U mnie ostatnio spokojnie. Tak siedzę i patrzę na te ostrzeżenia pogodowe- prawie cała Polska- ostrzeżenia przed upałami. i I i II stopnia, Chryste, czuję się jakbym była u siostry we Włoszech, a nawet chyba gorzej 😵
Po 16 w Warszawie burza masakra 😲 Grad nie z tej ziemi, wielkości orzecha włoskiego, wiatr, czarne chmury, ulewa, samochód z odpryskami lakieru na masce. Dramat. Poszło dalej na północny-wschód...
koenicke, oj taaak. O co w ogole chodzi z tymi burzami? W zeszlym roku tez burza na burzy. Globalne ocieplenie, czy ki diabel? To juz sie robi meczace. 🤔wirek:
17:45 - para poszła w gwizdek ( albo w Kleosin z tego co mi wiadomo :P) chyba nawałnicy to już u nas nie będzie, a przydałaby sie :/ Krupnik , a Ty z jakiej "dzielni" ?
Przed 17 w centrum Warszawy była krótka ale bardzo intensywna burza z gradem. Przed burzą było 35 w cieniu. W ciągu kilku minut temperatura spadła do 21 stopni. Teraz jest 28.
Znam taką dobrą stronę pogodową, z której w pracy często korzystamy, bo dobrze pokazuje stan mgły... ale zawsze zapominam adresu 😉
W Krakowie (okolice Huty) granatowo i strasznie, przed chwilą pioruny były gdzieś daaaleko przede mną, w pewnym momencie były tuż przede mną, a teraz cisza.... przed burzą 😉 Wiatr momentami bardzo silny (chciałam zrobić przeciąg w mieszkaniu, żeby wydmuchało nagrzane powietrze z całego dnia, ale mi okropnie trzasnęło drzwiami balkonowymi :icon_redface🙂
jezus maria jak wy możecie lubic burze? ja sie masakrycznie boje... w lublinie od 2 godzin sie blyska i grzmi i ja juz paranoja i niech to sie skonczy
niestety, przyznaje się- ja tez sie boje burzy 🙁 😡. Robie "tylko dobra minę" ale wenatzr cała sie trzęse. Nie dosc tego moje zwierzaki tez sie boja i je trzeba uspakajac. Lara , to nawet próbuje na kolanka się zmiescic.
Zawsze boję sie o stajnie, stodołe o swoej zweirzaki itp. U mnie w nocy burza była jak..... a po burzy wcale nie jest fajniej, zamiast ciszy i spokoju wiatr i to naprwdę mocny, porwisty.
Też się boję. Dzisiaj w nocy znowu spałam na dole, na podłodze bo mi deszcz i błyskawice spać nie dały. Aktualnie w kraju raczej spokojnie, nie ma powydawanych ostrzeżeń przed burzami. Nawet obszar tych przed upałami zmniejszył się 🙂
a ja burzę kocham... Zawszę siedze i obserwuję. Najbardziej chyba lubię własnie ten wiatr, potężny, mocny, porywisty... Z resztą, tak jak cała burza hehe 😉 Zastanawiam się jak to z tymi burzami będzie w tym roku...
ja też kocham burze 🙂 nawet bardzo, siedzę i pacze jak byłam mała to w trakcie takiego paczenia piorun strzelił w nasze okno 😀 to by wiele tłumaczyło 😀
Dopóki nie wybudowali nam bloku naprzeciwko okien to miałam wspaniały widok - od południa przez zachód po północ przedmieść Krakowa. Jak były burze to siedzieliśmy z mężem w oknie i podziwialiśmy 😜 Uwielbiam je, ale tylko jak jestem w pomieszczeniu, na zewnątrz bardzo się boję...
W Krakowie drugi dzień z rzędu burze przechodzą obok, a samo miasto jest tak nagrzane że nic nie puszcza 🙁
kurza morda, u nas nie do wytrzymania, powietrze stało, wilgotność masakryczna, owady dostały wściku... no jak nic burza będzie i co? wielkie nic... noc powyżej 20 i cisza, dzisiaj znowu pewnie bedzie powyżej 30...
U mnie dziś w nocy dwie burze się spotkały dokładnie nad moją wioską ok 3 w nocy, ja się w sumie jakoś burzy nie boję, ale jak gdzieś bardzo blisko walnął piorun, tak że się ziemia zatrzęsła, to zastanawiałam się dlaczego gromnicy nie posiadam 😁
u nas przedwczoraj w nocy była taka nawałnica, że jak uderzył piorun gdzies bardzo blisko to tata wyskoczył z łózka i pobiegł sprawdzic czy stajnia jeszcze stoi 😂
Ja też wczoraj patrzyłam czy mi w stajnię nie walnęło, masakra, zawsze przy takiej nawałnicy się martwię, żeby się zwierzakom nic nie stało. Oczywiście potem już nie mogłam spać do 4, a dziś wstałam przed 8 😵