Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Ja wczoraj też byłam w biedrze i też ich nie było...
ja się nawet nie nastawiam 😉

dziewczyny - coś podobnego w składzie do AiK'a, ale większego (i porównywalnego cenowo?)
kalina mi eco hysterię wycofała, także szukam, szukam. (chodzi głównie o dużą ilość olei, nie silikonów - silikonowo mam gliss kurra zółtego i to jednak nie to 🙁 )
PonPon, ja E.H. kupuję w http://www.bioarp.pl - nigdy nie było z nimi problemów, tak więc mogę polecić jeśli bardzo szukasz 🙂
A ja kupiłam 3 maski, ale jeszcze nie stosowałam.
Kupiłam z keratyną i jedwabiem oraz z olejami. Keratynę już przetestowałam i całkiem fajnie to wygląda. Może nawet skuszę się na duże opakowanie 😉
Trzeba przyznać, że dość szybko się rozeszły te saszetki. Byłam wczoraj po południu i zostały resztki.
U mnie w Biedronce jeszcze pełno tego.

Ja już wypróbowałam i rewelacji nie ma :/.
dzięki Gillian :kwiatek: drogo w Bioarpie :/ pamiętam jak kupowałam przez kalinę, to opłacała mi się EcoHysteria 500ml zamiast AiKa 200ml
no drogo, drogo :/ patrzałaś na allegro? może będzie coś taniej 🙁
PonPon w lawendowej szafie jest trochę taniej
PonPon a Skarby Syberii? z tego co zauważyłam mają chyba najniższe ceny, i na pewno mają w ofercie ecohysterię.
.
dziękuję dziewczyny! chyba jednak czas porzucić kalinę  😉
skarby syberii mają rzeczywiście najlepsze ceny - i mają moją ukochaną maskę jaśminową taniej 😜

pytanie do długowłosych - jak sobie radzicie z przyklapem po nocy? od pewnego czasu mam na tyle długie włosy, że muszę myć wieczorem - rano jest wszystko ok, nieprzetłuszczone, ale objętości 0. jakieś sprawdzone produkty/triki? nie chcę używać suchego szamponu, podrażnia mi skalp.
PonPon na objętość dla mnie ostatnio numer jeden jest płukanka na skalp z mydlnicy lekarskiej http://www.anwen.pl/2013/08/zioowa-pielegnacja-mydlnica-lekarska.html (polewam samą skórę głowy i wmasowuję, więc robię z połowy podanych proporcji) włosy dość długo są po niej świeże i ładnie odbite u nasady. I śpię w luźnym koczku-ślimaku na czubku głowy, po rozczesaniu też wyglądają przyzwoicie pod względem objętości. Ale mydlnica to i tak teraz mój ulubiony sposób, długości nie polewam, żeby nie przesuszyć włosów. Ewentualnie po płukance z lukrecji też są ładnie odbite, i tu już używam na skalp i na długość, bo odżywia i wygładza włosy.
PonPon, ja robię kucyk na czubku głowy i trzymam jakieś 10 minut, po rozpuszczeniu zyskują na objętości, nie są przyklapnięte 😉
Chyba i ja się skuszę na coś ze Skarbów Syberii 🙂 A może macie jakiś godny polecenia szampon z tych, które tam znajdę? Włosy kręcono-falowane, raczej suche i z tendencją do puszenia się? Będę bardzo wdzięczna za jakąś podpowiedź bo tyle tego tam jest, że chętnie wzięłabym zdecydowanie więcej niż potrzebuję  😍 Coś od Babci Agafi czy może Natura Siberica ?
pytanie do długowłosych - jak sobie radzicie z przyklapem po nocy? od pewnego czasu mam na tyle długie włosy, że muszę myć wieczorem - rano jest wszystko ok, nieprzetłuszczone, ale objętości 0. jakieś sprawdzone produkty/triki? nie chcę używać suchego szamponu, podrażnia mi skalp.

