tycjan, wstawiałam na poprzedniej stronie. na razie mi wyszedł bardzo fajny, trochę ciemniejszy niż na opakowaniu,jeszcze oblukam w świetle dziennym, ale jest zadowolona. jak się wypłucze (podejrzewam że bardzo szybko skoro użyłam maseczki) to pofarbuję jeszcze raz i powiem 😉 z tym, że moje włosy bardzo łatwo łapią kolor. to chyba jedyna ich zaleta 😉
Łosiowa, ciemny blond. takie niewiadomoco 😉 wrzucam zdjęcie podglądowe, w rzeczywistości był trochę jaśniejszy.
cavaletti, rozumiem że tego który nałożyłam na włosy po hennie? czy tego z henną? ten po: aqua, cetaryl alcohol, quaternium-91, dimethicone, glycerin, paraffinum liquidum, cetrimonium methosulfate, mel extract, hydrolyzed milk protein, propylene glycol, panthenol, triethanolimine, parfum, coumarin, dmdm hyndatoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole.
Drogie Panie, od czego moga bolec wlosy? 🤔 Albo inaczej: tez cos takiego macie? Zazwyczaj, jak czesto zmienialam kierunek czesania [do tylu, zmiana przedzialka] to mnie pobolewalo przy nasadzie wlosow. To jeszcze bylam w stanie zrozumiec i zniesc. Ale dzisiaj boli mnie po prostu strasznie, ledwo jestem w stanie dotykac skory glowy. 😵 To normalne?
madmaddie dzięki :kwiatek: wrzuć zdjęcie proszę jak kolor później będzie wyglądał, zastanawiam się czy na moje rude włosy z jasnymi odrostami czerwona henna zadziała czy zrobi mi jakąś brzydką masakrę na głowie
Jestem miło zaskoczona Kompleksem Nawilżającym Joanny "Apteczka Babuni" (mleko, miód?) Włosy są takie... pełne? miękkie i lśniące. Jeszcze odrobina mgiełki Jantaru i lubię swoje loki. Dziękuję za polecenie OMO. Używam "jakiejśtam" odżywki w dużym opakowaniu (nie wiem co, w innej butelce teraz mam, chyba kiedyś w Biedronce była) do pierwszego mycia. Bo zawsze miałam problem, że jedno mycie szamponem było za mało , a dwa - za sucho 🤔 A teraz jest w sam raz.
Łosiowa, w najbliższym czasie nie będę mogła wrzucić zdjęć do neta, dlatego wrzucam dzisiaj włosy miałam w styczniu farbowane na rudo, potem nakładałam szampon joanny do 24 myć, najpierw rudy, a potem wiśniowy farba szampon szampon 2
to coś z Venity, czego używała madmaddie do końca henną nie jest, zawiera mnóstwo związków, które dla włosów wcale zdrowe nie są. linkuję świetny przewodnik po farbownaiu henną : http://www.hennaforhair.com/freebooks/polishhennaforhair.pdf myśle, że wszystkie farbujace henną powinny przeczytać ( o ile juz nie przeczytały :P ) jest tam dokładnie wyjaśnione, co henną jest, a co nie jest, jak przyrzadzić papkę, ile trzymać na włosach, jakie kolory można uzyskać stosując poszczególne mieszanki. Ja dzis odbieram zamówiona hennę Khadi z amlą i jatrophą, ma wyjść ognista czerwień - a jak będzie? Zobaczymy 😲
Krupnik., możesz mieć przesuszoną skórę i masz wrażenie bólu i ciągnięcia.
Ja kupiłam sobie maskę Joanny, właśnie siedzę z nią na włosach.
Joanna Apteczna Babuni Maska jajeczna odżywcza (ekstrakt z zółtka i olej rycynowy). Fajnie się nakłada, fajnie pachnie, wydajna. Tylko składu na opakowaniu nie ma.
Fruity_Jelly, przeraża? A to dlaczego? Pielęgnacja zamuję tyle czasu co standardowa, trzeba tylko uważniej czytać składy. Dzisiaj nawet udało mi się umyć włosy przed wyjściem z domu, czego NIGDY wcześniej nie robiłam, i udało się, nawet nie musiałam wstać ani minuty wcześniej! 😍
Odżywka Alterry z granatem chyba mi nieco przeciążyła włosy, bo są super miękkie i nawilżone, ale skręt jest widocznie luźniejszy. Chociaż znajomi pochwalili mój dzisiejszy look 🏇
ja poki co mam: 1.alterre maske - granat i aloes 2. Isana babassu 3. mrs Potter aloes z czymś tam 4. ziaję b/s z wyciągiem z kiełków pszenicy 5. isana oil care http://i.pinger.pl/pgr164/bde847510010174d4f3e7fdd/ które z nich nadają sie do mycia skalpa?
arivle, jakoś tak strasznie skomplikowanie to wygląda 😉 ja się z joaśką mleko i miód jakoś zaprzyjaźnić w dalszym ciągu nie mogę :/ chociaż maska mleczna dolce latte wzbogacona naturalnym miodem jest dla moich włosów cudowna 🤔