Było już milion razy na temat silikonowych odżywek 😉 moje top silikonowe odżywki to Garnier Oleo Repair i Nivea Long Repair, balsam Green Pharmacy olej arganowy i granat, maski to Stapitz Sleek Line Repair&shine i Love2mix Organics z efektem laminowania. Serum polecam jedwab CHI albo jedwab z Green Pharmacy.
próbowałam znaleźć w szukajce, ale zbyt dużo wyników mi nie wyskoczyło. 1,5 miesiąca temu przeprowadziłam się do nowego mieszkania, i mam tu strasznie beznadziejną i zakamienioną wodę, w związku z tym mam okrutnie suchą skórę na całym ciele ( z tym zawsze miałam problem, ale teraz to jest masakra) i skóra głowy też jest bardzo sucha. w szukajce mi wyskoczyło że olejowanie może pomóc na suchą skórę głowy, polecicie coś jeszcze :kwiatek: ?
fruity_jelly dziękuje. Zainwestuje w tego garniera w takim bądź razie. Jedwabiu z GP używam cały czas, balsam z kolei nie będzie dla mnie. Wszystkie odżywki bez spłukiwania jakich używałam do tej pory, pozostawiały moje włosy tłuste. Nie wiem czego to jest kwestia, ale garnier póki co mi wystarczy :kwiatek:
Wpadł mi dziś w oko krem do włosów Lorys Duo Chocolate. Na opakowaniu jest informacja, że zawiera silikony, ale Anwen pisała, że na zimę silikony są ok. Na wizażu opinie podzielone. Stosowała któraś? 😉
A ja mam pytanie trochę z innej beczki i właściwie nie jestem pewna czy dobry temat. Jaki znajdę najtańszy i w miarę dobry jedwab? Na półkach tego mnóstwo, ale nie wiem na co się zdecydować. Chodzi tu nie o mnie, ale o konia 🙂
Spotkałam się z używaniem jedwabiu u znajomej 🙂 Chcę uzyskać ogólne odżywienie włosów, szczególnie na ogonie. A jaki efekt uzyskam dzięki tej oliwce? 🙂
Tak, ten balsam GP ma lekkie silikony, jeden lotny i jeden zmywalny łagodnym myjadłem. I elle jego przeznaczenie jest jako odżywka do spłukiwania chociaż ja lubię niewielką ilość nałożyć jako odżywkę bez spłukiwania.
Mama mi przywiozła ten olejek arganowy taki prawdziwy z Maroko 😀 i powiedziano jej, żeby kilka kropel na dłonie i wsmarować we włosy.. Ja włosy mam zdrowe, grube, błyszczące, generalnie są genialne 😜, ale trochę od mrozu widzę, że słabną. Nie nakładam masek, 5 razy w tygodniu nakładam odżywkę na 3 minuty, akurat jak się kąpię pod prysznicem :P Dlatego zastanawiam się, jak go rzeczywiście stosować, żeby działał, ale nie przetłuszczał włosów... 👀
frutty_jelly dobrze, ze mi powiedziałaś ! Chociaż już dzisiaj mogłam kupić bo mi śmiegnęło po drodze w rossmanie, bo poleciałam po KG Oil Nutritive. Dodatkowo na przecenie było. Tylko ja trafiłam na takiego rossmana, w którym nie było masek z ziaji, czy szukać w innych drogeriach ?
edit. i powiem szczerze, że to olejowanie już mnie męczy, bo w sumie nie widzę żadnych efektów(tak, czytałam, że to po długotrwałym używaniu są efekty), bardziej wydaje mi się, że to kwestia bardziej świadomego używania odżywek i masek.
edit2. Mam w domu sok z aloesu firmy prima (skład 99,7%- sok aloesowy; regulator kwasowości; kwas cytrynowy; substancje konserwujące: sorbian potasu, benzoesan sodu.) I tutaj pytanie, można go używać w jakikolwiek sposób na włosy? Jako płukankę ?
W moim Rossie balsamu z olejkiem arganowym i granatem nie ma, ja kupowałam w Naturze, w Leclercu też mi chyba kiedyś mignął. A sok z aloesu możesz używać jako płukankę, albo jako mgiełkę pod olej. Ja zawsze rozrabiam z wodą w proporcjach 1:1, olejowanie na mgiełkę aloesową zawsze daje u mnie o wiele lepsze efekty niż na suche włosy.
http://issuu.com/iulotka.pl/docs/biedronkawalentynkido120214?e=3073891/6478222 widziałyście nową gazetkę kosmetyczną Biedronki? Będą saszetki masek Biovax po 1,99 🙂 fajnie, nie miałam jeszcze okazji używać bo nie mogę się zdecydować jaką wybrać 🤔wirek: Timotei i linia Eveline z arganem i keratyną też ciekawa, ale mam za dużo w swoich zbiorach 😉
kupiłyście cos do włosów z dzisiejszej oferty Biedronki? Kurde, ja miałam w planach tą odżywkę i mgiełkę Timotei z olejkami ale jestem chora i nie mogę iśc ich kupić 🙁 szczególnie ciekawa jestem mgiełki, jednak nigdzie nie mogę znaleźć jej składu
Ja kupiłam po 3 saszetki maseczek Biovax z jedwabiem i keratyną i tej zwykłej. Na Timotei zerknęłam z ciekawości na składy. Mgiełka na drugim miejscu ma alkohol 😉 reszta też składem nie powala także chyba nie warto
hanexxx, ja kupiłam odżywkę Eveline 8 w 1, pewnie jest mega napakowana silikonami, bo włosy mam dziś przecudne (po niej) 😉 No i dwie saszetki Biovaxa z olejkami, ale czekają na testowanie.