Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

n i Melissi - adminem nie jestem, ale to jest wątek o włosach, odżywkach, wcierkach i olejkach. Wasza dyskusja już chwilę temu weszła na poziom, na którym nawet nie chce mi się tego czytać. Próbowałam delikatnie zmienić temat, ale nie złapałyście sugestii (no n nie złapała). jak chcecie to ciągnąć, to zapraszam do medycznych, ja tu chcę się po raz kolejny pozachwycać Garnierem AiKiem (15 min i mam łał :kocham🙂. No chyba że reszta dziewczyn dalej chce to czytać.
to mogłaby być ciekawa dyskusja, gdyby Melissi zaczęła mówić z sensem, a nie "tak jest, bo ja tak mówię, ja się znam a wy nic nie wiecie".

Ja znowu poszukuję przyjemnego delikatnego szamponu do zmywania olejów chociażby, bo BD mnie podrażnił, z Facellą się nie lubię i sama nie wiem czego używać.
Tysiąc razy pisałam o żelu do kąpieli Babydream - to nie jest ten balsam, bo po nim też mi było źle, tylko fajny żel z pompką. Ja go używam do wszystkiego, łącznie z myciem rąk. Polecam wypróbować, koszt ok 10zł.
Ja też już nie chcę czytać o homeopatii.
honey, to musiałam to omijać jakoś, w takim razie wypróbuję czy mi przypasuje, dzięki 🙂
Też uważam, że rozmowa zeszła na zły temat dlatego jeżeli n bardzo chce to zapraszam na priv  😉
Czy ktoś coś wie o maskach z firmy WAX,dzisiaj byłam w sklepie kosmetycznym i pytałam o biovax...Pani stwierdziła,że to jest to samo,dała mi nawet próbkę,żebym sprawdziła  😉 (wstawiam zdjęcie tej,którą akurat dzisiaj trzymałam w ręce). Chyba nigdzie nie znajdę żółtej serii gliss kur'a... :icon_rolleyes
żółta seria glisskurra jest w rossmanie (przynajmniej te rzeczy, których ja szukałam) i w almie na 100% jest odżywka.
Kurczę to chyba muszę przejść się do innego rossmanna...byłam w jednym i nie znalazłam,Pani mówiła,że nie mieli ich i nie będą mieć. 🙄 szukam dokładniej odżywki w spray'u i maski 🙂 jak nigdzie nie znajdę to zostaje tylko allegro 🙂
to nie jest ten biowax. A czy jest ok-wrzuć skład 🙂
tą w spray'u kupowałam w rossie, także na 100% mają
Skład :Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, DMDM Hydantoin, Cetrimonium Chloride, Parfum (Fragrance), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Lawsonia Inermis (Henna) Extract, CI 42090, CI 19140

edit.korzystał ktoś z jedwabiu hair silk-serum care party ? kupiłam dzisiaj,ale nic o nim nie wiem,na internacie nic kompletnie nie ma...podobno jakiś nowy,polskiej firmy.
Ten Biovax, który podlinkowała Rul jest godny polecenia? Nigdy nie miałam maski z Biovaxu, nie umiem się zdecydować, który wybrać i ostatecznie nie biorę żadnego 😉 a zbliża się sezon na intensywniejszą pielęgnację, więc czas zaopatrzyć się w jakąś maskę 🙂
fruity_jelly, tak, bardzo fajny 🙂 ciągle zapominam o kupnie go.
O to przy następnym zamówieniu z dozu dorzucam do koszyka 🙂
Obecnie testuję odżywkę z Biedry na wszystkie sposoby, dziś jako pierwsze O i powiem Wam, że zaczynam się cieszyć, że zrobiłam taki zapas 😁
tak, ta odżywka jest całkiem fajna 🙂 co prawda użyłam ją z alterrą, ale efekt super, dawno tak miękkich włosów nie miałam. 400ml za 4zł, marzenie!
Biowax jest bardzo fajny, czasem w superpharmie jest w promocji
Heval, do zmywania olejow jeszcze mozesz sprobowac tego:

Nie pachnie bardzo po chlopsku, poza tym nie czuc tego zapachu po umyciu, po odzywianiu tym bardziej.
kujka, co to, co to? Bez SLS?
Sisisa, bez 🙂
alterra men dusch- shampoo ginkgo & koffein
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=51025
u anwen: http://www.anwen.pl/2011/04/recenzje-kosmetykow-cz-viii-seria.html

Jedyny minus, do dosc kiepska wydajnosc. Ale ja myje wlosy roznymi szamponami (za kazdym razem innym), wiec w takim ukladzie jakos bardzo mi to nie doskwiera.
kujka, oo, muszę spróbować. A jak sprawdza się u Ciebie w porównaniu np. do Facelle czy BD? Który domywa najlepiej?
Dziewczyny od pewnego czasu zauważyłam,że coś dzieje się z moimi włosami,a dokładniej końcówkami (ok.5 cm.) , są rożnego koloru,wyjaśniały bardzo. Czym to może być spowodowane ? dołączam mój prowizoryczny rysunek włosa,jak mniej więcej wygląda. (arcydzieło to,to nie jest,ale mam nadzieje,że udało mi się mniej więcej Wam to przedstawić :emoty327🙂
Sisisa, BD nie uzywam. W porownaniu z facelle wychodzi podobnie, tylko gorzej sie pieni wiec trzeba wiecej nalozyc. Ale nie bawię sie w zadne kubeczkowe metody itd, wiec moze to dlatego 😉
kujka, chętnie wypróbuję, choć nie przepadam za niepieniącymi się, ale co mi szkodzi 😉
nawilżający żel pod prysznic Tołpy do mycia głowy + biedronkowa odżywka = 70% mniej wypadających włosów i 50% mniej sucha skóra.
MAGIA!
Jiska - może rozdwojenie + część rozdwojenia się ułamała?
Strzyga a jak to sie robi?
Ja dziś linie swoje włosy. Kupiłam jantar i biovax włoskie do włosów i są dziś miłe nawet.

Dziewczyny czy naprawdę nie można czekać mokrych włosów? Moje inaczej są nierozczesywalnym kołtunem;(
Myjąc głowę nie należy szorować, uciskać itp, żeby nie pobudzić gruczołów na skórze głowy do produkcji sebum! Aaaaale mnie oświecili! A ja myślałam, że to tylko żeby nie plątać tak mocno włosów i pomasować się trochę... 🙂 Mądrości z jednego z moich ulubionych programów na TVN Style "Nowy wygląd, nowe życie".
sznurka, rozczesz dokładnie szczotką przed myciem i w trakcie mycia palcami chwilę po nałożenia odżywki
masz proste czy nieproste włosy? 🙂
PonPon mam nadzieję,że nie...ale ogólnie te włosy są w gorszej kondycji,więc niestety to jest chyba możliwe. 🙁

Mogę zostawić maskę z banana i ze śmietany+wit. A+E na noc i cały jutrzejszy dzień pod czepkiem i ręcznikiem ? Czy nie bardzo?
nie bardzo. 20-40 min w zupełności wystarczy 😉
cavaletti, proste, za łopatki
odżywke nakładam tylko od dołu do ucha bo inaczej są od razu po myciu tłuste
wiec góry nie mam szansy "palcami" na mokro
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się