Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,89332.0.html

O biuście pisałam stronę czy dwie temu  😵
karolinak,

- ciało chudnie równomiernie, więc najpierw rób ogólnorozwojowy rozruch, a potem skup się na detalach, aeroby Ci pomogą
- nie zwracam szczególnie uwagi, jem tak, żeby było zdrowe białko, zdrowy tłuszcz i węglowodany. Składem żongluję w zależności od tego, co chcę osiągnąć
- a ile kalorii kesz teraz?
- masz być na minusie energetycznym, są kalkulatory, które liczą jakie masz zapotrzebowanie na kaloryczność, wystarczy z tego odjąć ok. 300 kcal.
- wszystko, co wymieniłaś plus ruch
- dobre kremy, dobry biustonosz na co dzień i do ćwiczeń
- a o której się kładziesz spać?
- unikaj przetworzonych, sztucznie słodzonych, tlustych
Nie macie pojęia jakie ja mam dziś zakwasy po wczorajszym treningu.  😲 Plecy, nogi, barki, klata, ramiona, przedramiona. nawet mój stalowy brzuch czuję.  😉
Kończę zaraz zmianę i lecę na rowerek....
Właśnie skończyłam interwał 30/30. O matko, albo to kwestia końcówki cyklu albo zbyt szybko po wstaniu? (chociaż nie raz już tak robiłam) albo... pogoda? Złachałam się wyjątkowo.
Ascaia może pogoda faktycznie. Ja dziś wstałam o 6 i ledwo się wyrobiłam do pracy na 8, jakiś tryb ślimaka mam dziś.
A w ogóle to moje jedzenie na dziś śmierdzi malizną jak to rosek mawia.

tunrida nie wierzę, co robiłaś na brzuch, że go czujesz? 😀
escada też tak zrobię jak dojdę do 55. Mój szwagier robi sobie w soboty dzień wciągacza i je wszystko na co ma ochotę, przez resztę tygodnia trzyma lekką dietę (ale nie bardzo restrykcyjną) i wygląda super.

Laski, niech mnie ktoś kopnie, nie chce mi się ćwiczyć  😵
Masz kopa ode mnie 🙂

Wczoraj na 6  😅

Dziś czuje poslady a ud wcale więc chyba jednak dobrze robiłam te przysiady 🙂 dziś powtórka cwiczen na dol ciała i pompki, zamiast roweru koń 🙂 zrobiłam wczoraj jeszcze sporo brzuszkow i jak bolały przy robieniu tak dziś nic nie boli, chyba muszę znaleźć jakieś bardziej hardcorowe ćwiczenia. Może ta tabata?

Miłego dnia!
Halo dziewczyny z Wrocławia i okolic, czy któraś miałaby ochotę wybrać się na warsztaty z Ewką Ch 22 lutego? Będą na hali AWF-u, ja bym pojechała z chęcią, ale samej trochę dupa.

Link do imprezy http://www.bebio.pl/shop/warsztaty/warsztaty-wroclaw-22-02-2014-ewa-adidas-mygirls-2014
ozzy_bb, kopię Cię!  😉

Nie jest źle - za dwa/trzy dni początek cyklu, a u mnie dzisiaj minimalny spadek na wadze. Żaden to wielki wyczyn, ale jednak mały sukces w kontroli nad własnym organizmem. Czyli nie gromadzę wody, a wczorajsza kromka chałki nie narobiła szkód.
ozzy, ja też Cię kopię! O, mój nieskażony mięśniem brzuch też Cię kopie do ćwiczeń :kwiatek:

hanoverka, a wybierasz się? Zerknę w pracy do kalendarza i może bym podjechała 😍

Mam pokręconą rodzinę 😁

I coś dla śmiechu 😅

zen, a będziesz we Wrocławiu w tym czasie?
Nie, ale mogę podjechać  🙂
W domu, po śniadaniu. Ależ mi się NIEEE CHCEEE iść na ten rowerek.
Ale idę!!!  Zwieszę łeb, jak koń przy wozie z węglem i idę urobić swoje... 
zen to dawaj! Chodź ze mną bo będę tam samiuśka, nie wytrzymałam i się zapisałam i zapłaciłam, więc jadę tak czy siak 😀
Halo dziewczyny z Wrocławia i okolic, czy któraś miałaby ochotę wybrać się na warsztaty z Ewką Ch 22 lutego? Będą na hali AWF-u, ja bym pojechała z chęcią, ale samej trochę dupa.

