Forum konie »

jazda pod tanią banderą

Mnie by się śmieć chciało jakby nagle nastąpił wielki exodus zarówno rekreacyjnych żuczków jak i sportowców przez wielkie S, którzy mogliby reprezentować Polskę do związku cypryjskiego i zrobiłby się szum w mediach ( ta jak o tym chodziarzu) . Może by chociaż wtedy jeździectwo zauważono, a PZJ by się nad sobą zastanowił.

trzymam kciuki 🙂
no, komedia byłaby niezła że Bareja przy tym wysiada. A jak taki Wrotek byłby mistrzem Cypru w WKKW a ktosina skoków  🤣
oj uboga ta stronka www
No troszkę...
Podobno w budowie. Ciekawa byłam przepisów, jak u nich wyglądają. No ale na razie za wiele się nie dowiemy  😎
pzj to zawsze zarobi. wielu "żuczkom" procedura taniej bandery wyda się skomplikowana, poza tym nie będzie im się chciało tego robić startując trzy razy w roku.

akurat pzj to taka instytucja, która wywalczyła sobie wyłączność, chce czerpać profity i reklamę, którą jezdzcy muszą zrobić, ale już złotówki od pzj nie uwidzą.

system odznak to już jakaś wielka bzdura sama w sobie, jak znajoma mawia "kilku kolesi przy wódce stwiedziło, że zarobią na przymusowych egzaminach, a jeden dodatkowo na jedynej słusznej biblii jezdzieckiej, a my nie mamy wyboru i musimy się na to godzić"
Ale wyobraź sobie miny tych panów jak nagle zostaje im 3 zawodników na krzyż - zdaję sobie sprawę, że to nierealne, ale i tak mnie to niezmiernie bawi :P

Rejestracja w cypryjskim związku jeździeckim XXX zl - mina działaczy - bezcenna :P
także trzymam kciuki, pomysł rewelacja  🙂
[quote author=Ktoś link=topic=89124.msg1504035#msg1504035 date=1345878340]
Ja napisze chyba list do pzj.... ale ze mam ich w  d**** i ich orzelki g*** warte tez.

Zamiast jakkolwiek pomagac to zniechecaja, odechciewa sie po prostu startowac, jezdzic, i tam dzwonic.

co tam razem Ci zrobili? 😲
[/quote]

Ktosinka..... ciagle i jak zwykle wielkie "NIC" hahahahah i to jest przykre.
oj uboga ta stronka www
i to jest najlepszy prognostyk z możliwych!
jakiś czas temu sprawdzałem i całe biuro cypryjskiego ZJ składało się z 2 osób (słownie: dwóch), prezesa i sekretarki, zatem adres jak trzeba 😉
pomysł jest iście genialny i ja gorąco trzymam kciuki żeby wypalił. Z przyjemnością zasilę szeregi  😁  😁  🏇
[quote author=ElaPe link=topic=89124.msg1504161#msg1504161 date=1345894067]
oj uboga ta stronka www
i to jest najlepszy prognostyk z możliwych!
jakiś czas temu sprawdzałem i całe biuro cypryjskiego ZJ składało się z 2 osób (słownie: dwóch), prezesa i sekretarki, zatem adres jak trzeba 😉
[/quote]

Czuję, że Cypr będzie miał zaciesz a PZJ zzielenieje 😀
Szalony pomysł, ale mimo wszystko genialny! Z miłą pojeżdżę sobie w brawach Cypru 😉
a PZJ zzielenieje 😀

albo z oburzeniem nazwie zdrajcami i niewdzięcznikami, nie ruszając palcem aby coś zmienić
Jednak niestety obstawiam tą drugą wersję  🤔
Chociaż nie... Zrobi... Podniesie ceny licencji gościnnych  😎
Czytam ten watek i oczy przecieram, bo nie moge uwierzyc, ze jest tak zle, ze ludzie uciekaja sie do takich... hmmm pogmatwanych opcji. Szczerze mam nadzieje, ze uda wam sie im utrzec nosa.
A tak w ogole to sie zastanawiam, czy oni na prawde sa tacy bezkarni? Czy nie mozna wyslac np. jakiejs skargi do FEI, czy oni raczej by sie tym nie zajeli?
Kiedy bedzie wiadomo, że jest to realne i bedzie mozna wprowadzac w zycie?
z racji, że ja zielona, kto w ogóle głosuje - wybiera - zarząd pzj?

