Nie znalazłam takiego tematu. Szukam w okolicach Warszawy (najlepiej południowe rejony) miejsca na taką małą rodzinną plenerową imprezkę. Zależałoby mi na miejscu gdzie bez obaw rozpalę grilla, gdzie będzie np jakiś plac zabaw dla dzieci. Znacie coś takiego? Wiem, że można wybrać się nad Zegrze ale chciałabym coś bliżej siebie. Znam też Zimne Doły koło Zalesia. A jak jest z Powsinem? Można tam rozpalać grilla/ognisko?
Muffinka, nie w twojej chyba okolicy- ale lasek bielański z mcdonaldsem. Bez placu zabaw, za to z miejscem na ognisko- kampinos za pętlą na starym bemowie. Ciekawa jestem, jak nad kanałkiem i w lasku na kole. O, to znalazłam:
Muffinka w Powsinie można rozpalic ognisko albo wrzucić cos na grilla. Jest do tego celu wyznaczona polana z drewnianymi wiatami. Plac zabaw również jest
Muffinka ja z tłumaczenia "jak dotrzec do celu" jestem taka noga że na bank cos pokręce i zupełnie nie trafisz. Ale żeby nie bylo tu jest mapka całego parku kultury a ta polana znajduje się dokładnie za dębem szypułkowym😀 http://www.parkpowsin.pl/Mapa
Muffinka, w okolicy Patataja na polanie w lesie schowane są budki z ławkami, jest miejsce na ognisko(dookoła ogniska też są poustawiane ławki) i jakieś coś do zabawy dla dzieci (zjeżdżalnia jest na pewno).