Link do imprezy http://www.bebio.pl/shop/warsztaty/warsztaty-wroclaw-22-02-2014-ewa-adidas-mygirls-2014

A ogrzewanie na hali będzie? 😁
JARA będzie taki zapieprz, że będziesz błagać o klimę  😁
JARA może na hali AWF będzie ciepło, szatnie też będą raczej.  W regulaminie jest jasno opisane, że trzeba mieć swoje jedzenie i picie i ciuchy na zmianę. Raczej ciężko zapewnić prysznice dla załóżmy 500 dziewczyn. Nie wiem ile dni miałby trwać taki trening, żeby każda się mogła umyć pomiędzy treningami 😁
A 100 zł to tak wiele? Ode mnie w Trzebnicy chcieli chyba 100 zł za godzinę treningu z trenerem personalnym, więc 4 treningi z różnymi trenerami za 100 zł to dla mnie nie jest wysoka cena. Ja nie mam jakiejś fazy na Ewkę, rzadko z nią ćwiczę, ale szanuję to, że dzięki niej miliony kobiet ruszyło opasłe tyłki z kanapy, bo nikomu wcześniej się nie udało tego dokonać w Polsce. Dla mnie to jest kolejna motywacja, mam 10 dni na to, żeby sie przygotować, czyli jakieś 7 treningów muszę odwalić w domu, inaczej pewnie bym nie ruszyła tyłka, bo motywacja po chorobie spadła do 0. Po warsztatach będę dalej nakręcona, jak zobaczę tyle nakręconych ludzi, mam nadzieję, że pociągnę już do wiosny z tym. 16 marca 10 km we Wrocławiu na którą się zapisałam, motywacja i kop w dupę to jest to co jest mi na teraz nie zbędne, kolejne wyzwanie odhaczone  😀 A ktoś kto będzie narzekał, zawsze się znajdzie, normalnie  😀
Jara
INFORMACJE ORGANIZACYJNE:
Organizator zapewnia uczestnikom szatnie do przebrania się oraz toalety.
Aby usprawnić organizację, sugerujemy przybycie w strojach sportowych i zmianę
jedynie obuwia na sportowe.
Organizator nie zapewnia wszystkim uczestnikom zamykanych szafek. W takim
przypadku, torby z rzeczami wnosimy ze sobą na salę.
Prosimy nie zabierać ze sobą cennych rzeczy, ponieważ organizator ani
właściciel obiektu nie bierze odpowiedzialności za rzeczy osobiste
uczestników.
Na sali ćwiczymy w czystym obuwiu sportowym przeznaczonym do tego celu.
Podczas trwania warsztatów organizator nie zapewnia posiłków i napojów.
Nie zapomnijcie, że spędzicie z nami cały dzień – zabierzcie odpowiednią ilość
jedzenia i picia! Między każdą sesją treningową macie 15 minut przerwy.
Wykorzystajcie ją!

