Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

Oczywiście od 6 rano, a nie przez wieczór 😁 Mimo wszystko to się nazywają porządne zaburzenia odżywiania. Hmmm zjadłabym coś...  😂

Kot, Ty jesteś chuda, jak kot bezdomny. Spadaj!
Dziękuję za miłe słowa, walczę!! do ostatniej kropli potu.

U mnie idealnieeee
to 6 dzień udany.
Ejjjjj, jak tak dłużej będziecie się "chwalić" dokonaniami w dziwnym menu, to trzeba będzie zmienić nazwę wątku.
Poza tym demotywujecie. Zaczęłam się zastanawiać czy coś ze mną nie tak, że moje "obżarstwo" jest tak nijakie do Waszego! I tak popatrzyłam rano na słoik z Nutellą i zaczęłam myśleć co by się stało jakbym go całego zjadła łyżeczką bez chleba...  🤔wirek:  (wiem co by się stało już przy połówce... )
A to jest bardzo głupie zastanawianie się.  🤔wirek:

Cierpienie możesz przypomnieć ile masz wzrostu? Bij-zabij nie pamięta, a mimo, ze chciałam być sprytna i użyć szukajki to złośliwiec nic mi nie wypluwa.
Cardio z Jilllian robiłaś na początek, a później pozostałe ćwiczenia?
Ja dalam sobie taki wycisk, ze wybaczam sobie gorszy obiad. Poza tym jestem swieta porownujac do dokonan Jary 😂

Cala sie trzese i niedobrze mi. Pamietam, ze niektore z wastez tak mialy po intensywnych treningach. Co moge zrobic, zeby sie lepiej poczuc? Jakies bialko?
Atea, nie dopuszczać do takiego stanu, trening męczy, ale nie powinien dawać aż takich znaków. Zmniejsz obciążenie, a tymczasem uzupełnij elektrolity i płyny generalnie.

Ej, właśnie, wchodzę tu i czuję się jak w jakimś rozlazłym kąciku wpierniczacza 😁 Co jest z Wami 😉

Wieje u mnie koszmarnie, dudni tak, że nie mogę zasnąć, stresuję się wizytą u dentysty, więc znowu nie śpię 🍴
Nie wiedzialam, ze az tak mnie trafi. Pije duzo, juz mi lepiej. Nastepnym razem bede bardziej sluchac ciala  :kwiatek:

No i znowu się do Was zapisuję. Od ostatniej mojej tutaj wiadomości schudłam 5 kg.
Teraz ważę 60kg przy wzroście 167cm. i wyglądam tak jak rok temu  😅 . Postanowiłam się zmobilizować i dotrzeć do mojej wymarzonej sylwetki. Dzisiaj lecę na basen, jakiś aerobic albo saunę. Jutro siłownia, a raczej tylko bieżnia i rowerek, bo innego sprzętu nie ruszam, nie lubię. Dietę mam już wymyśloną i powiem szczerze, że chyba bardziej mi takie jedzenie odpowiada. Dobrze, że są te konie, bo jak nie dam rady dojechać na siłownie, basen ani nic takiego to zawsze pozostaje koń  😂
Ja wczorajszy dzień zamknelam na 4, oczywiście nie odpusciłam kawałka ciasta, ale i tak lepiej niż 3 kawałki ciasta, dwie garście faworków i inne duperele.
Wczoraj 12 h w pracy, dziś również, do tego jestem chora i łamie mnie w kościach, nie biegam i nie ćwiczę. Oby do jutra, szykuje się wolne po południe i wolna niedziela!

Na śniadanie dziś to co wczoraj, czyli 3 kromeczki pro body, serek, avokado i kiełki, na drugie śniadanie mam koktajl ze świeżego ananasa, jarmużu i banana  😍

Na obiad nie mam pojęcia, jest mi ciężko zjeśc coś nie mięsnego a białkowego, wszystko musze przygotować duzo wcześniej, w mojej wiosce, wszystkie knajpy na obiad proponują mięso, albo sałatkę. Wiocha 100 %.

JARA nie komentuję 🤬

Cierpienie możesz przypomnieć ile masz wzrostu? Bij-zabij nie pamięta, a mimo, ze chciałam być sprytna i użyć szukajki to złośliwiec nic mi nie wypluwa.
Cardio z Jilllian robiłaś na początek, a później pozostałe ćwiczenia?

169 cm

tak Jillian pierwsza, potem boczki i brzuch p90x - ten zestaw  trwał akurat 50min, a w ciągu dnia robię przysiady, tak że wychodzi mi 200.

Behemotowa - a ile chcesz ważyć? 60kg przy 167cm, to super waga.

U mnie dziś 7 dzień na 5 będzie.
Z ćwiczeń robię dziś trening total fitness z Tomkiem na brzuch, uda i pośladki 🙂 Ostatnim razem miałam super zakwasy na udach i tyłku 🙂
Cierpienie, aż się chce coś robić jak się Ciebie poczyta 😍

Behemetowa, trzymam kciuki!

hanoverka, tak trzymaj, nie daj się ciastkom 😅
Dzień Dobry Lachony!
U mnie jakiś dzisiaj kop energetyczny, nie wiem jak to możliwe skoro ostatnio zwiększyłam białko 😀 Może po wczorajszych ćwiczeniach pośladów. Popijam herbatkę z pokrzywy i myślę sobie, że miło z wami zaczynać dzień 😀 (wazelina, fuj! ale naprawdę tak myślę)
Na drugie śniadanie dziś ciastko otrębowe z mikrofali z jogurtem 0%, już się nie mogę doczekać. Weekend się zbliża, trochę się boję, ale obkupiłam się w dietetyczne rzeczy i mam nadzieję, że będzie moc! Wieczorem zamówię bańki przez allegro a jutro do wieczornego filmu zamierzam spożyć chipsy błonnikowe zamiast kolacji - całe 146 kcal 😀 (i może dorzucę mały kefir z pietruszką)

hanoverka jak czytam o Twoich koktajlach to mam ochotę się przeprowadzić 😀iabeł:
Witam 🙂 chemia mi nie służy bo po wczorajszych zupkach spuchlam jak swinia. Ale skoro waga stoi przy takim spuchnieciu to coś schudlam znowu ale ile to zobaczę jak woda zejdzie 😉

Dziś:
Śniadanie kasza pęczak z jogurtem, kawa 300
Drugie jabłko 100
Obiad noga z kury z warzywami 400
Podwieczorek sałatka z rukoli 100
Kolacja jajka z chrzanem 200

I 1,5l zielonej herbaty 🙂 trzymajcie się lachony 🙂
Dostałam najlepszy w świecie motywator 😎 Mój narzeczony zakomunikował, że w połowie marca wyjeżdżamy na 2 dni ze znajomymi, no a wśród znajomych przesympatyczna laska, równie przesympatycznie podrywająca mojego faceta 😉 Jest to w sumie zabawne, bo robi to bardzo, ale to bardzo subtelnie, ale na tyle, że i ja to widzę, i narzeczony widzi. Nie ma mowy, żebym nie wyglądała dobrze, po prostu nie ma. Muszę się spiąć i popracować nad mięśniami, niecałe 6 tygodni, powinnam dać radę.

Dzisiaj na obiad mam kotlety z buraków i nie wiem co do nich, czy ryż, czy może kaszę jaglaną?
Ja do burakow kocham gryczaną 🙂
Niestety z gryczaną się nie lubimy 😉 Chociaż może jakby ją dobrze doprawić?
Się trzymam, ale rano to nie sztuka. Aczkolwiek wieczorkiem mam dyżurek, więc też powinno być dobrze.
Najgorszy weekend. Ale siedzę i obmyślam strategię.  😀iabeł:
Tak się do pracy spieszyłam, że zapomnialam śniadania. Rano zjadłam "krancze" z mlekiem, a na drugie śniadanie chlebek chrupki 🙁 I na drugie-drugie też 🙁

Ale tak jak napisałam Tunridzie, bez wymówiek, nie od poniedziałku, ale od dziś na 5!
ja od wczoraj mam mega - dietę
tak się strułam, ze latam do ubi cały czas  🙄
JARA ja tak jadłam przez jakiś czas, a przynajmniej podobnie i właśnie przez to przytyłam.
Wczoraj lasagne miałam na kolacje, zjadłam porcje średniej wielkości po czym braciszek mówi, a chcesz jeszcze, kurde takie dobre skusiłam się na jeszcze i to było za dużo, czułam się jakbym jadła tłuszcz w pewnym momencie, a kcal to ta moja kolacja chyba 1500 miała  🙄

Nie biegam drugi tydzień, opuchlizna z mięśni całkiem zeszła i czuje się szczuplej...śmieszne to, ale czuje się tez słabiej. Pogoda wraca do normy, a ja wracam do gry 😀 jutro szkoła tylko na wieczór, więc około południa rusze zadek, ciekawa jestem ile wytrzymam 😁 mam obliczoną trasą gdzie wychodzi 10km łącznie w dwie strony, chce ją zrobić przynajmniej marszobiegiem i nic mi nie przeszkodzi 😎
Jara- słoneczko ... jedziemy razem! Twardo! Wieczorem będę Ci truć przez telefon, że czegoś mi się chceeeee...
Ale damy radę! Reszta daje, to my też damy.  😉
Witam  😉
Wczorajszy dzień na 5 , na basenie rekord 1,5 km  💃
Wczoraj czułam się tragicznie...Po pierwszych 10ciu basenach chciałam zrezygnować, ale jakos wytrzymałam i przy 18tym było mi szkoda, bo w sumie w dobrym czasie. Jak płynę za chłopakiem to on nadaje tempo, parę razy odstawił mnie na parenaście metrów ale spinałam pośladki , zamykałam oczy i cisnęłam . Aż przy końcu to już 3/4 oczy miałam zamknięte jakoś pomagało mi to utrzymać tempo. Wczoraj doszłam do wniosku ,że jeżeli w takim stanie robię te 30 basenów, to jak będę w pełni sił.... Okaże się we wtorek.

