Ja ostatnio polubiłam burze, szczególnie te po 22😲0. Po takim upalnym dniu kiedy czuje sie w powietrzu deszcz... zasypiam jak dziecko. Kamień. Nic mnie nie jest w stanie obudzić. Przesypiam dźwięk budzika i syreny pożarowe ( OSP mam 300 m od domu).
Kraków-Centrum- okropnie leje, grzmi i błyska. Lepsza taka zwykła burza niż te dziwne, elektryczne. Przedwczoraj była taka. Wyszłam popatrzeć na wyjący alarm i z różowo burego nieba nagle jak mi nad głową trzasnęło... 😵 Jednak na adrenalinie każdy może biegać jak gazela. Nawet ja. 😂
"Burza zaskoczyła trzech mężczyzn na polu w gminie Grębocice k. Polkowic niedaleko miejscowości Retków. Uderzył w nich piorun. Na miejscu zginął 21-latek. Dwóch jego towarzyszy walczy o życie w szpitalu." 🙁((( to blisko mnie 🙁
Halo Poznań, żyjecie? O 00:10 zaczął się u nas armagedon, wiało strasznie, deszcz lał jak woda z wiadra i Thor szalał równo. Walnęło raz porządnie też w mój blok, aż iskry poszły z piorunochronu. Błyskało co chwilę, pioruny aż do samej ziemi. Trzymam kciuki za okoliczne stajnie, bo zdaję sobie sprawę, że mogą być straty, patrząc na to co działo się na dworze. Mam widok na całe nowe miasto i płac budowy galerii Posnania. Było bardzo nieciekawie
We Wroclawiu swieci sie cale niebo i grzmi ale jeszcze nie pada... Ja się cieszę na burze bo jest upalnie ale moglo by się obyć bez jakichś zniszczeń..
No jest nieźle... Nawet grad spadl. U mnie wywaliło okno na klatce schodowej i stluklo doniczkę, zabezpieczylam je srebrna taśma i póki co się trzyma 😉
Ale pies rodziców pewnie umiera 🙁 mam nadzieje ze u mnie w stajni schowaja konie zanim do nich dojdzie.
W centrum Krakowa ciemno. Jedna burza przeszła. Teraz taka cisza niepokojąca. Ale wiało! Myślałam, że nas powyrywa z korzeniami. 🤔 p.s Ufff.... chyba się rozejdzie.