Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie mieli przygotowanego zapasowego, na wypadek jakiejś awarii. Tak swoja drogą, ciągle w tvn podawali datę startu, a wspomnieli przy tym, że ok. 3 godziny będzie się wznosił?
A mnie się wydaje, że chcą jak najbardziej zminimalizować niebezpieczeństwo, bo nie są pewni, co do powodzenia misji...
Szukają "brata bliźniaka", żeby "misja" na pewno się powiodła. Szkoda, że nie mieszkam w Stanach - nająłbym papugę, by zmusiła producenta do umieszczenia na każdej puszce widocznego napisu "może uszkadzać mózg". p.s. swego czasu RB zrobił clip reklamowy z motocyklistą skaczącym z rampy na budynek, w ekstremalnych warunkach. Czytałem wywiad z nim "po". Powiedział, że było to wyjątkowo niebezpieczne, wręcz głupie i że nigdy więcej by tego nie zrobił.
Jak zobaczyłam zamiar skoczenia z kosmosu w wiadomościach, to popatrzyłam na datę, czy to nie 1 kwietnia. Kur... PO CO????????????????? Żeby doświadczalnie stwierdzić, czy się zabije, czy nie? no bez jaj.
Ciekawe czy w ogóle do tego skoku dojdzie, ale skoro wrzucili już w to takie pieniądze i tak mocno nagłośnili sprawę, to głupio by było, gdyby wszystko się nie odbyło.