Odkryłam z żabce pyszny sos indyjski curry, jest jeszcze jakiś pikantny ale narazie wzięłam curry i pycha!!! 100gr ma tylko 70kcal. Wczoraj zrobiłam z makaronem pełnoziarnistym i kurczakiem , pychota . Dzisiaj mam na obiad.

No i przy okazji zakupów w kaufie , odkryłam ostatnie dni promocji. Przy zakupach za 10zl dostajesz znaczek , 10znaczków oznacza 50% mniej na patelnie ceramiczne  😅 Dostałam 10 znaczków i dzisiaj idę odebrać patelnie za 49.99 , wczoraj nie starczyło mi już kasy. Mam więc pytanie , można na tej patelni całkowicie smażyć beztłuszczowo?Czy jednak kapka oleju musi być?

Wczoraj zrobiłam też koktajl; banan , mleko0%, ser0% , miód. Jedna szklanka ma 170kcal . Wypiłam sobie pół po basenie i dzisiaj pół do śniadania , nie jest to poezja smaku ale syci.

śniadanie; 2 naleśniki, jeden z jabłkami , jeden z dżemem , pół koktajlu 320kcal
2śniadanie ; naleśnik z dżemem , banan 230kcal
obiad ; makaron z kurczakiem i curry i surówka 400kcal

zrobiłam rano zdjęcie brzucha , bo też już coraz bardziej mi się podoba, jak podładuję telefon to wstawie  😉
W sobotę ważenie. Jak będzie za dużo to w niedzielę , JARA, wbiegamy na Ślęza karę  😁
rosek0, ceramiczne patelnie są super, zależy co smażysz, bo czasem da radę całkiem bez tłuszczu, tylko one długo się nagrzewają zazwyczaj. Jak się już nagrzeje to jest super gorąca 😀
Tunrida to przez tego Twojego kurczaka, próbowałam sobie wmówić, że pewnie nie dobry i spalony, ale nie mogłam w to uwierzyć 😂

Niestety w pracy nie mam nic innego niż otręby granulowane i pieczywo chrupkie (3szt - 75kcal), więc albo jem to i utrzymuję posiłki do 15:30 albo nie jem nic 😉

Rosek czarnym szlakiem 😂
Co do patelni to miałam ceramiczną, można smażyć bez tłuszczu, ale lepiej dodawać wodę i dusić, bo przyprawy lubią przywierać i nie da się ich później domyć. A szorowanie druciakiem narusza powłokę i zaczyna przywierać. Moja ceramiczna umarła, ale mam teflonową i jest super 🙂

U mnie dziś na obiad będzie kus kus i jajko 🙂
Ja na śniadania znów kaszę kukurydzianą.  😍 love love love
Chciałam usmażyć schabowego w panierce  😁
rosek ten sos to w jakimś słoiczku?jak to wygląda?
tak, w słoiku , w promocji teraz żabkowej, za 5.99 przy zakupie 2szt za 10zl🙂

Pokaże Wam brzuch, mam 10cm mniej w pasie , boczki już niewielkie , teraz rzeżba i będzie git  😀
Musze sie pozalic, bo mam kryzys, a raczej taaaaaakie zakwasy, ze sie ledwo z wyra zwleklam  😲 Juz tak dawno mi sie takie cos nie zdarzylo.. Chyba skocze wieczorem po pracy do term, bo mam bon podarunkowy.. Po prostu MASAKRA dzisiaj  🙁
Ascaia ciekawy artykuł. Ja po lekturze Jona Gabriela przyjmuję codziennie probiotyk (AC Zymes), plus zestaw witamin. Gabriel zaleca jeszcze enzymy trawienne.

Rosek ja robię na ceramicznej jak Jara. Duszę bez tłuszczu, albo dodaję łyżkę oliwy do marynaty do mięsa. A wszelkie placki, pancakesy i racuchy smażę zupełnie bez niczego i są super 🙂 Fajny brzuch! W ogóle nie flakowaty, gładki 🙂

Zjadłam to ciacho, dobre było (270kcal), ale chyba za duże, teraz mi ciężko.

Pandurska na zakwasy to piwko 😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się