Widziałam go rok temu na zawodach w Łobzie, był chudy, ale nie chorobliwie/przerażająco - tylko zwyczajnie dość chudy... Dopiero teraz skojarzyłam, że to dziewczę w siodle, które wzięłam za "dziecko" pierwszy raz na zawodach - to sama analop... 😵 Aż sprawdziłam wyniki zawodów... nie mam więcej pytań 😵 edit. znaczy wyniki sprawdziłam aby się upewnić że to ten Czuwaj i ta analop...
powiem tak szok wielki. gdzie, jak gdzie ale tam się nie spodziewałam takiego czegoś. Kontroli nie ma żadnych niestety wiele państwowych ogierów wraca od dzierzawców w takim stanie.
Wraca w takim stanie , a te których leczenie się nie kalkuluje, idzie do uśpienia 🙁. Tylko o tym cisza... 🙁
Gaga ja się jutro dokładnie dowiem jak to wszystko wygląda. Patrzę teraz na regulamin prowadzenia punktu kopulacyjnego i tam nie ma takiego zapisu, co sie stanie w przypadku zaniedbania. Ale znam przypadki padnięcia dwóch ogierów po powrocie z dzierżawy i nikt żadnej kary nie płacił......
kurcze ale dobrze rozumiem ,że odbierają TYLKO ogiery ? Tej kobiecie powinni odebrać wszystkie konie i dopilnować żeby nigdy więcej nie zajmowała się hodowlą , tak dalej będzie robić przekręty i działać na dwa fronty kontynuując ten swój biznes .
A ja się zastanawiam jak można oferować stanówkę ogierami w takim stanie. Czy da się jakoś sprawdzić kiedy i jakie klacze ostatnio kryły? Jakoś nie mieści mi się w głowie, że przyjeżdżam z klaczą na krycie do cudownego ogiera, a na miejscu spotykam taką bidę. Czy każdy to olewał, czy po prostu nie było chętnych na krycie?
figaro2046 żeby tylko do uśpienia, wtedy by się nie męczyły a nie...
No niestety , często szczególnie te starsze , już mniej modne ogiery, trafiają byle gdzie tam są exploatowane na maxa ,na wszystkie możliwe sposoby i wracają jako wraki 🙁. Stadom utrzymanie takich schorowanych emerytów się nie opłaca i ... 😕
loczek121 - 27 min. temu Tak.. Właściciele zamkneli się w domu i nie wychodzą. Zgłoszenie już było na policji , lekarz weterynarii też tam był ... a jutro jedziemy z TOZ i policja odebrać te ogiery ....
[quote author=bajaderka-zorro link=topic=88817.msg1472638#msg1472638 date=1343334017] Czuwaj i Le Voltaire ponoć dopiero jutro zabrane będą przez TOZ, reszta koni dopiero jak znajdą miejsce... 😲 [/quote]
Wiesz, upchnąć 65koni (info z wątku o psach) to też trzeba mieć gdzie.
podejrzewam, że ktoś mógł ją postraszyć... 🤔 a co do koni - szkoda słów 😵
edit: proponuje by moderacja zamieściła linka z zdjęciami w wyedytowanym pierwszym poście, lepiej od razu wiedzieć "o co chodzi", a tak to trzeba szukać dalej i się zastanawiać. 😤
Nawiasem, czy Daria jest w ogóle właścicielką stajni? Wydawało mi się, że ona tam tylko pracuje? Nie raz narzekała na fotoblogu na szefa przecież 🤔wirek: