fruity_jelly, to może akurat wykupione, ale zdziwiło mnie, że w dwóch nie było w ogóle. W zasadzie to się nieźle przestraszyłam, bo to jedyny szampon, którego mogę używać. Jutro w takim razie pojadę do jeszcze innego.
jest jakaś różnica w długości schnięcia włosów w zależności od odżywki/maski ? Nie wiem, na przykład odzywka silikonowa, emolientowa czy humektantowa ?
Rul bardzo dobrze służy 🙂 Na moich włosach w sierpniu zeszłego roku widać było, że mają już mnie dość, a teraz - jest o niebo lepiej, nie zamierzam sprawdzać "wiedzy" pani ze sklepu fryzjerskiego, która w swojej wypowiedzi wtedy wyśmiała włosomaniaczki, a mi sprzedała super mega farbę fryzjerską ( kolejne 60 zł ), która miała dobrze trzymać, a zaczęła się zmywać szybciej niż takka marketowa. Nie wszystko co drogie oznacza dobre 🙂 Ale np. szamponów typu BD albo Facelle używać nie mogę, to co mi się na głowie robi po nich to totalna porażka, nie do ujarzmienia nawet maskami i super polecanymi odżywkami. Przerobiłam kilka szamponów i odżywek, ostatnio zauważyłam, że po użyciu Garniera Goodbye damage albo Fructis w połączeniu z odżywką Nivea long repaire moje włosy są gładkie, miękkie i takie w dotyku, że stale bym się głaskała 🙂 A przecież sls tam są :P Isany czy Joanny używałam przy OMO jako pierwszej odżywki, bo na druga u mnie się nie sprawdzają.
Jiska spróbuj Nivea Long Repair 😉 Ona się bardzo fajnie sprawdza przy długich włosach! I stosuj ją na zmianę z innym odżywkami/maskami 🙂
Ad Kalossa - dla mnie totalny bezszał. W sensie - nic nie robią, tylko ładnie pachną 🙂 Czasami lubię takie odżywki, no ale do codzienniej pielęgnacji na pewno się nie nadają.
Edytka - napisz, że dla Ciebie się do codziennej nie nadają, bo jest wiele osób, w tym ja, którym Kallos służy 🙂 U mnie Babydream szampon to totalne nieporozumienie i wszystko bez sls - efekt jakby piorun dupnął w szczypiorek 🙂 że się tak wyrażę🙂
Pochwalę się, wczoraj byłam u fryzjerki i powiedziała, że mam piękne włosy, odżywione, gęste i że wyglądają najzdrowiej odkąd mnie zna (a strzyże mnie od jakichś 7 lat). Mówi, że kiedyś miałam cienkie, łamliwe włosy, że było ich mniej, a końcówki miałam zawsze w agonalnym stanie, a teraz tylko odrobinkę przycięła i jest ok 🙂 Czyli pomimo że nie stosuję się do wszystkich zasad naturalnej pielęgnacji to i tak mi to dużo daje 🙂
Pochwalę się, wczoraj byłam u fryzjerki i powiedziała, że mam piękne włosy, odżywione, gęste i że wyglądają najzdrowiej odkąd mnie zna (a strzyże mnie od jakichś 7 lat). Mówi, że kiedyś miałam cienkie, łamliwe włosy, że było ich mniej, a końcówki miałam zawsze w agonalnym stanie, a teraz tylko odrobinkę przycięła i jest ok 🙂 Czyli pomimo że nie stosuję się do wszystkich zasad naturalnej pielęgnacji to i tak mi to dużo daje 🙂
niestety nie wiem, ale z balei dobra była kokosowa, niestety już wycofana. Mam jakąś pomarańczową i do niczego poza naożeniem na olej przed myciem się nie nadaje...
Miała któraś z Was robione keratynowe prostowanie włosów? Warto? Jak długo utrzymuje się efekt? 😉 Zastanawia mnie czy zabieg faktycznie odbudowuje i odżywia włosy, czy to tylko pic na wodę.
moja koleżanka miała i trochę jej efekt mnie odstraszył, bo włosy sa poprostu przylizane, oklapnięte... sama nad tym myślałam, chciałabym na trwale miec proste wlosy ale z jakąś objętością a nie takie jak z wody wyjęte.. w dotyku były super miękkie i gładkie, ale wizualnie to mi się taki efekt nie podoba - o połowę mniej włosów 🙄...
Carmen, moja przyjaciółka robi od dwóch lat. Ma włosy ciężkie i grube, ale się puszą. U niej efekt utrzymuje się ok 6 miesięcy. Nie jest przylizana bo ma dużo włosów. Ja sobie nie zrobię (odradziła mi fryzjerka), bo właśnie będzie efekt przylizania.
zastanawiam sie nad inwestycja bo konczy mi sie Invati Scalp Revitalizer z AVEDA, ktory pomogl mi dosc dobrze na wypadanie wlosow, ale kosztuje majatek i szukam alternatywy
Carmen jest moim zdaniem jeszcze jeden argument przeciw: nawet fryzjerka może zrobić Tobie kuku keratynowym: mojej koleżance spaliła włosy i z takich do połowy pleców ma teraz do ramion, nie było pi prostu wyjścia innego, jak ścięcie. BD fur mama bywało też w Rossie przy Selgrosie - tam kupowałam. Czasami w Lidlu bywa też Hipp oliwka.
Gienia-Pigwa - lepsze recenzje w stymulowaniu wzrostu ma ten (też z khadi) - pomaga w zagęszczeniu. Jeśli zależy Ci tylko na powstrzymaniu wypadania i sytuacja jest już pod kontrolą, to może olej z łopianu?
madmaddie, żelu nie miałam, ale szampon Dermena Plus i mimo że oparty na SLES, nie zrobił masakry z mojej skóry głowy, więc jestem pozytywnie nastawiona do produktów tej firmy 🙂
Gienia-Pigwa - lepsze recenzje w stymulowaniu wzrostu ma ten (też z khadi) - pomaga w zagęszczeniu. Jeśli zależy Ci tylko na powstrzymaniu wypadania i sytuacja jest już pod kontrolą, to może olej z łopianu?