Interesuje mnie zarówno opinia fotografów/modelek/stylistek itp. 🙂 Fajne narzędzie do wstępnego rozwoju czy pic na wodę? Znalazłam opinie, że spora część ludzi szuka przygody, głównie ci od aktów 😉. Sama założyłam profil, chyba z ciekawości. Jako że jestem w trakcie wymiany aparatu to założyłam, nic dalej nie robiąc. O dziwo dostałam 2 prośby o sesję i jedno zaproszenie na domówkę 😁 Co o tym myślicie?
Też mam tam profil, jako modelki-amatorki 🙂 Dałam kilka zdjęć z jedynego pokazu mody, gdzie brałam udział, dostałam parę propozycji uczestnictwa w sesji bądź jakichś castingach, ale podchodzę do tego z dystansem. Skąd mam mieć pewność, że to nie jacyś naciągacze bądź zboczeńcy? Trudno zaufać ludziom z takiego portalu na podstawie portfolio i paru słów o sobie.
Skąd mam mieć pewność, że to nie jacyś naciągacze bądź zboczeńcy? Trudno zaufać ludziom z takiego portalu na podstawie portfolio i paru słów o sobie. Normalnie, wchodzisz na profil, patrzysz na portfolio i komentarze, jak ktoś nie ma żadnych zdjęć, albo wybitnie słabe to od razu wiadomo, że nie nie warto się w to bawić, to samo z komentarzami. Poza tym zawsze można wymienić kilka maili, jeśli uznasz, że byłabyś zainteresowana, można też sobie wygooglać tego kogoś.
[quote author=Zu]Fajne narzędzie do wstępnego rozwoju czy pic na wodę? [/quote] Kiedyś (jakieś 2 lata temu) był to sensowny portal. Teraz to pic na wodę.
Fotografowie - profesjonaliści wykorzystują go do psioczenia na amatorów, którzy robiąc przyzwoite zdjęcia za darmo (tj. za pozowanie) psują im rynek i pozbawiają zarobków. Ambitni amatorzy wykorzystują go do wyciągania dziewczynom kieszonkowego z kieszeni. Mniej ambitni amatorzy wykorzystują go żałosnych prób podbudowania swego fotograficznego ego. Modelki-profesjonalistki wykorzystują go do typowo babskich wojenek z dziewczynami, które pozują za friko, tj. za zdjęcia Modelki-amatorki wykorzystują go do szukania dobrego fotografa, który zrobi im fotki za friko na Naszą Klasę. Początkujące nie-modelki wykorzystują go do żałosnych prób podbudowania swego modelkowego ego oraz publikowania sweet-fotek z usmarowanymi różowiusią szminka dzióbkami, megadługimi tipsami i koszmarną opalenizną z solarium. Modele z kolei dzielą się na narcyzów i ekshibicjonistów. Ci pierwsi bywają na siłowni i mają co pokazać, ci drudzy - wręcz przeciwnie, ale uważają się za megaobiekty do fotografowania. A generalnie wszystkie modelki zajmują się wymyślaniem historyjek o molestujących je fotografach, zaś fotografowie - erotobajkopisarstwem, wykazując się przy tym nadzwyczaj bujną wyobraźnią. A punkty rankingowe i sweet komcie komentarze to maxmodelsowa waluta o stałym kursie wymiany: ty mi zajebisty komentarz, to ja ci też, ty mi szóstkę, to ja Ci też, ty mi jedynkę, to ja ci też.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] do wyjaśnienia
Kaktus, a mogłabyś napisać coś więcej ze swoich doświadczeń? Raczej trafiałaś na ludzi, którym faktycznie zależało na zdjęciach, czy zdarzali się też pomyleńcy? Na jakich zasadach to się odbywało etc. :kwiatek: Dostałam propozycję i zastanawiam się co teraz 😁
Zu ban za to, że wcześniej usunął wszystkie swoje wpisy które miał od początku bycia na forum i za to pownien być zbanowany po wsze czasy, a tu nagle pisze coś jakby nigdy nic się nie stało. Więc jego ban nie ma nic wspólnego z powyższym wpisem 😉
No to widać, albo zalożył sobie nowe konto, albo ktoś założył konto o takim samym nicku jak jego poprzedni, dlatego został na to konto nalożony ban, żeby wyjaśnić sprawę. Nie ma to jednak raczej związku z wpisem w tym wątku., tak mi wyszło po krótkim przeprowadzeniu śledztwa 😜
Zdarzyło mi się kilku fajnych fotografów, ale też kilka pomyłek. Jeden raz nazwał mnie(cytat) "głupią d*pą", bo spóźniłam się na sesję, a źle wpisałam jego numer i napisałam do kogoś innego.. :/ kilku naprawdę zrobiło mi super zdjęcia, inni byli przeciętni... i oczywiście wtedy te kurtuazyjne opinie "wszystko super, modelka fajna ble ble ble" z kilkoma również spotkałam się ponownie, innym odpisywałam, że nie jestem już zainteresowana 🙂 przy kilku sesjach najbardziej wkurzało mnie to, jak kazali przynosić swoje ciuchy (no bo co, na każdą mam chodzić w tym samym?) 🤔
a moim numerem jeden jest to zdjęcie (sesja ślubna)
Kaktus, a jak to jest z ciuchami własnie? kazali Ci przynosić własne, czy raczej mieli ciuchy dla ciebie? To samo z makijażem, fryzurą? Mieli jakąs pomoc osoby, która się tym zajmowała? W sumie zdecydowałam się na sesję u dziewczyny, która mi to zaproponowała, ale nie chce wyjść na debila 😁
Bardzo mało osób miało swoje ciuchy Makijaż i fryzura- albo robi Ci fotograf, albo każe Ci zrobić sobie samej, albo ma wizażystkę (też z maxmodels np.), kilka razy zdarzyło mi się, że kazali zapłacić za makijaż, więc się upewnij 🙂 Najlepiej po prostu o wszystko zapytaj 🙂
dzięki za odp. :kwiatek: napiszę i zapytam choć wątpię, żeby dziewczyna miała wizażystę albo inne tego typu rzeczy, jak w profilu ma chyba 16 lat 😁 ale fajne zdjęcia w portfolio 😉
edit. : jeszcze tak mi się nasunęło: płaciłaś za sesje kiedyś? Dosowałaś propozycje płatnych sesji? :kwiatek:
Taakk Tomek J ma w wiekszosci racje. Pisze masa panienek, bezpodstawnie myslaca ze moga byc modelkami chca ladne darmowe focie FB, sa modelki z doswiadczeniem, ktore mysla ze juz zdobyly Brodway. Ja odpowiadam tylko na najciekawsze i nawet udalo mi sie zarobic 😉
No to widać, albo zalożył sobie nowe konto, albo ktoś założył konto o takim samym nicku jak jego poprzedni, dlatego został na to konto nalożony ban, żeby wyjaśnić sprawę. Nie ma to jednak raczej związku z wpisem w tym wątku., tak mi wyszło po krótkim przeprowadzeniu śledztwa 😜
Konto na MM mam od kilku lat - jako modelka. Kilka razy kasowałam ale od nowa zakładałam 🤦 Jako profil dla fotografa polecam w 100%, znajdziesz tam wiele modeleczek chętnych pozować TFP