wydawnictwo Dragon było na tyle szalone, żeby zamówić u mnie atlas ras końskich-taki dla lajkoników. Ma być wydany w 3000 egz.
Do atlasu potrzebne są zdjęcia koni różnych ras. Wiele już udało się zrobić, dzięki revoltowiczom ( wychodzi na to, że będzie to chyba pierwsza voltopirza książka), ale wielu jeszcze brakuje.
Zdjęcia muszą przedstawiać konia w pozycji a'la zootechnicznej. Cytuję redaktorkę 🤔tatyczne, prezentujące konia w całej okazałości.
[s]Nie mam danych dotyczących rozdzielczości. Postaram się jak najszybciej dopisać. [/s]
rozmiar: minimum 20 x 20 cm Rozdzielczość 300 dpi
Zwracam się do Was z prośbą o udostępnienie zdjęć Waszego autorstwa - OCZYWIŚCIE ODPŁATNIE !!!- koni różnych ras. Za tarpana płacimy potrójnie 😁.
Szczegóły dotyczące strony formalno-finansowej oczywiście na PW-od razu tylko wyjaśnię, że nie płacę ja, a wydawnictwo.
Poniżej lista ras, które mają znaleźć się w książce. Jeśli macie dostęp do konia rasy tu nie ujętej, także dajcie znać.
Przy rasach, których zdjęcia mam, jest słówko TAK. Te będę potrzebowała tylko jeśli wydawnictwo nie przyjmie np ze względów technicznych posiadanych przeze mnie fotek.
Przy niektórych jest BĘDZIE- co oznacza, że mam je obiecane, ale jeśli macie, również poproszę.
NIE OBIECUJĘ, ZE WASZE ZDJĘCIE NA PEWNO ZNAJDZIE SIĘ W KSIĄŻCE, KILKA OSÓB MOŻE PRZYSŁAĆ TĄ SAMĄ RASĘ, JAKOŚĆ MOŻE NIE ODPOWIADAĆ WYDAWNICTWU.
Ale myślę, że tak czy siak warto spróbować, fajnie będzie, jeśli uda się to zrobić w voltopirzym gronie 🙂.
Czasu niestety jest niewiele. Optymalny moment na zakończenie pracy to 30 września, deadline 10 października.
Pliki prosiłabym na adres kyce@wp.pl, w nazwie pliku bardzo proszę o imię i nazwisko autora i rasę konia 🙂.
Oczywiście chętnie odpowiem na wszystkie pytania, wiem, też, że możecie to uznać za załatwianie koszmarnej prywaty, ale uzgodniłam ten wątek z Quantą, która nie miała nic przeciwko :kwiatek:, za co jeszcze raz jej dziękuję.
[s]koń achał-tekiński TAK[/s] [s]angloarab francuski TAK[/s] [s]appaloosa TAK[/s]
galopada_, dzieki za info, bede pamietac w razie potrzeby, gdyby te, ktore mam nie przypasowaly.
Ktoś, dziekuje 🙂.
ogurek, no widzisz, a oblowilbys sie 😉.
Kochani, bardzo prosze jesli mozecie wspomnijcie o tym watku voltopirom, z ktorymi sie kontaktujecie. Ktos moze przegapic, a im wiecej osob uslyszy tym wieksza szansa na sukces.
fajnie by wyglądało zdjecie takiego zardzewialego tarpana z podpisem "do dzisiejszych czasów zostały tylko takie egzemplarze" 😁
jakby były potrzebne mam dużo róznych kn w bardziej nowoczesnych i bardzo pierwotnych wersjach (takie z pręgowaniem nóg i klębu) a także rudego 🙂 gniadego młp, sp, wlkp (akurat taranta i siwka), QH, apallosy, fiorda o jasnej grzywie(ze nei czarny ten srodek grzywy tylko jasno brązowy) a , i moge poprosić znajomych (moich zdjęć racze nei znajde) o koń Camargue / kuc connemara (niepamiętam ktory ale bialy i oczywiście się upewnie jak bede zdjęcie brac - poprostu zapomnialam ;/), oraz klusaka rosyjskiego - jeśi nei znajdziesz a i ardena - ale klacz i niewiem czy na 100% czysta ;/ i jeszcze znajoma ma kuca srokacza jakiejś rasy ktorej na polski nie umiem przetłumaczyć (niemcy), wygląda jak paint horse. moge podpytać jak chcesz
patid1220, o, swietnie!!! Mozesz prosze wyslac na kyce@wp.pl? W nazwie pliku imie i nazwisko i rasa koni, a ja odpisze Ci w odpowiedzi co i jak 🙂.
horse_art, kon camarque i kuc connemara baaaardzo chetnie!! Takze klusaka rosyjskiego i ardena-klacz moze byc jak najbardziej, co do papieru trzebaby sie upewnić. O kucyka spytaj prosze 🙂
BASZNIA, polski koń zimnokrwisty, jakby co to mam kontakt do hodowcy koni zimnokrwistych w różnym typie, ma chyba też zdjęcia z wystaw itd. Aaa i jakieś zdjęcia kuców np. felińskich czy walijskich też mogłabym załatwić
Sonkowa, bardzo dziekjue, bede pamietac i dam znac w razie czego 🙂. Na razie tylko wirtemberga brakuje, ale mam obiecanego. W razie W bede Cie meczyc 🙂.