Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

A ja się muszę leczyć... dziś wpadły mi do koszyka 3 odżywki. 🤔wirek:
dzisiaj w douglasie zauważyłam, że mają swoją markę do włosów - też rzeczy specjalnie na słońce i odżywkę po słońcu nawilżającą. ceny nawet spoko - 15 i 19 zł
bianca, szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia, gdzie można dostać tę serię, ale chętnie się dowiem, bo po takim zachwalaniu nie mogę się powstrzymać, żeby nie kupić. W Rossie na Gdańskiej (tym obok Drukarni) widziałam szampony z tej serii, może będą też odżywki. Myślę, że warto przy okazji zahaczyć o Naturę i o... zielarski. Daj znać, jak poszukiwania 🙂 Ja ruszam w poniedziałek 😉
maska glorii + płukanka z aloesem =  😍
wyruszam nad morze, zobaczymy jak włosy przeżyją tydzień tylko z jantarem i BDfur mama 👀
Ja serię babuni kupuję w hipermarketach (Tesco, Leclerc), w Rossmannach nie widziałam 😉
smarcik o, dzięki! Zajrzę do Tesco dzisiaj.
a ja sobie albo wmawiam albo od wczoraj mam fajne włosy 😉
myte co dzień bo muszę
na zmianę - szampon Alterra i Biovax
BD fur mamma i odzywka Joanna z apteczki babuni

i po byciu suchymi matowymi i sypkimi przez dobre 2 tygodnie, zaczynają robić się lejące blyszczą i takie są w ogóle miłe w dotyku
czyżby jakieś światełko w tunelu?  😎
Ja dziś myłam po rozjaśnianiu - kupiłam ostatnio wosk miód z Beauty Formulas, wyglądał zachęcająco, substancje nawilżające, miód, pyłek pszczeli (?),  ale ja laik jestem. Po próbie na włosach jestem bardzo zadowolona, ale jestem ciekawa, co powie ktoś znający się na składach? Wydaje się, że moje włosy polubiły ten wynalazek 😀

Aqua, Ceteryl Alkohol, Cetrimonium Chloride, Cetyl Alkohol, Mel (Honey), Parfum, Citric Acid, Hydrolyzed Collagen, Methylparaben, 2-Bromo 2 - Nitropropane-1,3-Diol, Pollen Exstract, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, CI 19140, CI 15985

Mam w szafce Kaszmir z Provit-u, zastanawiam się, czy ujdzie jako ostatni etap na zabezpieczenie końcówek? Nie ma alkoholu w składzie, silikony owszem, ale naturalne ekstrakty też:

Aqua, Cyclopentaslioxane, Phentyl Trimethicone, Polyquatrnium-16, Dimethiconol, Hydrolyzed Sericin, PEG-12 Dimethicone, Hydrolyzed Keratin, Phantenol, Cetrimonium Chloride, Lactic Acid, Parfum, Benzophenone-4, CI 16035, Benzyl Slicylate, Amyl Cinnamal, Limonene, Citronellol, Linalool, Geraniol, Citral

Jest tu coś dobrego?

A z Provitu używał ktoś tej maski:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=41995
Ma same entuzjastyczne recenzje, ciekawa jestem, gdzie ją można kupić.

Zaczyna brakować mi miejsca w szafce w łazience  😵
No to tak, zwiedziłam 2 Tesco, Naturę i 2 Rossmany. Nigdzie kompresu, a seria dostępna tylko w tym jednym Rossie na Gdańskiej... To sobie na pocieszenie kupiłam Balsam i Szampon miód+mleko. :P Cavaletti, jak znajdziesz gdzieś ten kompres, to daj znać, ja nie mam siły już szukać babuni w sklepach.. Ale w Tesco znalazłam maski Bingospa, tylko na żadną się nie skusiłam.
bianca, o kurde 😵 To niedobrze, ale będę szukać cierpliwie 😉 Mam zamiar skoczyć do Reala i ASa na Nowodworskiej (tam widziałam balsamy Mrs. Potter's, więc może Babunia też będzie). Normalnie jak poszukiwania św. Graala 😀
Ja sie zaolejowalam  bd i powiem wam, ze wlosy sa bardzo zadowolone 🙂 chyba wprowadze na stale do mojego repertuaru. Zeby tylko jeszcze tak nie wypadaly 🙁
Strzyg, pytanie z cyklu osobistych - bierzesz tabletki anty? Albo jakieś inne hormony? Morfologia w porządku?
Mi od dawna wypadały włosy, ostatnio nawet garściami. Mniej kiedy piłam drożdże, ale nie mogę ich pić w nieskończoność 🙄
Z przyczyn różnych niedawno odstawiłam tabletki anty i po pierwszym miesiącu na oko wypadanie spadło o połowę.

