Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Było już milion razy na temat silikonowych odżywek 😉 moje top silikonowe odżywki to Garnier Oleo Repair i Nivea Long Repair, balsam Green Pharmacy olej arganowy i granat, maski to Stapitz Sleek Line Repair&shine i Love2mix Organics z efektem laminowania. Serum polecam jedwab CHI albo jedwab z Green Pharmacy.
fruity_jelly chodzi Ci o ten balsam http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=57501 kurcze, nawet nie wiedziałam, ze są tu silikony 😉
próbowałam znaleźć w szukajce, ale zbyt dużo wyników mi nie wyskoczyło. 1,5 miesiąca temu przeprowadziłam się do nowego mieszkania, i mam tu strasznie beznadziejną i zakamienioną wodę, w związku z tym mam okrutnie suchą skórę na całym ciele ( z tym zawsze miałam problem, ale teraz to jest masakra) i skóra głowy też jest bardzo sucha. w szukajce mi wyskoczyło że olejowanie może pomóc na suchą skórę głowy, polecicie coś jeszcze  :kwiatek: ?
doraźnie Cerkogel 10, żel lniany
fruity_jelly dziękuje. Zainwestuje w tego garniera w takim bądź razie. Jedwabiu z GP używam cały czas, balsam z kolei nie będzie dla mnie. Wszystkie odżywki bez spłukiwania jakich używałam do tej pory, pozostawiały moje włosy tłuste. Nie wiem czego to jest kwestia, ale garnier póki co mi wystarczy  :kwiatek:
Wpadł mi dziś w oko krem do włosów Lorys Duo Chocolate. Na opakowaniu jest informacja, że zawiera silikony, ale Anwen pisała, że na zimę silikony są ok. Na wizażu opinie podzielone. Stosowała któraś?  😉
na czym ma polegać ta ekspresowość? Kolejny chwyt marketingowy?
fruity_jelly chodzi Ci o ten balsam http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=57501 kurcze, nawet nie wiedziałam, ze są tu silikony 😉

ja też nie wiedziałam! a to dobrze, bo akurat rozpaczałam że nie mam silikonowej odżywki. A kupiłam go ostatnio za 3,99  😁
A ja mam pytanie trochę z innej beczki i właściwie nie jestem pewna czy dobry temat. Jaki znajdę najtańszy i w miarę dobry jedwab? Na półkach tego mnóstwo, ale nie wiem na co się zdecydować. Chodzi tu nie o mnie, ale o konia 🙂
A po co koniowi jedwab?
do grzywy i ogona 🙂
No ale co chcesz uzyskać? Koń to nie człowiek a grzywa i ogon nie są takie jak ludzkie włosy. Kup sobie oliwkę dla dzieci np babydream.
Spotkałam się z używaniem jedwabiu u znajomej 🙂 Chcę uzyskać ogólne odżywienie włosów, szczególnie na ogonie. A jaki efekt uzyskam dzięki tej oliwce? 🙂
Taki sam. Odżywienie i połysk.
Dziękuję :kwiatek:
Czy któraś z Was używała olejku arganowego na włosy? Jak wrażenia, jak się stosuje? 🙂
smarcik, ja mam wersję ze Snejkiem 😉 z Lorysa i bardzo lubię tę maskę. Nie jest droga, a jak się zima skończy, to zużyjesz np. do golenia nóg 🙂
Tak, ten balsam GP ma lekkie silikony, jeden lotny i jeden zmywalny łagodnym myjadłem. I elle jego przeznaczenie jest jako odżywka do spłukiwania chociaż ja lubię niewielką ilość nałożyć jako odżywkę bez spłukiwania.
littleem, ja używałam, nawet minimalna ilość dodana do maski (jakieś dwie łyżeczki) sprawiały, że włosy były fajniejsze.
Mama mi przywiozła ten olejek arganowy taki prawdziwy z Maroko 😀 i powiedziano jej, żeby kilka kropel na dłonie i wsmarować we włosy.. Ja włosy mam zdrowe, grube, błyszczące, generalnie są genialne  😜, ale trochę od mrozu widzę, że słabną.  Nie nakładam masek, 5 razy w tygodniu nakładam odżywkę na 3 minuty, akurat jak się kąpię pod prysznicem :P Dlatego zastanawiam się, jak go rzeczywiście stosować, żeby działał, ale nie przetłuszczał włosów...  👀
Scottie dzięki  :kwiatek: Kupię ją zatem  😉

littleem olej nie będzie przetłuszczał włosów, jeśli będziesz nakładać go w niewielkiej ilości i na długość włosów, a nie na skórę głowy  😉
frutty_jelly dobrze, ze mi powiedziałaś ! Chociaż już dzisiaj mogłam kupić bo mi śmiegnęło po drodze w rossmanie, bo poleciałam po KG Oil Nutritive. Dodatkowo na przecenie było.
Tylko ja trafiłam na takiego rossmana, w którym nie było masek z ziaji, czy szukać w innych drogeriach ?

edit.
i powiem szczerze, że to olejowanie już mnie męczy, bo w sumie nie widzę żadnych efektów(tak, czytałam, że to po długotrwałym używaniu są efekty), bardziej wydaje mi się, że to kwestia bardziej świadomego używania odżywek i masek.

edit2.
Mam w domu sok z aloesu firmy prima
(skład 99,7%- sok aloesowy; regulator kwasowości; kwas cytrynowy; substancje konserwujące: sorbian potasu, benzoesan sodu.)
I tutaj pytanie, można go używać w jakikolwiek sposób na włosy? Jako płukankę ?
W moim Rossie balsamu z olejkiem arganowym i granatem nie ma, ja kupowałam w Naturze, w Leclercu też mi chyba kiedyś mignął. A sok z aloesu możesz używać jako płukankę, albo jako mgiełkę pod olej. Ja zawsze rozrabiam z wodą w proporcjach 1:1, olejowanie na mgiełkę aloesową zawsze daje u mnie o wiele lepsze efekty niż na suche włosy.

http://issuu.com/iulotka.pl/docs/biedronkawalentynkido120214?e=3073891/6478222 widziałyście nową gazetkę kosmetyczną Biedronki? Będą saszetki masek Biovax po 1,99 🙂 fajnie, nie miałam jeszcze okazji używać bo nie mogę się zdecydować jaką wybrać 🤔wirek: Timotei i linia Eveline z arganem i keratyną też ciekawa, ale mam za dużo w swoich zbiorach 😉
O rety, kupię chyba wszystko  🤣 I po dwie szaszetki z każdego biovaxa do testów, łii dzięki ale się cieszę!
U mnie zmienili cenę "babydream balsam do kapieli" na 8,29 zł 🙂
kupiłyście cos do włosów z dzisiejszej oferty Biedronki? Kurde, ja miałam w planach tą odżywkę i mgiełkę Timotei z olejkami ale jestem chora i nie mogę iśc ich kupić 🙁 szczególnie ciekawa jestem mgiełki, jednak nigdzie nie mogę znaleźć jej składu
Ja kupiłam po 3 saszetki maseczek Biovax z jedwabiem i keratyną i tej zwykłej. Na Timotei zerknęłam z ciekawości na składy. Mgiełka na drugim miejscu ma alkohol 😉 reszta też składem nie powala także chyba nie warto
hanexxx, ja kupiłam odżywkę Eveline 8 w 1, pewnie jest mega napakowana silikonami, bo włosy mam dziś przecudne (po niej) 😉 No i dwie saszetki Biovaxa z olejkami, ale czekają na testowanie.
u mnie jeszcze nie ma saszetek biowaxa  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się