Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

Hanoverka - pokazuj się w tych spodniach !  🙂
tunrida, a od której Ty nie jesz? Mój dietetyk każe mi zjadać ostatni posiłek max 30 minut przed pójściem spać. Z tym że ma to być posiłek bezwęglowodanowy, białko (np. 100g chudego sera albo 50g wędliny) + warzywa.
ja jak zwykle w weekend popełniłam kilka grzechów, ale z drugiej strony też polatałam z psem (wczoraj dwa spacery po niecałej godzinie + 2h na frisbee) a dziś trening agility więc też bieganie przez 1.5h 😉
Jakoś po Świętach nie mogę wrócić tak idealnie do diety, waham się cały czas z tym 67.2 i zbić poniżej nie mogę...
No nic, od jutra spróbuję jednak odstawić mleko i powinno pójść lepiej, zawsze po odstawieniu mleka idzie lepiej :/ buuuu moje ukochane cafe latte 🙁
UWAGA POSTANOWIŁAM SIĘ PRZEMÓC🙁

oto ja po 14 treningach z EWĄ. Waga cały czas 69 kg przy 173 cm. Lekko się wylewam... Już chyba coś widać jednak...

Zdjęcia dla zainteresowanych na pw! 🙂
Zamrucz, jest różnica! super! to po skalpelu czy killerze??
Tylko skalpel raz dziennie.
Zamrucz - aż miło popatrzec, gratuluje  💘 oby tak dalej !
jedyne co moge polecic, to fotografowac sie w tej samej bieliźnie, wtedy masz jeszcze lepsze porównanie 🙂
Zamrucz, gratki 😀 różnica ogromna
Anaa- obgadam tę sprawę ostatniego posiłku, aczkolwiek w swojej starej diecie miałam ostatni posiłek ok 2 godziny przed snem i dietetyczka przytaknęła, że tak ma być.
zamrucz- wydaje się, że różnica jest, ale powinnaś robić zdjęcia w tych samych ciuchach, bo starczy założyć wbijające się gacie i już efekt inny. Ale widać, widać- po brzuchu zwłaszcza. Ćwicz dalej!  🙂
Po 20 treningu zrobię w tych samych majtasach, bo to miało być tylko dla mnie, ale postanowiłam, że nie ma się co wstydzić, w końcu ja coś z sobą robię. A śmiać się ze mnie będą Ci, którzy sami tylko zadek na kanapie 🙂
No..małe spodnie to jest to. Gratulacje.  😉 Pocieszyłaś mnie, że killer to 200 kcal. Poważnie tak dużo? Fakt, że serce nawala jak szalone, twarz czerwona i na podłodze krople potu, który cieknie z twarzy. Ale aż 200-300 kcal?  😲
[/quote
Tak mówiła Ewa, dośc mocno ją ''prześladuję'' na fejsbuku i w pytaniu na śniadanie i ona tak twierdzi, że tyle kalorii zejdzie wykonując uczciwie te ćwiczenia. Poza tym, przy treningu turbo i szok, spala się jeszcze długo po zakończeniu ćwiczeń 😉

[quote author=tulipan link=topic=89332.msg1658628#msg1658628 date=1358721531]
Hanoverka - pokazuj się w tych spodniach !  🙂

a pokażę, namówiłaś mnie 😉

Zamrucz, super efekty! Trzymaj tak dalej  😀
Zamrusz, super, gratki ! Zniknely Ci 'buly' w gornej partii ud !  😎 btw to moja najwieksza 'zmora'  😵
zamrucz, efekty po 14 dniach super! Az mnie zmotywowałaś! Od dzisiaj cwicze conajmniej 5 razy w tygodniu, nie ma innej opcji! Dziękuję! 🙂
U mnie waga w sumie bez zmian  🙁 Ale w sumie nie ma się co dziwić, od środy nie ćwiczę, tylko użalam się nad sobą i pocieszam jedzeniem.

