Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

Zen widać bardzo tą utratę tłuszczyku,szczególnie na brzuchu  👍
Ja po ciężkim tyraniu przez 5 dni ,cały week regeneracja:-) Od tygodnia już 2 spotkania z dietetyczką,gadamy,wypytuje mnie co i jak i będzie układać mi diety. Śmieje się że potrzebuje ok tygodnia na ułożenie mojej diety bo łatwa nie będzie,puki co 2400kcal na utrzymanie wagi,i na bieżąco będzie mnie kontrolować. Wykluczamy nabiał zwierzęcy (na który jestem uczulona,atopowe zapalenie skóry) i będziemy wprowadzać mleko migdałowe/owsiane,serek tofu,itp Pierwszy raz będę coś takiego konsumować,ciekawa jestem co to będzie :-)
Trenerka na każdym treningu ogląda mnie i chwali,śmieje się że ręce mam lepsze niż ona🙂 Najwięcej pracy mamy z plecami i tyłkiem a mniej klatka i nogi.
Dużo ze mną rozmawia tłumaczy,bo na prawdę się wkręciła we mnie,sama zaproponowała treningi no i sama mnie pcha na fitness sylwetkowe,i po rozmowach na poważnie i realnie za min pół roku gdzieś się pokaże o ile Bóg da :-)
Wichurkowa, ekstra! Bardzo jestem ciekawa twoich efektow i mocno kibicuje! 😅 😅 😍

mundialowa, a probowalas wykluczyc nabial z diety? Ja jak za duzo zjadam nabialu, to mnie stawy tak szarpia, ze mam ochote je sobie wyrwac z ciala 🙁 Wilgotnosc mi przeszkadza, w lipcu pod koniec urlopu budzilam sie juz regularnie kilka razy w nocy z powodu bolu w stawach 🙁 Motywator byl bardzo dzielny i mi mocno masowal nadgarstki, rozgrzewal i jakos zasypialam, bo mi to ulge przynosilo..

tunrida, kuruj sie!

U mnie zmiana planow kolacyjnych, zostalo mi troche kuraka z obiadu, wiec zrobilam wlasnie krem z dyni i zjem z miesem. O.

edit:

I ciasto, serio wyszlo oblednie dobre, a robilam jakies 3 minuty plus godzina pieczenia. Najdluzej szlo drylowanie 🤣

I zawijam sie powoli spac 🙂
Tunrida, Mundialowa - zdrowka dziewczyny

Zen zamieszkaj ze mna  😜
Cierpienie, zapraszam 🙂 Jak sie czujesz? Troche lepiej?

Dzisiaj zdecydowanie moj odpoczynek od silowni, bola mnie bardzo miesnie i chyba w tym tygodniu zrobie odpoczynek dzisiaj lub jutro lub dzisiaj i jutro. Mam ochote jakis pasztet zrobic, dzisiaj o tym pomysle 🙂

Dostalam dzisiaj rano fajny komplement od..trenera motywatora 🙂 Napisal mi, ze widzial sie wczoraj ze swoim zawodnikiem i jest pod wrazeniem, ze nie opadl z formy, a tego sie spodziewal, motywator mu powiedzial, ze ustalal ze mna co i jak jesc, zeby ani sie nie otluscic ani nie wygladac jak szkieletor. A trener ma porownanie, bo widzial motywatora juz w stanie odstawienia od sportu po poprzedniej operacji. Yeeey! 😍 W koncu obrona tytulu juz w lutym 😅
Zen super te jedzonko wygląda:-)

Ja dziś siłka wieczorem,a miedzy czasie spacerki z pieskiem,to jest moje cardio w treningu 😀 Bo na siłowni nie robię nic a nic z cardio,całe szczęście! 😀
Zdjęcia kontrolne do pamiętniczka 😉 🏇
Wichurkowa, pokazuj sie czesciej! 👍

Musze isc do fizjoterapeuty, zaczynam miec problem z prawym bicepsem, albo lekko spalilam albo cos jest naciagniete albo nie wiem 😵
Wichurkowa - sexi jestes, masz super figurke

Zen - troche lepiej, biegunki ustaly, ale brzuch pobolewa, do tego tydzien wczesniej zaczyna mi sie @ (pewnie rozregulowal sie przez zmiane klimatu)

Trzymam kciuki za was laski na ten tydzien. Ja od jutra chce wprowadzic po 15 min orbitreka 4x w tyg, w nastepnym tygodniu 20 min, po 3 tyg juz ok 25-30 min 4x w tyg i potem mam nadzieje ze zaczne 2 tyg obwodow, by przygotowac miesnie do treningu silowego.