bo jeśli my-jeźdźcy nie mamy na to wpływu to jak najbardziej trzeba by może najpierw do FEI uderzyć... chociaż pewnie ciężko będzie im jakkolwiek ocenić czy interweniować... wolnoć tomku w swoim domku dopóki nie są to sprawy międzynarodowe...

i też przychylam się do opcji zdrajcy i dalej będziemy pierdzieć w stołek
dlaczego od razu zdrajcy?...przecież to tylko sport, a nie sprawa osobista.
Zarząd PZJ jest wybierany przez Walny Zjazd Delagatów OZJ, czyli działacze wybierają działaczy, a zawodnicy mają płacić...no bo czy ktoś z was wybierał swojego delegata z OZJ? ...zwykle jakoś tak się sami delegują🤔
przecież to tylko sport, a nie sprawa osobista.

mi to tłumaczysz? 😀 chyba lepiej "działaczom"...
Z każdego klubu na wyborach WZJ jest delegat.  Aby mieć prawo głosu trzeba być zrzeszonym w klubie.
Jak nie znajdujesz klubu w którym chcesz być - to załóż swój.
Jeżeli takich ludzi będzie więcej to będziemy mieli coś do powiedzenia.
Osoby bez przynależności klubowej oddają "walkowerem" możliwość jakichkolwiek zmian w aktualnym systemie WZJ -PZJ.
Nie wiem czy jest możliwe zmienienie systemu - moja wyobraźnia tak daleko nie sięga 😉
no ja jestem od prawie 10 lat w klubie. Nikt ani razu nie powiadomił mnie o jakichkolwiek wyborach.
Strasznie smutny temat wątku. Bastiony działaczy tak mocne, że trzeba wyrzekać się własnego godła . Okropne.
Strasznie smutny temat wątku. Bastiony działaczy tak mocne, że trzeba wyrzekać się własnego godła . Okropne.

tak, właśnie podobnie czuję.
może nawet nie tylko bastiony, tylko ZWROT wektora  🤔

tak jest wszędzie? w innych dyscyplinach?
W PZPN jest taki sam burdel, o ile nie większy. Z tym, że w Polsce pakuje się taką kasę, że opłacają reprezentacji wszystko, każde zgrupowanie, czy wyjazd. Dlatego tam zawodnicy siedzą cicho i każdy na każdym poziomie trzyma się swojego "stołka". A u nas nie dość że nic nie robią, to jeszcze z nas doją. Macie rację, to jest strasznie przykre. Boję się jednego. Nawet jeśli wszystko o czym tu rozmawiamy dojdzie do skutku, to PZJ nie zrobi nic poza podniesieniem stawki za licencje gościnne, do takiej kwoty, żeby się wszystkim odechciało.

Dobrze ujęłaś to, co mnie porusza gdy czytam ten wątek. Jakaś nuta patriotyzmu się chyba odzywa.
a co ma tu patriotyzm do rzeczy? przecież tu chodzi tylko o to, że jak firma nawala, to się idzie do konkurencji, albo samemu się konkurencję buduje.
PZJ ma monopol od kretyna ustawodawcy i do tej pory sądzi, że ma nad jeździectwem władze ...a każda władza demoralizuje, władza absolutna demoralizuje absolutnie.
ps naprawdę ktos się jeszcze wkręca w te totalitarne projekcje sportu, jako wyrazu siły substancji narodowej? 🤔wirek:
ps naprawdę ktos się jeszcze wkręca w te totalitarne projekcje sportu, jako wyrazu siły substancji narodowej? 🤔wirek:

Po igrzyskach chyba ciężko...
przecież to jakieś plemienne atawizmy i totalitarne, socjalistyczne demony...od pierwszych Igrzysk organizowanych po I WŚ.
Bardziej chyba lokalny patriotyzm wpajany od najmłodszych lat 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się