Forum towarzyskie »

Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania

Averis, cukru w sensie sacharozy czy ogólnie węgli?
Averis, brawo!  😅

mnie coraz lepiej idzie to rzucanie, tylko dzisiaj zawaliłam jak robiłam konfiturę  😵 ale nie dam się! i miód mi się czasami zdarza, ale minimalnie.
Averis wlasnie, napisz cos wiecej o tych cukrach! :kwiatek: rozumiem, ze nie slodzisz i nie jesz slodyczy, ale owoce tez ograniczasz? Produkty z zawartoscia cukru?

Ja juz nie slodze cukrem, tylko slodzikiem a i to ograniczam. Owocow nie jadam, ale jednak dalej slodycze sie trafiaja jak dzis :/
-4 kg w 5 tygodni. 😅
Zero diety, zero ćwiczeń. Po prostu wróciłam do pracy. No dobra, trochę "diety", czyli zero cukru. Kawa zbożowa Anatol z chudym mlekiem i stewią zamiast herbaty z cukrem, dużo wody. Poza tym zero zmian w diecie. Sprawę ułatwia jeszcze ponad miesięczna delegacja męża - w lodówce mam tylko to co dla siebie i dla Gabrysia, który też jest na diecie "zero cukru". 😉

A przepraszam, jeszcze żrę Lineę 30+
Nawet jeśli to placebo, to dobrze mi działa na dekiel, bo leży na stole i przypomina, że zero cukru i żeby nie jeść późno wieczorem. 😉
Julie - brawo, jaki masz cel?

Averis- daj mi tą moc na brak cukru!

Obiecuję, że jutro nie nawalę, nie i koniec! A jak nawalę, to niech każda z was mi na tablicy na fejsie napisze, że jestem spartaczały kondom!
Oj, pozwolicie, że odpowiem zbiorczo 🙂 Unikam cukru jako cukru, nie słodzę i nie jem przetworzonych rzeczy. Nie piję słodzonych napojów. Niczego nie słodzę.Unikam owoców z dużą zawartością fruktozy.  Czasami jem banany i borówki amerykańskie. Moja dieta to mleka roślinne, kasze, warzywa - zwłaszcza strączkowe. Mięsa i jajek od jakiegoś czasu nie jem prawie wcale. Czasami wpadnie pieczywo bezglutenowe. Rzadko wpadnie ser żółty. Mnie to wszystko wynika z jakiś tam problemów ze zdrowiem. A od słodyczy zaczęłam być uzależniona, tak zwyczajnie. Nie chciałam tego, co w połączeniu z bólami brzucha i wzdęciami po cukrze poskutkowało rzuceniem tego. Trwa to już z miesiąc albo i dwa.

A i zastosowałam kurację sodową, która miała pomóc w odkwaszeniu organizmu. U mnie akurat grzyby miały się dobrze, co było główną przyczyną chęci na słodkie. Przez trzy dni piłam dwa razy dziennie szklankę ciepłej wody z łyżeczką sody. Ale to był eksperyment. Nie wiem czy zadziałało, a na ile to efekt placebo. Pewnie zadziałało wszystko razem.
Jeszcze 10 do czucia się "ok". A dalej zobaczymy. 😉
U mnie cały tydzień na 5 a na wadze kosmos 63,3... Niech ten @ się skończy bo to strasznie demotywuje...
Dżastin, nie bolą, wręcz przeciwnie, uważam że orbitrek mi je mocno odciąża - ruchy są jednak dużo łagodniejsze niż przy np. bieganiu 🙂

kasia-pala, super efekt - dużo widać po tych spodniach 🙂

Mi woda(bo nie ludze sie, ze chudne 🤣 ) leci smiesznie- po dokladnie 200g dziennie 😂
Przedwczoraj 64,1
Wczoraj 63,8
Dzis 63,6

edit:

Sn.- serek wiejski lekki, szczypiorek, kawa Inka z mlekiem 3,2%
Ob.- kukurydza kolba, kawa Inka z mlekiem, ogorek malosolny, kapusta kwaszona

Razem 587. Zaokragle do 600, bo nie moge dokladnie kukurydzy obliczyc. Czyli jeszcze 600 do wieczora 😲 gdzie ja to zmieszcze...
u mnie dziś:

owsianka i kawa 250
dwie nektarynki 110
ryż z kurą i sosem pomidorowym, kukurydza 600
banan 120
pomidory z mozarella 300

