Mnie by się śmieć chciało jakby nagle nastąpił wielki exodus zarówno rekreacyjnych żuczków jak i sportowców przez wielkie S, którzy mogliby reprezentować Polskę do związku cypryjskiego i zrobiłby się szum w mediach ( ta jak o tym chodziarzu) . Może by chociaż wtedy jeździectwo zauważono, a PZJ by się nad sobą zastanowił.
pzj to zawsze zarobi. wielu "żuczkom" procedura taniej bandery wyda się skomplikowana, poza tym nie będzie im się chciało tego robić startując trzy razy w roku.
akurat pzj to taka instytucja, która wywalczyła sobie wyłączność, chce czerpać profity i reklamę, którą jezdzcy muszą zrobić, ale już złotówki od pzj nie uwidzą.
system odznak to już jakaś wielka bzdura sama w sobie, jak znajoma mawia "kilku kolesi przy wódce stwiedziło, że zarobią na przymusowych egzaminach, a jeden dodatkowo na jedynej słusznej biblii jezdzieckiej, a my nie mamy wyboru i musimy się na to godzić"
Ale wyobraź sobie miny tych panów jak nagle zostaje im 3 zawodników na krzyż - zdaję sobie sprawę, że to nierealne, ale i tak mnie to niezmiernie bawi :P
Rejestracja w cypryjskim związku jeździeckim XXX zl - mina działaczy - bezcenna :P
[quote author=Ktoś link=topic=89124.msg1504035#msg1504035 date=1345878340] Ja napisze chyba list do pzj.... ale ze mam ich w d**** i ich orzelki g*** warte tez.
Zamiast jakkolwiek pomagac to zniechecaja, odechciewa sie po prostu startowac, jezdzic, i tam dzwonic.
co tam razem Ci zrobili? 😲 [/quote]
Ktosinka..... ciagle i jak zwykle wielkie "NIC" hahahahah i to jest przykre.
oj uboga ta stronka www i to jest najlepszy prognostyk z możliwych! jakiś czas temu sprawdzałem i całe biuro cypryjskiego ZJ składało się z 2 osób (słownie: dwóch), prezesa i sekretarki, zatem adres jak trzeba 😉
[quote author=ElaPe link=topic=89124.msg1504161#msg1504161 date=1345894067] oj uboga ta stronka www i to jest najlepszy prognostyk z możliwych! jakiś czas temu sprawdzałem i całe biuro cypryjskiego ZJ składało się z 2 osób (słownie: dwóch), prezesa i sekretarki, zatem adres jak trzeba 😉 [/quote]
Czuję, że Cypr będzie miał zaciesz a PZJ zzielenieje 😀
Czytam ten watek i oczy przecieram, bo nie moge uwierzyc, ze jest tak zle, ze ludzie uciekaja sie do takich... hmmm pogmatwanych opcji. Szczerze mam nadzieje, ze uda wam sie im utrzec nosa. A tak w ogole to sie zastanawiam, czy oni na prawde sa tacy bezkarni? Czy nie mozna wyslac np. jakiejs skargi do FEI, czy oni raczej by sie tym nie zajeli?
z racji, że ja zielona, kto w ogóle głosuje - wybiera - zarząd pzj?
bo jeśli my-jeźdźcy nie mamy na to wpływu to jak najbardziej trzeba by może najpierw do FEI uderzyć... chociaż pewnie ciężko będzie im jakkolwiek ocenić czy interweniować... wolnoć tomku w swoim domku dopóki nie są to sprawy międzynarodowe...
i też przychylam się do opcji zdrajcy i dalej będziemy pierdzieć w stołek
dlaczego od razu zdrajcy?...przecież to tylko sport, a nie sprawa osobista. Zarząd PZJ jest wybierany przez Walny Zjazd Delagatów OZJ, czyli działacze wybierają działaczy, a zawodnicy mają płacić...no bo czy ktoś z was wybierał swojego delegata z OZJ? ...zwykle jakoś tak się sami delegują🤔
Z każdego klubu na wyborach WZJ jest delegat. Aby mieć prawo głosu trzeba być zrzeszonym w klubie. Jak nie znajdujesz klubu w którym chcesz być - to załóż swój. Jeżeli takich ludzi będzie więcej to będziemy mieli coś do powiedzenia. Osoby bez przynależności klubowej oddają "walkowerem" możliwość jakichkolwiek zmian w aktualnym systemie WZJ -PZJ. Nie wiem czy jest możliwe zmienienie systemu - moja wyobraźnia tak daleko nie sięga 😉
W PZPN jest taki sam burdel, o ile nie większy. Z tym, że w Polsce pakuje się taką kasę, że opłacają reprezentacji wszystko, każde zgrupowanie, czy wyjazd. Dlatego tam zawodnicy siedzą cicho i każdy na każdym poziomie trzyma się swojego "stołka". A u nas nie dość że nic nie robią, to jeszcze z nas doją. Macie rację, to jest strasznie przykre. Boję się jednego. Nawet jeśli wszystko o czym tu rozmawiamy dojdzie do skutku, to PZJ nie zrobi nic poza podniesieniem stawki za licencje gościnne, do takiej kwoty, żeby się wszystkim odechciało.
a co ma tu patriotyzm do rzeczy? przecież tu chodzi tylko o to, że jak firma nawala, to się idzie do konkurencji, albo samemu się konkurencję buduje. PZJ ma monopol od kretyna ustawodawcy i do tej pory sądzi, że ma nad jeździectwem władze ...a każda władza demoralizuje, władza absolutna demoralizuje absolutnie. ps naprawdę ktos się jeszcze wkręca w te totalitarne projekcje sportu, jako wyrazu siły substancji narodowej? 🤔wirek: