Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

byłam dzisiaj na masażu, klasycznym
pani na koniec - po dyskusji ze mną pokazała na mnie - tzw. masaż bańkami ;-)
jest moc, mega bolesne, ale po moich manualnych masażach odchudzających to pikuś
ale faktycznie bańki mają moc
zen, na siłce około godziny aerobów , w dni bez basenu , jak np wczoraj 80min , plus ćwiczenia siłowe ale np wczoraj robiłam klate i plecy a dzisiaj biceps , triceps i ramiona. Oczywiście nie chcę rozbudować tych mięśni tylko wyrzeżbić je. Tylko zastanawiam się czy jakoś je odżywiać ,żebym miała siłe.
A na saune miałam wejść dzisiaj dopiero , ale nie nagrzali. Wejdę jutro albo w czwartek. W sumie nie wiem jeszcze na ile i jakie serie itp. Jak jest najlepiej na początek? Na saunie nie byłam rok prawie.
Nie zdążyłam zjeść 2 sniadania :/ dziś owsianka o 8 i makrela z bagietka i warzywami o 13 łącznie 800 kcal.

Da się zastąpić mąkę odzywka bialkowa np w omlecie? Bo mam trochę tego a taki bezweglowy omlet mogę zjeść na kolację 😉
monia, tylko w stringach 😁 widać dokładnie o czym mówię, a nie chciałabym wrzucać tu fot w samej bieliźnie. W ubraniu ta różnica nie jest tak drastycznie widoczna.

Nie mam dużych problemów z sylwetką oprócz właśnie braku zachowanych proporcji i kosmetycznych poprawek. Wiele z was pewnie wyśmiałoby moją obecność w tym wątku z rozmiarem 34 i wagą 52 kg/167 cm.
Generalnie tułów mam bardzo długi i drobny, a od miednicy w dół robi się klockowato i ciężko. Nogi w porównaniu do tułowia wyglądają trochę karykaturalnie 😉 Jestem typową gruszką z szerokimi biodrami i mocnymi udami oraz kompletnym brakiem biustu - szalone A. Kości sobie nie powycinam, ani nie zmienię rozmieszczenia tkanki tłuszczowej, ale może ćwiczeniami mogłabym uzyskać bardziej proporcjonalną sylwetkę. Nogi automatycznie wydłużą się przez podniesienie pośladków i ich wypełnienie, na czym najbardziej mi zależy, a biust i tak muszę sobie "dorabiać" stanikiem.

Dla mnie niezwykle motywujące są zdjęcia Waszych przemian przed ćwiczeniami i po, a także wasze postępy. Sama chciałabym osiągać takie sukcesy. Na pewno pochwalę się pupą, jak tylko będzie miała ładny zarys 🙂 a póki co ćwiczenia, ćwiczenia i dużo wody 🙂
siedzę w książkach i Was podczytuję tylko - koksy i tyle 😉
rosek, ja wchodzę dwie lub trzy serie, w zależności od dyspozycji czasowej. Wchodzę raz na 15 min, wychodzę, chłodzę się, uzupelniam płyny, odpoczywam 10-15 min. I znowu wchodze na 15, odpoczywam etc. 😉 Z treningiem nie wiem czy mogę pomóc, może rozpisz sobie co i jak, kiedy wypada basen, kiedy koń. Generalnie aeroby możesz nawet codziennie robić, ale z siłowym bym uważała. Kup białko 🙂
Ok, kupię . W sumie koń to narazie tylko wożenie się w 3 chodach, zero wysiłku. W sumie trening siłowy tylko 5 razy w tyg , bo inne mięsnie. Narazie chcę zrobic to tak;
pn; aeroby 80min , brzuch , klata , plecy , brzuch
wt; aeroby 60min , barki, biceps, brzuch , triceps, basen 45min , na prędkość
środa ; aeroby 80min , klata , plecy, brzuch
czwartekl aeroby 60min biceps , triceps barki,brzuch, basen na styl.
piatek aeroby 80min klata , plecy , brzuch
sobota; rano nie wiem ale albo na siłke nie pójdę a jak pójdę to jakieś lekkie aeroby 40min, koń
niedziela Ślęza min 11km i koń

Właśnie chłopak mi napisał czy jestem gotowa na basen dzisiaj....eeee... jestem?Znowu padne trupem wieczorem.
Ciep1enie fota za duża , już myślałam że nie dodasz , jednak mogłam bluzy nie zakładać  😉

zen ale masz świetną figurę , kurcze marzenie  🤔  (avator )

cavaletti zawsze możesz dodać do galerii .