Spróbuję dziś wrócić do ćwiczeń z Jillian. Pewnie będę mogła zrobić jakieś 40% (tam, gdzie nie są potrzebne nogi i ręce  🤣 ), ale zawsze to coś.
Zamrucz, wow! Mega widać, nie spodziewałam się, że po 2 tygodniach tak będzie! Ekstra! Pomyśl jak pięknie będzie za miesiąc! 😜 :kwiatek:
Dziewczyny a killer to nie spala czasem 600kcal? Jak to jest napisane na płytce - 600kcal w 40minut?  😉
600 kcal to jest spalane przy maksymalnym wysiłku, raczej nie ma szans na osiągnięcie tego w warunkach domowych, bez asysty trenera. Ale myślę, że 400 to mozna spokojnie spalic.
Zamrucz brawo! z ciekawości spytam - wprowadzałaś jakieś zmiany, ograniczenia w diecie czy same ćwiczenia? 🙂
uh, ja dziś po 2 dietowych posiłkach już 😉 jest spoko, tylko z kawą się złamałam 🙁
wracam do Was z mocnym postanowieniem powrotu do diety

zero słodyczy, coca-coli, redsa, pieczywa. Kawy sobie nie odmówię bo bez niej umre napewno, ale bedzie bez mleka.
No i cwiczenia.

Zamrucz- widac efekty- gratulacje! ja tez tak chcę. W sumie wyglądam podobnie, tylko w barach jestem jak ten, co podnosi ciężary...
Gdzie się mierzy obwód brzucha dokładnie?
Gdzie się mierzy obwód brzucha dokładnie?

Ja mierze ponizej talii, ale nie wiem czy to poprawnie...
Martolina, brzuch na wysokości pępka. Talię w najwęższym miejscu tułowia, między biustem a biodrami 😉
Dziewoje, mozna robić jednego dnia killer a drugiego skalpel itd? Na przemian?
Scottie, dzięki. To ja chyba jestem jakaś dziwna.....bo u mnie chyba najwęższe miejsce jest na wysokości pępka. Jak wrócę do domu to to dokładnie sprawdzę 🙂
yga, wg mnie jak najbardziej
To ruszam! Zamrucz mnie zmotywowała, brawo!  😅
Scottie, dzięki. To ja chyba jestem jakaś dziwna.....bo u mnie chyba najwęższe miejsce jest na wysokości pępka. Jak wrócę do domu to to dokładnie sprawdzę 🙂

u mnie dokladnie tak samo, dlatego jak brzuch mierze w najszerszym miejscu  😅
Najdroższe- wracam! Właśnie odpalam killera.Liczę na wasze wsparcie.
[quote author=Martolina link=topic=89332.msg1659064#msg1659064 date=1358771868]

u mnie dokladnie tak samo, dlatego jak brzuch mierze w najszerszym miejscu  😅
[/quote]

Ja mam najwęższe miejsce pod żebrami- tymi, które wyczuwam jeszcze z przodu. Pępek mam niecałe 10 cm niżej i tam już jest szerzej, bo ciało zaczyna rozchodzić się do bioder. Taką mam budowę.

Na tym zdjęciu, chociaż tyłem, bardzo dobrze widać, gdzie mam najwęższe miejsce- ja je zawsze brałam za talię 😉 pępek mam oczywiście niżej :P
Dobra...se zerknijcie szybko na moje udo i zaraz toto skasuję, żeby tu nie zalegało i żeby inni nie oglądali.
Mam te uda mocne.
Jak ćwiczę z Ewą, to ta "buła" od wewnątrz uda puchnie mi coraz bardziej. Pod tym tłuszczykiem siedzi tam w środku wielki mięsień i puchnie coraz mocniej i mi się udo w spodnie nie mieści.
No kurde....nie mogę ćwiczyć.
Muszę po prostu nie jeść, żeby mi najnormalniej w świecie tłuszcz z buły spadł BEZ rozbudowy mięśnia.

edit- zgodnie z zapowiedzią, fota znika.
Ja na necie wyczytałam, że:
1. talia - najwęższe miejsce
2. brzuch - pod talią (i tu może być różnie, bo jedni mają talię na wysokości pępka, a inni pępek mają niżej)
3. biodra - najszersze miejsce (czyli z tylkiem)
4. uda - pojedynczo
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się