Zdjęcie od strony drzwi wręcz przerażające. 😲 U mnie tamtym roku brzoza poleciała na samochody. Kolejna jest nadłamana, schylona na budynek, a miasto uważa że nie ma zagrożenia. Gałęzi też nie przytną. 🤔 Pozostałe drzewa też nie są w najlepszym stanie. Dopóki nie będzie tragedii, miasto będzie siedzieć cicho. Za każdym razem gdy jest burza czy silny wiatr, boję się że drzewo na nas poleci. :/
jeszcze gdzieś mam jedno-jak gałęzie opierają się o szybę w kuchni, no i pustaki w koronie leżącego drzewa-nie na ziemi a w koronie 😲 nie wiem co się działo ale musiało to być przeokropne... po takich chwilach weryfikuje sie pojęcie szczęścia 🙄 no i gdyby drzewo poleciało na "11-12" zamiast na "9" to pień byłby akurat w kuchni a korona po drugiej stronie domu
no i najlepsze jest to ze mi sie te nieszczęścia wyśniły, ale to juz inna historia
noo masakra, dziś nad Dolnym Śląskiem ostrzeżenie burzowe, mogą być silne!
Synoptycy ostrzegają przed możliwością wystąpienia trąb powietrznych. Jak mówi Arleta Unton-Pyziołek dla TVN24, trąba powietrzna możliwa jest po południu (godz. 15-18), w czasie silnego wypiętrzania się chmur burzowych. Największe prawdopodobieństwo jej wystąpienia jest w zachodniej części Dolnego Śląska, w Wielkopolsce, na środkowym i wschodnim Pomorzu oraz Kujawach.
Ja też kiedyś widziałam mini-trąbkę i też na padoku, fascynujące. Kiedyś w TVN Meteo mówili, że trąby głównie występują w zagłębieniach terenu, ja na szczęście prawie na szczycie górki jestem więc może nigdy żadnej nie będziemy mieć.
W Warszawie nie zapowiadają żadnej burzy? Jest po prostu jakaś tragedia, nie wiadomo co ze sobą zrobić... Konia też nie zamierzam męczyć, pewnie i tak nie ma się najlepiej :/