A ja w przerwie roboty tworzę pieczone , nadziewane bakłażany z sosem czosnkowym  😜
Okres mi idzie i już dziś wszamałam z 1500kcal - tak się trzymam bez spiny niby i jeść się nie chce, ale tę noc i ranek miałam piekielny i zjadłam świadomie 😉
ja rozwalony dzień
rano w stajni banan 100 kcal
teraz jak wróciłam to kanapka z karmelem 200 kcal...pusta lodówka :/
dojadłam jeszcze kiełbasą 200 kcal, do 17😲0 muszę wytrzymać

kupiłam taką zupe - kubek z Marvitu - krem z groszku i mięty. Ma 500ml - w 100 ml jest 85 kal.
Oczywiście groszek = weglowodan. (dla tych co to też liczą)
zupa gotowa, gęsta, do podgrzania w mikrofalówce. Zjadłam 1/2 i się "zapeklowałam"
była jeszcze buraczana oraz marchewkowa

polecam naprawdę - bardzo smaczna (do doprawienia)
myślę, że to dobra opcja posiłku w pracy na szybko

edit:
http://www.marwit.pl/pl/zupki

tu są na stronie ich - widać, że ta miała najwięcej kalorii,
a inne maja dużo mniej
naprawdę ta była bardzo dobra!
Dodo - dzięki za info, teraz przy remoncie mi się przyda
Gdzie te zupy można kupić?One są proszkowe do zalania wodą?
wszędzie właściwie, tam gdzie marvity, one są normalne, płynne.
Te zupy wyglądają super, jestem ciekawa czy Lidl ma Marwit w ofercie? 🙂
Hej 🙂 dołączam do odchudzających sie.
Teraz waze 65kg, dążę do minimum 59kg (przy wzroście 164cm).
busch, wydaje mi sie, ze te zupy widziałam w Biedronce.

A co powiecie n wafle ryżowe i pszeniczne? Zdrowe to?
opolanka, wafle ryżowe są wysoko przetworzone, więc do najzdrowszych na świecie nie należą. Mają za to bardzo mało kalorii i można się nimi solidnie zapchać w kryzysowych chwilach, więc trudno im też odmówić wielu zalet 😉. Traktowałabym je bardziej jako przekąskę, niż podstawę diety.
5 dzień na 5 , 10 dzień insanity  😀
zauważyłam że kondycja znacznie mi się poprawiła, a woda w trakcie i po treningu smakuje wybornie,
wczoraj chyba naciągnęłam sobie mięsień łydki , ten od wewnętrznej strony, boli trochę ale zacisnęłam zęby i ćwiczyłam
busch, ech tego się balam, a chciałam pieczywo zastąpić 😉
Pod.- ziemniaki, jajko, jogurt nat.

I mam 1000. Waham sie miedzy koglem moglem(260kcal) a papryka(50...?) na ostatni posilek.
CzarownicaSa, odpuść kogel. Skoczy ci glukoza we krwi, że snem będzie kiepsko a jutro rano będziesz wściekle głodna 🙁
W sumie.
Znow skoncze z deficytem kalorii 😵
opolanka, ja bym celowała w wymianę pieczywa na razowe lub żytnie, ewentualnie płatki owsiane są bardzo wartościowe, no ale jednak w ograniczony sposób mogą zastąpić chleb, bo mają inny smak i inną "konsystencję" 😉
Gdzie te zupy można kupić?One są proszkowe do zalania wodą?

No są chyba wszędzie. One są juz w płynie. Otwierasz i jesz - albo,podgrzewasz w mikrofale albo w garnku.
Kocham Anglię! Znalazłam litrowe słoje masła orzechowego (bez żadnych dodatków, same orzechy) za 5 funi!  😅

A ja dzisiaj 5km, super mi sie biegało.
Diete trzymam.
Czekam an wagę kuchenną bo moja nie wytrzymała transportu z Polski...
No nie wytrzymam. Trzymam się idealnie cały tydzień i co? 63,8  😵 3 kg na plusie 🙁
Escada bez sensu 🤔 a cwiczysz cos? Moze na tym etapie bez duzej dawki cwiczen juz sie nie obejdzie... :/ a jesli dobrze Twoje zdjecia pamietam to juz nie bardzo masz co zrzucac.

Jak dlugo moze schodzic woda? W sensie ile dni? Tak pi razy drzwi 😉
Dzis zaczynam od warzyw na patelnie, bo 9:30-15:30 bede w pracy i nie dam rady nic porzadnego zjesc(wczoraj jablko godzine na raty jadlam 😵 ). Woda ciagle schodzi- 63,1kg.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się