Dzis mija 5 tyg bez cwiczen 🙁
Delikatnie, ale poćwiczyłam. 🙂 Nie dam się bólom i sztywnieniom!

A za zjedzenie w pracy weselnego ciasta srogo mnie pokarało - wzdęło mnie i mdli koszmarnie... 🙄 Dlatego uroczyście oświadczam, że rezygnuję z wszelkich ciast, słodyczy, pieczywa i makaronów!
U mnie dzisiaj zapowiedziany odpoczynek, wstawilam wlasnie pasztet z soczewicy do piekarnika, jestem przedumna z niego, mam nadzieje, ze bedzie pyszny 🙂 🙂 🙂 Powinnam jeszcze cos zjesc, ale kompletnie mi sie nie chce 😵 Zaraz chociaz jakas salatke z tunczykiem wrzuce.

W ogole czuje sie jakas kompletnie dzisiaj bez energii, wszystko mnie wkurza i irytuje, jakas niezdrowo pobudzona jestem, bo wlasnie bez energii, a w srodku jakby ze mnie cos az wylazilo.. kolezanka szeptucha (serio, ma niesamowity dryg) mowi, ze to przez ksiezyc i powinnam przeczekac 😁

u mnie insanity pyknięte. zaczyna się spod tłuszczu wydobywać kształt. wiekopomna chwila. cycki zmalały, dobry znak.
ino nadgarstek dokucza, rozciągam jak mogę, ale np. wczoraj po dwóch godzinach z aparatem w ręku (aparat ok. kilograma) bolał okropnie. chyba czas przejść się do specjalisty.
u mnie dalej lipa z cwiczeniami, raczej nie predko wroce :/
wczoraj znowu napad, bol brzucha, biegunka, najpierw zimne poty i dreszcze, potem pocenie sie i goraco, kolatanie serca ehhh
Dzis ostatni dzien lekow, nic nie pomogly. Mam od jutra 2 tyg sie obserwowac, ale ide do lekarza znowu.

sorki za wam tak pisze o moich problemach zdrowotnych, ale to jedyny watek w ktorym jeszcze pisze i moge sie zwierzyc
Idź i zasugeruj lamblię, amebę, czy jakieś tego typu rzeczy. Niech ci da skierowanie do poradni chorób zakaźnych z podejrzeniem choroby zakaźnej przywleczonej z Turcji i tam cię zdiagnozują na fundusz.
A jeśli masz kasę, niech rodzinny pójdzie sobie do domu, na spokojnie przemyśli, posprawdza, podzwoni do znajomych  i poda ci jakie badania masz zrobić prywatnie.
Tak bym zrobiła na twoim miejscu. Gdyby to była zwykła infekcja, to powinna ci przechodzić.
A nadwrażliwego jelita nie daj se wciskać!!!
On sugerowal mi powrot do antybiotyku, ktory bralam w Turcji Cipro sie nazywa (Turecka nazwa) jak te tabletki co teraz biore nie pomoga. Wiem, ze Cipro bierze sie przy mocniejszej biegunce podroznych. Wczoraj o tej biegunce czytalam i zwykle mija do 7 dni, ale czytalam komentarze ludzi, ze mieli po miesiac czasu ja.
Jutro bede z nim gadac, o wszystkich moich podejrzeniach itd.

Przypomnialo mi sie ze biegunki, pobolewanie brzucha (non stop na gorze brzucha delikatny ucisk) promieniujace na plecy mialam przed Turcja - jak po wyrwaniu zeba bralam Dalacin C!!!! Od niego to sie zaczela, a w Turcji pogorszylo.

Można i tak...aczkolwiek to robota w ciemno. Taka wiesz..tania opcja. Zamiast diagnostyki leczenie w ciemno. Czasami tak się robi, bo nie dało by rady leczyć wszystkich za tę kasę jaka jest, ale... powinno być tak, że jeśli leczenie w ciemno nie przynosi skutku, to nie czas na oszczędności, tylko niestety trzeba zrobić to porządnie.
Spytaj go, czy jeśli byłaby to lamblia, ameba, albo inne cholerstwo, a ty zamiast leczyć czymś celującym konkretnie w to, będziesz brała antybiotyk, to czy to odwlekanie nie pogorszy twojego stanu. Jeśli uzna, że nie, to łykaj ten antybiotyk i patrz na efekty.
tu tez pisalam o skujtkach dacin c (mialam tez po nim biegunki)

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,7255.msg2413267.html#msg2413267

Trzymajcie jutro kciuki, boje sie 🙁
Dopisuje się do wątku 🙂, aktualnie 73 kg, przy wzroście 170.
Dostałam olśnienia od niedawna i staram się zmieniać swoje nawyki żywieniowe 🙂
Aktualnie robie sobie mini oczyszczanie i na 4 dni moja dieta będzie się ograniczała tylko do warzyw.
Dzisiaj na obiad pyszny krem z buraków i marchewki w towarzystwie zmiksowanych ziemniaków 🙂
I skalpel Chodakowskiej 🙂
Jutro krem z cukinii z dodatkiem pora 🙂
Wspomagam się Thermomixem taki sprzęt jednak dużo ułatwia jeśli chodzi o szybkie gotowanie.

powodzenia w zrzucaniu wagi 🙂

Dzięki i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia 🙂

Jestem juz po moim pierwszym skalpelu i faktycznie czuje mocno uda i pośladki, ale nie jestem jakoś bardzo zmęczona fakt, że w trakcie musiałam sobie zrobić kilka krótszych przerw, mam nadzieję, że po kilku/kilkunastu treningach będę już iść cały czas w tempie.
Chociaż zdecydowanie wolę bieganie 🙂 w szczególności, że okolice mam do tego idealną 🙂

Mam jeszcze pytanie jaką herbatę polecacie pić ? Zrezygnowałam z kawy i staram się zastąpić to piciem herbaty, jak na razie ze względu na smak wygrywa lipa/rumianek. I czy ewentualnie jakaś ma działanie podkręcające metabolizm ?
Pokrzywe i zielona.

Pamiętam swój 1 skalpel, po 15min leżałam na podłodze hehehe
adnotacja, ja piję białą (uwielbiam!), czarną, kawę żołędziową i zbożową, yerba mate. oprócz tego kawę, bo ona wcale nie jest taka zła 😉

poćwiczone. mam nowy cel w życiu: zrobić pompkę na jednej ręce 😁
adnotacja, ja z herbat piję tylko zieloną. Niezależnie od tego, jaką herbatę wybierzesz, koniecznie kup sobie prawilne liście i zaparzacz, torebkowe herbaty to badziew. Kiedyś myślałam że ludzie piją liściaste herbaty bo chcą być hipsterami, ale od kiedy sama zaczęłam takie herbaty pić, zauważyłam, jak OGROMNĄ różnicę to robi. Teraz od torebkowych herbat mnie odrzuca, są okropne. Liście wychodzą też bardzo tanio.

Ogólnie nie bardzo wierzę w podkręcające metabolizm herbaty (chyba że masz na myśli zbieranie liści ze stoku :hihi🙂, natomiast słyszałam że zielona jest dobra bo ma antyoksydanty i przez to jest zdrowa. Ja ją piję po prostu bo mi smakuje. Podobno czerwona ma działanie wspomagające odchudzanie, ale nie pamiętam jaki był tego mechanizm - nie wiem czasem czy nie działa łagodnie przeczyszczająco czy coś.

Z innych naparów polecam melisę, nie stwierdziłam żadnego działania uspokajającego, ale ma przyjemny, słodkawy smak.

Yerba mate przyda się jako zamiennik kawy jeśli potrzebujesz jej pobudzającego działania. Ja natomiast bardzo nie lubię smaku yerby i dlatego trzymam się kawy. Zbożowa kawa jest ok, ale jako napój, nie jako pobudzacz. Ja przez jakiś czas ją piłam, ale w końcu stwiedziłam że wolę pić wodę (albo zieloną herbatę) jak nie potrzebuję pobudzenia.
Cierp trzymam kciuki żeby jak najszybciej przeszło Ci te dziadostwo! Wiem co musisz czuć nie mogąc chodzić już tyle czasu na siłownię,,, Zawsze to niestety jakiś krok do tyłu,ale wierzę że szybciutko wrócisz do siebie :-)

