Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

oj, to niedobrze. ale no nic, zrobię najwyżej jeszcze raz.
włosy świetne po hennie  😍 nie ma porównania z farbowaniem chemicznym 🙂
madmaddie  a na jaki kolor farbujesz? Daj znać co Ci wyjdzie na głowie, jak henna się zwiąże z włosami  🙂
tycjan, wstawiałam na poprzedniej stronie. na razie mi wyszedł bardzo fajny, trochę ciemniejszy niż na opakowaniu,jeszcze oblukam w świetle dziennym, ale jest zadowolona. jak się wypłucze (podejrzewam że bardzo szybko skoro użyłam maseczki) to pofarbuję jeszcze raz i powiem 😉
z tym, że moje włosy bardzo łatwo łapią kolor. to chyba jedyna ich zaleta 😉
Ale jaki jest Twój naturalny, że na rudy farbowałaś to widzę
madmaddie, jaki jest skład tego balsamu?
Łosiowa, ciemny blond. takie niewiadomoco 😉
wrzucam zdjęcie podglądowe, w rzeczywistości był trochę jaśniejszy.

cavaletti, rozumiem że tego który nałożyłam na włosy po hennie? czy tego z henną?
ten po:
aqua, cetaryl alcohol, quaternium-91, dimethicone, glycerin, paraffinum liquidum, cetrimonium methosulfate, mel extract, hydrolyzed milk protein, propylene glycol, panthenol, triethanolimine, parfum, coumarin, dmdm hyndatoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole.

Melduję, że powstał spis blogów włosomaniaczek. Zapraszam! Myślę, źe warto podlinkować w pierwszym poście.
http://wlosomaniaczki-spis.blogspot.com/
Drogie Panie, od czego moga bolec wlosy?  🤔 Albo inaczej: tez cos takiego macie?
Zazwyczaj, jak czesto zmienialam kierunek czesania [do tylu, zmiana przedzialka] to mnie pobolewalo przy nasadzie wlosow. To jeszcze bylam w stanie zrozumiec i zniesc. Ale dzisiaj boli mnie po prostu strasznie, ledwo jestem w stanie dotykac skory glowy.  😵
To normalne?
madmaddie, tego z henną. zastanawiam się nad czystością tego produktu 😉
wyrzuciłam opakowanie 🙁
madmaddie dzięki  :kwiatek:  wrzuć zdjęcie proszę jak kolor później będzie wyglądał, zastanawiam się czy na moje rude włosy z jasnymi odrostami czerwona henna zadziała czy zrobi mi jakąś brzydką masakrę na głowie
Zakupy włosowe dokonane 🏇 maski kallos waniliowa i latte, odżywka jantar i aloes. Mgiełka chwilowo niedostępna na doz.pl :/

Jak długo Wam się ta henna utrzymuje na włosach?
HELP po jakim czasie znikają syfy z twarzy po drożdżach
od 2 tygodni łykam skrzyp+pokrzywa+drożdże i od dziś mam na twarzy masakre  😵 😵
Jestem miło zaskoczona Kompleksem Nawilżającym Joanny "Apteczka Babuni" (mleko, miód?)
Włosy są takie... pełne? miękkie i lśniące. Jeszcze odrobina mgiełki Jantaru i lubię swoje loki.
Dziękuję za polecenie OMO. Używam "jakiejśtam" odżywki w dużym opakowaniu (nie wiem co, w innej butelce teraz mam, chyba kiedyś w Biedronce była) do pierwszego mycia. Bo zawsze miałam problem, że jedno mycie szamponem było za mało , a dwa - za sucho 🤔 A teraz jest w sam raz.
Łosiowa, w najbliższym czasie nie będę mogła wrzucić zdjęć do neta, dlatego wrzucam dzisiaj
włosy miałam w styczniu farbowane na rudo, potem nakładałam szampon joanny do 24 myć, najpierw rudy, a potem wiśniowy
farba
szampon
szampon 2
to coś z Venity, czego używała madmaddie do końca henną nie jest,
zawiera mnóstwo związków, które dla włosów wcale zdrowe nie są.
linkuję świetny przewodnik po farbownaiu henną :
http://www.hennaforhair.com/freebooks/polishhennaforhair.pdf
myśle, że wszystkie farbujace henną powinny przeczytać ( o ile juz nie przeczytały :P )
jest tam dokładnie wyjaśnione, co henną jest, a co nie jest, jak przyrzadzić papkę, ile trzymać na włosach,
jakie kolory można uzyskać stosując poszczególne mieszanki.
Ja dzis odbieram zamówiona hennę Khadi z amlą i jatrophą, ma wyjść ognista czerwień - a jak będzie?
Zobaczymy  😲