kok ślimak na czubku głowy na noc- u mnie wiązanie włosów w cokolwiek innego też kończy się totalnym przyklapem.
PonPon co z EcoHysterii lubisz najbardziej? Z reguły to co lubisz sprawdza się i u mnie, więc traktuję Cię trochę jak wyrocznię  😎
Edytka - zielona z awokado i makadamią (oba oleje mega się u mnie sprawdzają - u Ciebie pewnie też 😉 ) miałam też fioletową - skusiła mnie objętość - i niestety bez szału.

vodka - jak jesteś na początku pielęgnacji i masz przesuszone włosy, to zaczęłabym od Babuszki Agafii - kwiatowy propolis jest bardzo uniwersalny.

ovca, fruit jelly - jak robicie ślimaczka? mam dużo włosów, bardzo śliskie - kiedy próbuję zrobić koczka przy użyciu samej gumki, to w nocy i tak się zsuwa.

z płukankami może być słabo - szukam patentu na dni w "niedoczasie", kiedy ledwo wieczorem wchodzę pod prysznic :/
Ja zaczesuję włosy trochę wyżej, nie naciągając za bardzo zwijam w koczka i podpinam spinkami-żabkami, na koczek zwykle idzie mi 5 albo 6 żabek i trzyma się bardzo stabilnie. I nigdy mocno nie skręcam włosów w ślimaka, bo nie lubię jak się mocno odkształcają. Wiem co to znaczy nie móc ogarnąć kłaków gumką, moje śliskie i długie włosy zawsze mi gdzieś bokiem wyjdą albo zgubię gumkę podczas snu 😵
Koczek podpinany żabkami przypadł mi do gustu nawet jako fryz na co dzień, spokojnie się mieści pod czapką a końcówki są w miarę schowane i nie ocierają się o nic.
PonPon dzięki za podpowiedź 🙂 no świadomie dbam o włosy już od roku jednak szampony zawsze traktowałam trochę po macoszemu - miały po prostu myć, a wszelkie odżywienie, wygładzenie, podbicie skrętu to zadanie odżywek,masek. Stwierdziłam, że muszę trochę zmienić podejście więc szukam jakiegoś szamponu w miarę delikatnego 🙂
Sisisa, fruity_jelly, wiecie może czy gdzieś Lublin/Świdnik można kupić szczotkę z naturalnego włosia?
Nie wiem, ja swojego dzika przez internet zamawiałam.. 🤔 może tam koło zamku, jest taki sklep fryzjerski Loki Koki.

edit. o nawet stronę mają www.lokikoki.pl
Nie widzę u nich nic interesującego  🤔
A jaką masz i skąd?   🙂
Ja mam dokładnie taką i z tego sklepu: http://www.ph-progress.pl/index.php?mod=shop&cat=56&pID=2867 kupowałam ją jakieś dwa lata temu i mogę polecić, świetna jakość chyba ani jeden włos ze szczeciny mi nie wyleciał i dalej wygląda jak nowa 🙂 jeszcze drewniany grzebień od nich zamawiałam.
ja mam "Amadeusza" - też bardzo polecam 😉

muszę kupić większe żabki chyba - mam tylko te malutkie do podpinania grzywki
Edytka - zielona z awokado i makadamią (oba oleje mega się u mnie sprawdzają - u Ciebie pewnie też 😉 ) miałam też fioletową - skusiła mnie objętość - i niestety bez szału.

Myślałam właśnie nad tą serią. Teraz tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że muszę ją zamówić 😀
Ja mam takie średniej wielkości żabki z Rossmanna, podpinam tylko brzegi koczka i dobrze łapią.
Moja mama kupiła odżywkę Ziaja intensywna odbudowa. Szukałam w wątku i nie znalazłam dużo  😡
Po pierwszym użyciu jest super, włosy są miękkie i błyszczące (ale nigdy z tym problemu nie miałam)
Jak bedzie dalej? Czy  któraś z Was używała?  😉
ovca, fruit jelly - jak robicie ślimaczka? mam dużo włosów, bardzo śliskie - kiedy próbuję zrobić koczka przy użyciu samej gumki, to w nocy i tak się zsuwa.

ja obkręcam włosy najpierw wokól własnej osi a potem układam tak że wyglądają trochę jak taki zawijaniec cynamonowy, którego opinam grubą, aksamitną gumką. Nie bardzo potrafię to wyjaśnić  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się