Ja tyram dalej,przed wczoraj super serie biceps+triceps,podciagania i na koniec dobite łydki. Wczoraj styrane nogi,ledwo chodze  😜
Dziś pierwszy raz w ruch poszło mleko sojowe,z muesli do zniesienia ale samo jest blee 😀 Spróbuje mleka migdałowego,może będzie lepsze :-)
Poszukam zaparzaczy w domu, bo na pewno gdzieś mam kilka i w takim razie poszaleje z liściami 🙂 
Kawę postanowiłam odstawić zupełnie, bo przez ostatnie dwa lata piłam kilka czarnych dziennie w sumie z przyzwyczajenia, łatwiej jest mi nie pić w ogóle niż w mniejszych ilościach 🙂 yerba mate odpada na pewno kompletnie mi nie smakuje 🙂

Co do dzisiejszego dnia, niestety wyskoczyło mi rano dodatkowe spotkanie i nie zdążyłam sobie zrobić porządnego śniadania :/ 
Nadrabiam zaległości i właśnie szykuje koktajl z jarmużu 🙂 Na obiad krem cukiniowo-porowy 🙂 Na szczęście pracuje w trybie nienormowanym i w ciągu dnia pomiędzy spotkaniami mogę wyrwać się na chwilę do domu 🙂
Wieczorem zaplanowane bieganie  😍 Mimo tego, że nie mam dobrej kondycji to bieganie uwielbiam nawet jak wracam po godzinie cała mokra 😀

Wichurkowa super ciało 🙂 Co do mleka to do sojowego trzeba się przyzwyczaić i warto spróbować z kilku firm, bo czasami bardzo różnią się smakiem 😉 Migdałowe robiłam sama i faktycznie ma mniej specyficzny smak niż sojowe, ja stosuje oba zamiennie. 🙂 U znajomego próbowałam mleka z nerkowców i smak był rewelacyjny 🙂
adnotacja dziękuje:-)  I zazdroszczę że kochasz biegać,bo ja tego nienawidzę,baaa ja nie lubię i nie robię nic co jest cardio :-D Nie lubię się przemęczać hehe:-)
adnotacja- to jak ty biegasz wieczorem, to ja już będę ubiegana. 🙂 Ja planuję około 16😲0 na 45 minut. Mooże 60... ale nie będę się przeciążać, bo cały czas mam infekcję.
Uwielbiam uczucie luźnych jeansów.  😍
busch, nie da się ukryć, że yerba na początku smakuje jak zaparzona zawartość popielniczki :P ja natomiast cenię działanie pobudzające, bo kawa na mnie nie działa. z dodatkami robi się bardzo dobra, a samą bez dodatków też polubiłam.
zielona i biała herbata mają dobroczynne działanie, ja chyba się zabiorę za czerwoną, bo wspomaga odchudzanie (podobno).

bardzo lubię ekologiczne herbatki z Darów natury. dostępne w różnych sklepach bio i zielarskich, w marketach też się przewijają. moim hitem była wspomagająca odchudzanie "Motylem byłem"  😍 czy wspomagała, to nie wiem, ale była przepyszna, a fusy w szklance przepiękne 😀

idę robić obiad  🏇
adnotacja- i jak? Ja swoją godzinę zrobiłam, z czego ostatnie 15 minut to interwały sprintem.
Jeszcze przede mną, za 15 minut wychodzę 🙂 Przedłużyła mi się praca :/ za to jedzeniowo super, na kolację sałatka z jarmużem  😍 i zielony koktajl 🙂
I kupiłam dynię 🙂 Jutro 3 dzień mojego warzywnego oczyszczania i czuje się super 🙂 mimo tego, że nie zjadam dużo kcal to praktycznie nie ma momentów głodu, pilnuje tylko wieczorów/nocy (często pracuje do późna) żeby nie podjadać, bo z tym miałam zawsze problem.

Uciekam biegać  💃
adnotacja, a próbowałaś używać sojowego do kawy? Ja kilka razy próbowałam i skutki były opłakane. Po pierwsze kilka razy mi się udało jakimś cudem zwarzyć to mleko, tzn. zaczęły pływać takie ohydne farfocle. Potem odkryłam że może trzeba poczekać aż troszkę kawa przestygnie, ale sam smak też mnie odrzucał. Wróciłam w końcu do zwykłego mleka ale od czasu do czasu mnie kusi, żeby odstawić mleko bo to często jest moja jedyna porcja nabiału przez cały tydzień i jestem ciekawa jak by to było bez nabiału całkiem - no ale nie umiem jakoś mleka roślinnego stosować z kawą.
busch, te farfocle zależą od firmy. W mojej kawie nie waży się sojowe z biedry.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się