odżywki alterry nadają się do mycia? 👀
koenicke, dokładnie po to potrzebowałam składu, żeby się przekonać o czystości produktu 😉 dziękuję za informację
fruity_jelly, niestety nie
Krupnik., możesz mieć przesuszoną skórę i masz wrażenie bólu i ciągnięcia.

Ja kupiłam sobie maskę Joanny, właśnie siedzę z nią na włosach.

Joanna Apteczna Babuni Maska jajeczna odżywcza (ekstrakt z zółtka i olej rycynowy). Fajnie się nakłada, fajnie pachnie, wydajna. Tylko składu na opakowaniu nie ma.
Tylko składu na opakowaniu nie ma.

musi byc i pewnie jest pod etykietka
Poodklejałam etykietki, ale jak się okazało skład był ... na dnie ;D przecież to oczywiste  😁

Joanna Apteczna Babuni Maska jajeczna odżywcza z olejem rycynowym
Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Ricinus Communis Seed Oil, Stearalkonium Chloride, Peg-20 Stearate, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-28, Glycerin, Propylene Glycol, Triticum Vulgare Germ Extract, Amica Montana Flower Extract, Panax Ginseng Root Extract, Luteum Ovi Extract, Cinchona Succirubra Bark Extract, Pollen Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, Capsium Frutestens Fruit Extract, Tocopherol, Trietholamine, Parfum, Benzyl Salicytate, Hexyl Cinnamal, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI 19140, CI 16255 (15.09.2010)
szkoda 🤔 będę musiała znaleźć jakiś zamiennik, żeby się włosy do isany nie przyzwyczaiły.

podejrzewam moje włosy o bycie falowanymi/lekko kręconymi. ale jak tak czytam o tej pielęgnacji CG to mnie to trochę przeraża 😲
Fruity_Jelly, przeraża? A to dlaczego? Pielęgnacja zamuję tyle czasu co standardowa, trzeba tylko uważniej czytać składy. Dzisiaj nawet udało mi się umyć włosy przed wyjściem z domu, czego NIGDY wcześniej nie robiłam, i udało się, nawet nie musiałam wstać ani minuty wcześniej!  😍

Odżywka Alterry z granatem chyba mi nieco przeciążyła włosy, bo są super miękkie i nawilżone, ale skręt jest widocznie luźniejszy. Chociaż znajomi pochwalili mój dzisiejszy look  🏇
ja dziś użyłam alterry z granatem, ale mnie nie zachwyciła zupełnie. Włosy o wiele bardziej wolą joannę mleko i miód.
ja poki co mam:
1.alterre maske - granat i aloes
2. Isana babassu
3. mrs Potter aloes z czymś tam
4. ziaję b/s z wyciągiem z kiełków pszenicy
5. isana oil care http://i.pinger.pl/pgr164/bde847510010174d4f3e7fdd/
które z nich nadają sie do mycia skalpa?
sylwiaj, do mycia skalpu nadaje się 2 i 3
arivle, jakoś tak strasznie skomplikowanie to wygląda 😉
ja się z joaśką mleko i miód jakoś zaprzyjaźnić w dalszym ciągu nie mogę :/ chociaż maska mleczna dolce latte wzbogacona naturalnym miodem jest dla moich włosów cudowna 🤔
a na moje pytanko ktoś odpowie? 🙇
Epikea u mnie wysyp trwał z tydzień-półtora.
moje tez Joanny miodowej nie trawią, zaczynaja sie plątac strasznie;/ a dzisiaj mam piekne loczki chyba pierwszy raz w zyciu - takie sprężynki😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się