Ja się wybieram na siłkę za kilka dni, trochę mi wstyd, wszyscy się na mnie patrzą i mi cholernie głupio . Siora stwierdziła, że jak będę w koszulce to nie idzie ze mną .
Dziś kupiłam buty, szukam teraz coś do ćwiczeń ale żebym miała zasłonięte ręce i plecy, wtedy nie będzie nic widać.

Co poradzicie na nogi ? rozchodzi mi się o sadło na nogach ( chce w końcu żeby moje nogi nie schodził się ) Bieganie będzie dobre lub orbitrek ?
Dziś dzień na 4 , wypiłam litr kubusia  🤔wirek:  praktycznie na jedne raz  😵 
Monia , czemu Ci wstyd??
monia, bardzo dziękuję! W ogóle się nie przejmuj, rób swoje. Osoby z nadwagą na siłowni to nie żadna nowość, uwierz mi, wzbudzają szacunek za to, że chcą się zmieniać. Oczywiście, że się ocenia, każdego chcąc nie chcąc taksujemy i szufladkujemy. My z trenerem zawsze mówiliśmy, że szacun dla tych, którzy chcą pracować.

rosek, za dużo brzucha 🙂
Zen rosek0 ja się nie wstydzę nadwagi , mam już dość  fajną figurę , wstyd mi za biceps, motyle na plecach, oczywiście wszyscy patrzyli z zazdrością na takie ręce, ale ja nie jestem przyzwyczajona do oglądania mnie.
Siostrze też było głupio, dobrze że mąż nie widział, inaczej bym miała już siłownie w domu  😁 

Bardzo dobrze ćwiczyło mi się z Ciep1enie na siłowni, tam nikt się na nas nie lampił ale to było miasto, u nas na zadupiu to lipa  🤔wirek: 
Monia- to nie lepiej ci po prostu biegać? najnormalniej w świecie trzymać dietę i biegać?  Co ty na tej siłowni ćwiczysz? Po co się bierzesz za ciężary? Mówiłaś, że tyle nawaliłaś na maszynę, że ktoś tam się zdziwił. Skoro wstydzisz się swoich mocnych mięśni, to po co jeszcze na nie ćwiczysz ??

Orbitrek trochę wyrabia ręce. Zostaje ci rowerek i bieżnia. Równie dobrze, możesz po prostu biegać! Długie, powolne dystanse. I dieta.
Uwaliłam dzisiaj przedmiot więc walczę ze sobą żeby nie pojsc do sklepu po czisy i czekolade. Mam tak podły nastrój że nie wiem co innego możemi go poprawić.
Wpadam się pochwalić. Może nie jakąś wielką dietą, ale zmianą sposobu odżywiania. Od tygodnia zastąpiłam słodycze owocami i warzywami, chipsy kanapkami i zdecydowanie mniej słodzę herbatę(przeskok z 4 łyżeczek na 2)  😅 Generalnie odchudzać się jakoś specjalnie nie zamierzam bo gruba nie jestem(a uwielbiam jeść), ale jak przy okazji zrzucę 4 kilo to będę miała swoją wagę idealną, przy której się najlepiej czuje i według mnie wyglądam  😜

Ramires nawet się nie waż!  🤬
Tunrida chciałam sprawdzić swoje możliwości  😁  byłam w szoku ile dam radę podnieść . Więcej nie będę bo i tak mam co kilka dni siłkę w domu przy boksach .
Na orbitreku ręce miałam na drugich drążkach , więc te latające latały sobie same .