🙂

Zen
Świetna ta grafika! 😀

Ja bym na Ewkę pojechała, ale oczywiście mój pracujący weekend... :/ Poza tym bez kondycji wyścigowej to padłabym po 30minutach i na 100% nie dotrwała do końca. Samo wydarzenie wydaje się super!
Ech, no i lipa, mam zajęcia na uczelni w kolejne dwa weekendy.. szkoda, bo bym z chęcią wybyła na jakiś czas z Warszawy. Już w ogóle mi ciążą strasznie te studia..
Witam  😅
Wczoraj padłam trupem, ponoć sąsiedzi szaleli pół nocy , ale ja całe szczęście spałam jak zabita.
Dzisiaj byłam na siłce 40min bieżni,też pod górę , 10min ćwiczeń na brzuch, 20min orbitreka i potem biceps, triceps .Miałam iść na saune ale nie powiedziałam rano żeby włączyli. Jutro włączą .
Najgorsze jest to,że kolano mnie boli  🙁  Mam nadzieję ,że jutro nie będzie tak boleć. Wieczorem basen  💃 Będę bić rekord.  😁
śniadanie; bułka orkiszowa , połówka z wędliną , połówka z dżemem 320kcal
2śniadanie; bułka z wędliną 320kcal
1,5litra wody, energetyk i kawa wypite .
30 minut orbitreka, 45 minut rowerka      i starczy na dziś
Podczytywałam praktycznie od początku, czas więc się ujawnić 😉 Od kiedy przestałam intensywnie jeździć konno zaczęłam przybierać na wadze i to bardzo.  😡  Trzymałam się jeszcze jako-tako po kupnie konia i regularnej jeździe, teraz koń kontuzjowany, a ja się posypałam już całkowicie.  😵 
Trzymam diete od paru tygodni, niestety efektów brak, postanowiłam dołożyć "bieganie" (póki co aktywnie maszeruje - nie mam formy), powoli rzucam palenie -> już teraz pale max.1-2 papierosy dziennie gdy mnie bardzo przyciśnie, ale mam momenty paru dni bez papierosa 🙂  
Mam rowerek stacjonarny, ale obawiam się że..uda mi sie jeszcze bardziej rozrosną.  😡   A no i musze dodać, że no...  nie wiem jak ćwiczyć  😡  
Dziewczyny, jakie ćwiczenia poleciłybyście żeby poprawić wygląd ud od wewnątrz, no i coś na wielkie zadziszcze?  :kwiatek:   Zdjęć teraz nie będę wstawiać (ogromnie sie wstydze), ale gdy osiągnę swój cel to myślę, że się pokaże 'przed' i 'po' 🙂
A ja sobie zrobiłam zdjęcia i się trochę podłamałam proporcjami mojego ciała. Dół i góra jak od dwóch różnych osób. Chyba ciężko będzie to wyrównać.
A tymczasem zbieram się do rozciągania, wieczorem kolejna porcja ćwiczeń na uda i pośladki.
cavaletti dawaj fotki  😉 
cavaletti, znam ból "dwóch połówek". Dzisiaj doszłam do wniosku, że powinnam pokazywać się ludziom w taki sposób - góra przodem, a dół wyłącznie bokiem.  🤣
Dobrze, że twarz mogę pokazywać i frontalnie i z profilu.  😉
ja dziś mam masakrę @
poćwiczę sobie trening z Tomkiem Choińskim z płyty Total Fitness, bo są tam fajne ćwiczenia na nogi, po których mam zakwasy 🙂😉

a to my z Monią z niedzieli 🙂 wymęczone po treningu, ale szczęśliwe 🙂
Super dziewczyny  😉
Ja mam w sumie dwa pytania;
1. Czy jeżeli ćwiczę 6razy w tyg rano na siłowni , 2 razy w tyg basen , 2 razy w tyg koń plus wejście na Ślęze, przydałby mi się jakiś koktajli białkowy?
2. Czy masować się masażerem do celullitu (opcjonalnie bańkami) przed czy po saunie , czy w dni bez sauny?
Cierp1enie  😲 😲 😲 Ty chudzielcu  :kwiatek: wiedziałam że sporo schudłaś ale aż tyle  😲
jestem w szoku, kiedy myśmy się widziały????  🙂
meegi - chyba na weselu Piotrka i Eli! 🙂
dzięki  :kwiatek: staram się!

Rosek, a co robisz na siłowni? 6 dni raczej siłowo nie ćwiczysz, prawda? Chcesz rozbudować, odżywić mięśnie, to jasne, pij białko! Ja je bardzo zresztą lubię i często polecam. Masowałabym się po saunie, chyba jednak bez znaczenia czy przed czy po, na pewno po saunie będziesz mieć lepiej ukrwioną skórę, i w sumie sauna sama w sobie pobudza limfę. Pytanie jeszcze na ile wchodzisz w seriach.

Cierpienie, Monia, supeeeer!!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się