Dziewczyny prostowłose jak wiązecie włosy na noc? Od ślimaka strasznie mi się końcówki niszczą, a po warkoczu mam takie jakby karbowane i napuszone, co mnie irytuje. Jest jeszcze jakiś sposób?
Hej 🙂 Czy któraś zna jakiś sposób ( oprócz dekoloryzacji) na zmycie farby? wyczytałam gdzieś że szampony przeciwłupieżowe zmywają, ponieważ mają właściwości złuszczające, czy któraś próbowała? Naturalne mam ciemny brąz, malowałam na czarno już jakieś kilka mis temu, teraz widać już odrost a nie chciałabym robić dekoloryzacji ;/ :kwiatek:
flygirl [url=http://4.bp.blogspot.com/-OpiHl9zcMTk/Tri0-vEvYXI/AAAAAAAACRE/w1qebJTh66E/s1600/sock+bun.jpg]Sockbun[/url] na czubku głowy. Nie jest aż taki trudny do wykonania (skoro ja dałam radę :wysmiewa🙂 i naprawdę jest to jedyna fryzura na noc po której moje włosy wyglądają dobrze. Po wszystkich ślimaczkach, kucykach, warkoczach miałam właśnie tak nie ładnie pogniecione, albo spuszone włosy. Po tej mam ładne fale 🙂 które co prawda się prostują po dwóch godzinach, ale rano wyglądają zacnie 😀
Czy któraś z Was używała jakiś produktów które są w Tkmaxxie? Dzisiaj przeglądałam maski i olejki arganowe, ale nie znam się na tyle na składach, żeby wiedzieć czy warto 👀
Czy możecie coś powiedzieć na temat składu odżywek? Każda, która posiada alkohol jest ble? Poniżej fota odżywki i skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Olea Europaea Oil, Citric Acid, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Propylene Glycol, Parfum, Sericin, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone i>
Stosowałam bez większych efektów, o niebo lepsza i parę razy droższa Joinco do włosów suchych (i nie testują na zwierzętach!), niestety składu nie mam...
Thymos, ble jest tylko Isopropyl Alcohol, Alcohol Denat, Alcohol, Ethanol Reszta to alkohole tłuszczowe, które są jak najbardziej pożądane 🙂 Jeśli chodzi o skład, który wstawiłaś: Odżywka typowo emolientowa. Nie nawilży włosów, ale na pewno wygładzi (olej i inne emolienty, kwas cytrynowy, silikony) i ułatwi rozczesywanie. Raczej do stosowania zamiennie z jakimś nawilżającym produktem (coś co ma w składzie Glycerin/Propylene Glycol nie dalej niż na 5 miejscu), bo sama nie jest w stanie dostatecznie nawilżyć włosów Tyle z teorii. W praktyce może być różnie.
Stosowałam maskę powyżej. Mogę powiedzieć, że jest super, jeśli chodzi o nałożenie ją na włosy i pozostawienie na 2-3 godzinki - wtedy wygładzi włosy i nada im blask. Nałożona na 5-10 min przed myciem nie da żadnego efektu. Tania i wydajna, ale myślę, że w tych pieniądzach można znaleźć coś lepszego 😉
espana w Naturze ją kupiłam 😉 tylko ostrzegam, że nie wszystkim może pasować, mojej znajomej np. nie podeszła. Podobno są w niej jakieś lekkie sylikony. Generalnie używam jej jako odżywki bez spłukiwania mimo że producent zaleca ją spłukiwać 😉 albo ugniatam nią loki na sucho i jak dla mnie jest mega 💘
Kupiłam szampon Biovaxu Keratyna plus Jedwab, opinie o nim są bardzo różne, ale postanowiłam wypróbować. I... rewelacja! Wcale mi nie obciążył włosów, są po nim naprawdę miękkie, gładkie, ładnie sie ułożyły, nie plączą mi się z tyłu głowy, gdzie często się to dzieje. I łatwo się rozczesały (czytałam opinie, że nie da się po nim włosów rozczesać). Tylko tak się zastanawiam - jak często tym myć. raz w tygodniu? A tak normalne mycie? Nakładać po tym szamponie odżywkę? Teraz nie nałożyłam, zabezpieczyłam jedynie końcówki.
espana, dostaniesz w niektórych Naturach i niektórych Rossach. Mi też przypadła do gustu ta odżywka 🙂 branka, ale dlaczego miałabyś go używać raz na tydzień? I dlaczego zastanawiasz się, czy nakładać po nim odżywkę? zen, a w Superpharmie patrzyłaś? Wydawało mi się, że tam widziałam, ale nie pamiętam dokładnie kiedy hanexxx, Tesco, Auchan i inne hipermarkety
cavaletti - bo nie wiem, czy ten skład jest ok do codziennego stosowania? A co do odżywki zastanawiałam się dlatego, że i bez niej włosy są fajne. Nie chce ich za mocno obciążyć, stąd sama nie wiem?
Aaa taki tok rozumowania 🙂 Skład jest jak najbardziej ok do codziennego stosowania. Możesz położyć odżywkę po tym szamponie, nie ma przeciwwskazań. Szampon jak szampon 😉 Spróbuj, to się przekonasz 🙂 Każde włosy są inne i trudno powiedzieć, czy odżywka dodatkowo obciąży, czy nie 😉