Ja uciekam do koni  😀 
Frania Ogarnęłam się, dzięki 😉

Chociaż i tak zjadłam coś słodkiego nie była to czekolada ani czipsy a coś zdrowszego - jabłka w kawałkach wsadziłam do mikrofalówki aż zmiękły i polałam syropem z agawy, pyszności 💘
A ja przegięłam chyba 😉 Wczoraj po bieganiu zaczęło mnie boleć nad pachwiną, jakby w miejscu jajników. Z każdym krokiem bardzo bolało, dzisiaj lekarz i jak do jutra nie przejdzie to trzeba się wybrać na USG. Wychodzi na to, że robię dzień przerwy od ćwiczeń. Oby było dobrze.
A Wy jak tam się trzymacie dzisiaj? 🙂
Ja się trzymam bardzo dobrze,za pół godz podwieczorek. Nie wiem co... Mam za sobą 1150kcal , dzisiaj mogę dobić do 1600 spokojnie . Może kawałek piersi z kurczaka wędzonej z papryką zieloną , tak za 150kcal?
Na kolację dwa jajka sadzone beztłuszczowo z jakimś warzywem .
Obejrzałam pobieznie Serbski film , jestem zgorszona (o co baaardzo  ciężko  😁 )i zniesmaczona ( o co również ciężko) i wogóle tak porytego filmu nie widziałam nigdy, Reżyser Ludzkiej stonogi to przy tym sztukmistrz  🤔wirek:
A w lidlu od 17.02 mają być znowu rzeczy sportowe 🙂
Buty, ubrania jakieś sprzęty  😉
Powiem wam tak, monia na zdjęciu w bluzie baaaaaardzo niekorzystnie wygląda!  🤬 bluza do szafy i nie zakładaj jej więcej! Przez pracę w stajni ma wyrobione bardzo duże bicepsy i ładne plecy, na które z nas muszą pracować na siłowni 🙂
Widać też ile schudła i zostały jej ostatnie "minuty" do końca 🙂
Gdzie wy trzymcie te zdjęcia? :c
rosek, zrób sobie zupę z soczewicy albo kurczaka z makaronem razowym? I może zieloną fasolką?

U mnie dzisiaj zupa, wstawiony gar duszonych warzyw, rosół, mogę siadać na godzinkę do pracy, potem tabata, potem spanie 🤣

Frania, tak trzymaj!

Ramires, zjedz, zjedz, wyjdzie na moje 😎 :kwiatek:
ciep1enie oj dziękuję za te słodkości  😍  ja jestem zmarzluch więc mi zimno i biegam w bluzach, muszę wymienić garderobę na mniejszą ale najpierw muszę schudnąć do wagi wymarzonej, czyli 69 kg.
Próbowałam zrobić naleśniki na wodzie i odzywce bialkowej ale niestety rozpadaly się, pienily na patelni więc zjadlam jednego i odpuscilam na rzecz sałatki. Razem za 200 w między czasie zjadlam jogurt więc mam dziś ok 1000 na koncie a z ruchu tylko koń bo nie mam jak pocwiczyc :/
zen, a ile ta zupa się gotuje min? Mam bardzo mało czasu odkąd wracam z pracy do domu i idę na basen. A muszę psa wykąpać dzisiaj  😁 z chęcią zjadłabym fasolkę ale nie chce mi się dymać do Kaufa. Sama nie wiem czego ja właściwie chce.

Na podwieczorek zjadłam 130gr piersi wedzonej i zieloną paprykę , coś koło 180kcal. Jestem lekko śnięta,chyba wypije potem wodę z cytryną , bo energetyków pić za dużo nie chcę choć mnie korci ,żeby jeszcze jednego trzasnąć  😁
monia, pokaż motylki  🙂
monia, pokaż motylki  🙂

Jak syn wróci z boiska, to zrobi mi fotki .

Mogę zrobić jemu tez zdjęcie, zdziwicie się jak wygląda mój synuś  😍 
rosek, w porywach do 25 minut 😉
A to spoko. Jak się nie utopie to napiszę jutro czy zrobiłam. Adios  🙂
wstawiam uzupełnione
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się