ewabe tej maski z Prowitu (Loton) jeszcze nie używałam. Ale ją mam, kupiłam za 8 pln w TESCO. Będzie testowana w najbliższym czasie.
ekhem, Ani anty, ani hormonow. Krwi juz jakis czas nie badalam, trzeba potuptac na pobranie. Wlasnie jak odstawilam drozdze chyba, to mi zaczely leciec garsciami 🙁
Strzyga, imo niedobór witamin. Zrób badania i skonsultuj się z lekarzem, nawet jeśli wyniki będą ok
kurczę, po przejrzeniu KWC stwierdziłam, że chce tego Lotona. Piąta maska, brawissimo..
a ja jej nie chcę 😉 to chyba, że do wzbogacania 😉 skład to emolienty i antystatyki, ceramid prawie wcale... e tam.
[no dobra, dobra. teraz tak mówię, ale jak już ją znajdę do wrzucę do koszyka.]

Biovax w promocji w SP... Źle na mnie wpływają promocje. Bardzo źle
czy w 'Waszych' rossmanach też jest taki problem z dostępnością odżywek/masek/oleju oliwka-limonka Alterry jak u mnie ? 3 sklepy ostatnio odwiedzilam i wszędzie pustki
u mnie wykupują caly zapas jak tylko przyjdzie, limonkę i papaje jeszcze czasem spotkam, ale brzozy z pomarańczą nie ma nigdy 😉
u mnie i limonka, i migdał są cały czas dostępne. pomarańczę miałam tylko raz, później jej nigdzie nie widziałam (i tak mi nie odpowiadała, więc nie mam czego żałować)
A ja nadal sie zastanawiam, czy granat wycofali. No nawet nie ma plakietki z ceną.
Ja nie mogę od dłuższego czasu dostać maski z granatem. Niestety po dwóch ostatnich olejowaniach w odstawkę idzie olejek z migdałem z Aterry- wysuszył moje włosy w sposób paskudny... Za to odżywka z morelą, to mój KWC 💘 Używam jej jako maski i jest świetna!
Averis, chyba mamy podobne włosy, bo mam te same odczucia co do olejku i odżywki 🙂
cavaletti,no to piątka 🙂  Ja muszę odpuścić olejowanie Alterrą. Przerzucę się na oleje jadalne i zbadam stan włosów.
Averis, Nie wyrzucaj alterry, ja sobie uzyje, w zamian za to Ci moge odpalic bd olejowe na sprobowanie.
U mnie w Rossmannach wszystkie maski i odzyxdwki Alterry wykupione. Udalo mi sie ostatnie maski kupic.
o raju... nie wiem o co chodzi z tymi Joannami ale ich dostępność w moim wspaniałym mieście określam na niezadowalającą :/ znalazłam tylko szampony w markecie, trzy rodzaje, zabarykadowane tak żeby ich ktoś przypadkiem nie znalazł. Na próbę wzięłam ze skrzypem, śmierdzi koncertowo 🙂
ja właśnie siedzę z rzepą joanny na głowie 😉 ampułki...
pomysł na aplikator trochę mają głupi, bo łamie się szklaną ampułkę i leci po głowie - można się skaleczyć jakby się nie uważało.
IMO nie śmierdzi rzepą (a świeża daje czadu, ojoj...), nie szczypie - fajnie.
Mam na razie jedno op. na tydzień ale chcę pociągnąć kurację przez minimum miesiąc - zdam relację co i jak 😉
Witajcie! Dzisiaj w rosmanie rzucił mi się w oczy Timotei organic delight, chciałam zapytać czy używałyście może tego produktu i jakie są wasze opinie 🙂

Opis Produktu

Szampon przeznaczony do włosów zniszczonych i suchych, które od natury najbardziej potrzebują nawilżenia i naprawy struktury włosa. Najważniejszym składnikiem w tym produkcie jest olej z brazylijskich orzechów, mający silne właściwości regenerujące , tonizujące, nawilżające i odżywcze. Rewitalizuje zniszczone, matowe włosy i chroni je przed szkodliwym wpływem działania promieni słonecznych.
Wszystkie produkty z linii Organic Delight pozbawione są parabenów, silikonów, siarczanów i bawrników, a ich formuła jest w 95% biodegradowalna.

Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocamphoacetate, Sodium Chloride, Polglyceryl-4 Caprate, Citric acid, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Tocopherol, Glycerin, Parfum, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Glyceryl Laurate, Coconut Acid, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Limonene.

Zdjęcie

miałam ostatnie 6zł... i mam isane z babassu  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się