Cześć wszystkim, Poszukuję pewnych informacji. Bardzo dawno temu oglądałam film o dworkiej szkole jazdy w Wiedniu. I pamiętam, że była tam mowa o tym, że do treningów dla początkujących używa się trochę innych siodeł. Pamiętam, ale też, ale nie wiem czy dobrze, że te siodła to był rodzaj skórzanej gapy z wałkiem z przodu i z tyłu, bez strzemion. Chodzi o trenowanie perfekcyjnego dosiadu. I w tym trenowali bardzo długo. No i tu problem, że nie wiem czy to dobrze pamiętam. Jeśli tak, to czy jest możliwość gdzieś nabyć ten rodzaj siodła. Może ktoś z forumowiczów był tam na jakiejś wycieczce i może coś więcej na ten temat powiedzieć. Będę wdzięczna za informacje. JEśli to tylko jakieś moje "urojenia" to temat zamykamy. 🏇
no właśnie o to chyba chodzi. Ja ten film widziałam 100 lat temu i nawet tytułu nie pamiętam. wiedziałąm tylko że jest jakieś prostsze w budowie. no to teraz trzeba by poszukać ja ono się dokładnie nazywa i gdzie można kupić. Przypuszczam, e cena powali mnie z nóg i na tym się skończy...
a siodła w equiversum też mają zarąbiste. niektóre faktycznie niespotykane u nas... no i teraz to najchętniej bym wzięła po jednym z każdego rodzaju.
Elape, to może siodła na wyższy poziom. Mi chodzi o takie na których ćwiczą osoby, które tam się dostaną, czyli tzw "początkujący". Tam początkujący to dla nas zaawansowany. Oni tam ćwiczą około 8 lat zanim zostaną zakwalifikowani do wyższej klasy, która szkoli się już konkretnie pod pokazy. Mi chodzi właśnie o to siodło dla początkujących, a właśnei tak mi coś świta po głowie, że są to inne siodła.
Już mam tytuł filmu "Majestatyczne białe konie", jeszcze muszę w sieci znaleźć ten film i obejrzeć. bo może coś mi się uroiło z tymi siodłami.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji - post pod postem