Forum towarzyskie »

zima 2012/13

Kraków - widok z mojego okna, sprzed chwili. Gdy odsłoniłam okno wybuchnęłam śmiechem, zupełnie się tego nie spodziewałam!

Warszawa  sprzed pół godziny. Ciągle pada.

Chyba mieszkasz niedaleko mnie, Bielany ?

nie cytuj zdjec
Właśnie byłam na stacji, żeby na nią dojechać trzeba było najpierw usunąć 20-30 cm śniegu z samochodu  🤔 A miałam w planach porobić w sobotę jesienne zdjęcia z końmi. Swoją drogą skoro śnieg już jest, to pewnie za tydzień zobaczymy pierwsze świąteczne reklamy 😉
Chyba mieszkasz niedaleko mnie, Bielany ?

dar, to Ochota okolice Bitwy Warszawskiej🙂 Ale faktycznie na Bielanach są podobne bloki.

Ale dziś już nie za fajnie, wszystko płynie, mokro...
Kurczak, nawet gdyby śniegu nie bylo to reklamy by się pojawiły, jak zawsze po Wszystkich Świetych🙂
U mnie troszkę stopniało, w miarę ciepło i błota za wiele nie ma. Tak mogłaby wyglądać cała tegoroczna zima.
Nie żeby coś, ale dla mnie te zdjęcia z grubą warstwą puchu to czysta abstrakcja. Dziś coś tam mini tyci pyci pruszyło ale ani odrobiny śniegu nie leży, chwała Bogu  🙇 Współczuję wszystkim zaśnieżonym.
Jak się obudziłam to w Wawie było -9!
U mnie dziś rano tylko -2, a samochodowe drzwi i tak mi powiedziały spadaj!  😤 Wczoraj nie jeździłam nigdzie, to nie miał możliwości się nagrzać no i dziś zonk. Wolę nie wiedzieć co będzie jak będzie zimniej  👿
Do roboty dojechałam jakoś, ale do konia dziś nie pojadę, mada faka  😫
U mnie z samego rana było -10 stopni. Na szczescie głowna trasa odsnieżona ale za Stansławowem poprostu był "tor łyżwiarski". A chwalili sie w wiadomosciach ,że wszystkie drogi odsnieżyli. 😀iabeł:
Moon  - ale w ciągu dnia ma być plus 6-8,więc puszczą Ci te drzwi 😉
ja dziś pierwszy raz tej jesieni doceniłam komfort wyjeżdżania z ciepłej hali garażowej,samochód pokazał plus 14 stopni,żadnego skrobania szyb,bajka  😍

ale nadal nie wiem,gdzie są nasze zimowe opony  👿
Z ciekawostek o oponach:
- mój syn , w Pradze (Rep.Czeska) w kolejce do zmiany opon stał z Chińczykiem, który pochodzi z ..... Nowej Huty os.Kolorowe.
😂
Ktoś, muszę nasmarować uszczelki, smart przy -20 odpalał bez zająknięcia i nigdy nie zamarzły mu drzwi, nawet nie pomyślałam, że dziadzio hopelek mi taki numer wywinie  🙁 Nie chcesz się podzielić garażem? xP
W ogóle zimowo ma być do środy, potem znów "jesiennie" cokolwiek to znaczy  😁

Tania, dobre!  🤣
Ja zimówki od zeszłego tygodnia mam, ino jakieś kołpaki muszę nabyć, bo te czarne fele mi strasznie odbiór wizualny psują  😜
Moon, śmiało,jest jeszcze dużo wolnych miejsc u nas 😁

no widziałam prognozy nawet na plus 16 w weekend,tylko ne wiem gdzie 😉
Ktoś, chętnie, tylko musiałabym chyba zamieszkać na miejscu obok - Zainwestuję w namiot  😁
mozesz w hali,duża jest...w wakacje to tam z Marysią w piłke graliśmy jak upały były 😁

ale wiesz,jest kilka mieszkań jeszcze wolnych 😉
te plus 16 to u nas hehhehe
a dziś taki drób leci że głowa mała ... tycie to że pod lupa szukać
W Beskidach piękna zima  😵  Ciekawe jak jutro do pracy dojadę, bo moje zimowe opony są w innej części województwa...
Ja zimówki od zeszłego tygodnia mam, ino jakieś kołpaki muszę nabyć, bo te czarne fele mi strasznie odbiór wizualny psują  😜

nie kupuj kolpakow, to wiocha straszna. same stalowki lepsze 😉

u nas zima. dzis nawet nie puscil mroz w ciagu dnia. tzn moze bylo lekko na plusie, ale nie ubylo sniegu. wiec jest mokro, zimno i bialo.
No u nas ( okolice Rzeszowa) wczoraj faktycznie popadał śnieg ale dziś nie ma już ani śladu, mrozu też brak jest cały czas 0-1-2 C 🙂
w Bieszczadach jakieś 5cm śniegu.. szał.  😜 😁
katija, kiedy hopelek w tych czarnych obskurzańcach wygląda już nie tak fajnie, hopelkowato!  😁
Wyżej wymieniony raczył mnie dziś wpuścić do środka, wczoraj W. nasmarował uszczelki i dziś poszło, choć nie bez wysiłku. :P
A śniegu ni wida, nie tęsknię, nie czekam, nie zapraszam białego szitu, mrozu nie ma, słonko nawet czasem wychodzi...

Edit: Śnieeggg pada  🙁
Moon, przemaluj na bialo 😉
u nas ziiimno! jutro niby ma byc ocieplenie, wiec moze splynie ten snieg...
u nas śnieg z deszczem,na szczęście 0 w porywach do plusa...opon zimowych nadal nie znaleziono,chyba trzeba kupić 🙁
a miałam kupić wreszcie piekarnik 🤣
U nas wczoraj popadało, wkurzają mnie Ci na letnich oponach, bo jadą 30-40 km/h i droga zablokowana. Z pracy jechałam 1,5h, niecałe 20 km!!!!Taaaaaki korek 10 km, a następne 10 taaaakie ślisko. Smarcik w lesie do góry kołami sobie leżał, dobrze, że już się inni zatrzymali, bo mnie było strasznie zimno, bo sobie nadmuch niechcąco wyłączyłam ( o losie!).
A pod pracą odśnieżyłam, oskrobałam, wsiadłam, odpaliłam, szybę zasypało, włączylam wycieraczkę, która zatrzymała się w pionie, zgasiłam, poprawiłam wycieraczkę i odpalić już nie mogłam. Po przełączeniu na benzynę jakoś poszło...
Ale po powrocie do domu zdecydowałam jednak, że samochód będzie stał w garażu.
Może to kogoś ucieszy, ale podobno stycznień i luty to ma być +15  😉
mnie ucieszy! 😀
I mnie też  😅
jak u was ze ślizgawką?
samochód mi oblodziło, warstwa śniegu się zlodziła i po pieknej zimie pozostaje tylko wspomnienie 😉
U nas dziś padał marznący deszcz, wszystko jest śliskie, od chodników po klamki 🙄
Olsztyn - od wczoraj sypie, jest prześlicznie! Tylko póki co ulice tez białe i puchate, brrr
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się