedziałam ze zwierzakami na dworze i wogóle nie zmarzłam  😉
u nas -5, posypało też ( niech to szlag) i od wtorku- środy na plusie ma być i to sporo i deszcze. Ale za dwa tygodnie znów ma pomrozić.
U mnie dziś z rańca -2,5, -3 - "puściło", śnieg nie trzeszczy, mokry się zrobił.
W nocy łupieżu nasypało deko  😤 ale bez tragedii, więc w sumie nawet nie jest ślisko.
jejeje! cieplo jest! plyn sniegu, plyn!
mam mieszane uczucia
1.w strachu przed mrozami spięłam się i zamówiłam hydraulika do remontu mojej zamarzającej przy -12 instalacji wewn.  (duma i radość)
2. hydraulik podliczył mnie na 450 zł zamiast spodziewanych 250 (rozpacz)
3. ale przecież warto bo lepiej zapłacić niż nie mieć wody (pocieszenie)
4. ale zamiast mrozów ma iśc odwilż (żal: po co ja wydałam 450 zł..)
5. ale dziś rano jednak zamarzł mi kran w kuchni, jedyny nie objęty remontem - czyli gdyby nie remont, to reszta pewnie tez by zamarzła..(-> właśnie te mieszane uczucia)

czyli ucieszyłam się że mi kran zamarzł
nie ma to jak logika 🙂

trochę jak ten chłopiec ze starego dowcipu:
"co to są mieszane uczucia?"
"mieszane uczucia to są wtedy, gdy budzę się chory rano i nie idę do szkoły a chwilę później w radio jest komunikat że z powodu mrozów szkoły są zamknięte"
😁
Mam dość, jestem już mega podłamana  tą zimą 🙁 . Nasypało białęgo g... i na zmiane to topnieje i zamarza.
Tyle rzeczy trzeba zmodernizować, wyremontować,  poklajstrować  na zewnątrz (potrzebuję  min. tydzien +5 C) a tu ni hu hu. Cholerstwo nie chce puścić.
A pamiętam jak kilka lat temu w lutym było +18 C ehh...
Dobrze chociaż, że dzień jest  już dłuższy.
Hmmmm... Kto by się spodziewał, że dzisiaj tak przysypie! A za parę dni, znów wszystko będzie pływać...  😵
Zdjęcie sprzed pięciu minut... I dalej sypie...

Ciekawe kto dzisiaj na drodze w Jerzmanowej się właduje autem do rowu/w drugie auto/itp.?... http://miedziowe.pl/content/view/62075/189/
Dziś, przed 7, okolice lotniska w Gdańsku: -13.5 Leo, why?!  😲  😤
sandrita oo...moje miasto rodzinne  😎 nie często je widac na tym forum .  A na Jrzmance to juz niestety  standard.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się