Forum towarzyskie »

Burze, radary burzowe, ostrzeżenia pogodowe.

Zdjęcie od strony drzwi wręcz przerażające.  😲
U mnie tamtym roku brzoza poleciała na samochody. 
Kolejna jest nadłamana, schylona na budynek, a miasto uważa że nie ma zagrożenia. Gałęzi też nie przytną. 🤔 Pozostałe drzewa też nie są w najlepszym stanie.  Dopóki nie będzie tragedii, miasto będzie siedzieć cicho.
Za każdym razem gdy jest burza czy silny wiatr, boję się że drzewo na nas poleci. :/
jeszcze gdzieś mam jedno-jak gałęzie opierają się o szybę w kuchni, no i pustaki w koronie leżącego drzewa-nie na ziemi a w koronie  😲 nie wiem co się działo ale musiało to być przeokropne...
po takich chwilach weryfikuje sie pojęcie szczęścia  🙄 no i gdyby drzewo poleciało na "11-12" zamiast na "9" to pień byłby akurat w kuchni a korona po drugiej stronie domu

no i najlepsze jest to ze mi sie te nieszczęścia wyśniły, ale to juz inna historia
4 osoby zginęły w górach od uderzenia pioruna 🙁((
Już sobie wyobrażam ich strach kiedy dopadła ich ta burza a oni w tym lesie... chyba bym zwariowała.
noo masakra, dziś nad Dolnym Śląskiem ostrzeżenie burzowe, mogą być silne!

Synoptycy ostrzegają przed możliwością wystąpienia trąb powietrznych. Jak mówi Arleta Unton-Pyziołek dla TVN24, trąba powietrzna możliwa jest po południu (godz. 15-18), w czasie silnego wypiętrzania się chmur burzowych. Największe prawdopodobieństwo jej wystąpienia jest w zachodniej części Dolnego Śląska, w Wielkopolsce, na środkowym i wschodnim Pomorzu oraz Kujawach.
I jak wasze trąby powietrzne? U nas nawet wiaterek nie powiał, powietrze jest gęste jak zupa...
ja widziałam małą na padoku  😲 przeleciała przed stajnią, przestraszyła konie i znikła. ale u nas cały dzień wiaterek no i ukrop
Ja też kiedyś widziałam mini-trąbkę i też na padoku, fascynujące.
Kiedyś w TVN Meteo mówili, że trąby głównie występują w zagłębieniach terenu, ja na szczęście prawie na szczycie górki jestem więc może nigdy żadnej nie będziemy mieć.
cavaletti Dobre stwierdzenie gęste jak zupa.. Ja nie wiem, czy lepiej otworzyc okno, czy zamknąć, totalna porażka.
W Warszawie nie zapowiadają żadnej burzy? Jest po prostu jakaś tragedia, nie wiadomo co ze sobą zrobić... Konia też nie zamierzam męczyć, pewnie i tak nie ma się najlepiej :/
Jezuuuu, takie powietrze, że ledwo zipię, a tuniki służą mi za sukienki  😵
I też nie wiadomo- otwierać okna? Zamykać?
Zanosi się na burze! TAAAAk!  🏇
I to taką porządną, z ostrzeżeniami drugiego stopnia...
bianca, jak u Was? Burza już jest? Bo u mnie chmurki się zbierają i nie wiem, kiedy mogę się spodziewać deszczu
U nas trochę pochmurnie, duszno i na razie nic poza tym.
Ile ja bym dała za deszcz... Nogi mam popuchnięte 24h na dobę, chodzę w samej bieliźnie po domu i wypijam litry wody  😵
Powiało i poszło...
bianca, no nieeeeee! U mnie zapowiada się to samo 🙁 Ale przynajmniej trochę się ochłodziło
U mnie zero ochłody.. Nie wiem, jak ja dzisiaj zasnę.
u mnie 25 stopni i lekki wiaterek. szkoda, że w nocy ma padać, bo z chęcią wzięłabym cienki kocyk i spała na huśtawce ogrodowej...
tylko nie burza 🙁 Boziu proszę-pojutrze...
Pod Wrocławiem mamy całkiem ciekawą, letnią burzę 😉. Pomału zmyka w stronę opolskiego.
Coś jakby grzmi ale czy ja wiem czy coś burzowego z tego będzie...
u nas po błyskało i przeszło bokiem, trochę popadało, ale dalej duchota
w Gnieźnie właśnie się zaczyna.
W bydgoszczy sie zaczyna oczywiscie teraz. Czy te burze naprawde musza czekac do nocy?!
No i w Łodzi jak zwykle nic nie było....
A u nas błyska na złoto-czerwono..  😵
Piekna orzezwiajaca burza! I piekna ulewa! W koncu jest czym oddychac!
Dawno nie było u nas takiej burzy  😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się