Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Nesca92 Siemię piję za krótko, ale dzięki kozieradce zdecydowanie mniej włosów mi wypada. Ciężko w sumie tak stwierdzić, gdy się wszystkiego naraz używa. 😀

Ja właśnie siedzę z żelatyną na głowie. I dzisiaj dorwałam w biedrze ostatnią odżywkę za 3,99. 😀 Aż ciężko mi było uwierzyc. Strasznie jestem jej ciekawa.
to ja się ubieram i też maszeruję do biedry 😁
Ja mam w domu 5 butelek, bo mamę też na polowanie wysłałam ale nie przypuszczałam że jej się uda trafić 😂
Z czego oprócz kozieradki można zrobić DIY wcierkę na porost i wypadanie? Co myślicie o dodaniu półproduktów, np. ekstrakt z karnityną, argininą i kofeiną, kofeina albo witaminy all-in-one z ZSK?
z Alterry maseczka i odżywka jest tylko w tej wersji granat i aloes, reszta ma już tylko same szampony, tak? Bo ostatnio kupiłam szampon Alterra pszenica/morela i chciałam dokupić do tego odżywkę lub maseczkę ale niestety nie znalazłam.
Poza tym napaliłam się na podróbkę szczotki TT i w tym celu założyłam konto na ebay tylko, że jestem tam zielona, allegro jest jakos mniej skomplikowane 😉
Kiedyś była też odżywka morela/pszenica (swoją drogą bardzo ją lubiłam) ale teraz z odżywek i masek Alterra ma tylko te z granatem i aloesem. A szkoda..
no szkoda, bo podobno dobrze nabłyszczała a ja potrzebuję czegoś takiego
A ja sie pochwalę, że ja sie pozbyłam wypadania włosów  🏇 A wszystko dzięki kochanej Homeopatii <3 Mama leczyła mnie lekami homeopatycznymi ( jest lekarzem homeopatii ) i już po dwóch tyg. przestały wypadać, minęło ponad poł roku a ja sie ciesze pięknymi włosami 😀 Zawsze miałam z tym problem  😡 Jeżeli ktoś by chciał zadać jakies pytania na temat takiego leczenia to serdecznie zapraszam i polecam na pw 🙂 leczenie 100 % bezpiecznie i naturalne czyli to co Ja najlepiej lubie :P

a co do drożdży to na początku terapii widziałam efekty, ale szybko znikły ;c

Ps. Znacie jakies sposoby by farbowany blond nie robił sie zółty ?  😡
hanexxx,
http://allegro.pl/alverde-nablyszczajaca-maseczka-morela-cytryna-i3644437284.html
Jeden z lepszych znanych mi nabłyszczaczy 😉

Ps. Znacie jakies sposoby by farbowany blond nie robił sie zółty ?  😡

fioletowy szampon albo płukanka z gencjany.
Ta dam!
używałam niebieskiej płukanki i zrobiły mi się niebieskie, chyba jestem lama i nie umiem tego używać. W każdym razie bardzo dziękuje 🙂
fruity_jelly dzięki, poszukam. Aczkolwiek jestem nieco uprzedzona do suchych szamponów. Miałam kiedyś taki z Oriflame'u. Po psiknięciu robiła mi się szorstka i lepka skorupa na głowie. Efekt był zupełnie odwrotny od zamierzonego.

ashtray, ja związuję na chwilę włosy w kucyk dość wysoki i od razu włosy są lekko odbite

Mam teraz włosy tak krótkie, że nie da się z nich zrobić kucyka.
cavaletti Poznań taki zaopatrzony? Ja musiałam iść do największej biedry po ostatnią chyba w Bydgoszczy...
bianca, poszłam do mojej najbliższej Biedry i były 3 🙂
ja dopiero jutro się wybieram, ciekawe czy zastanę chociaż jedną :/
pokemon, 2 razy był wstawiany do niej link =)

Ja jestem nieprzytomna, jak widać zauważyłam dopiero za trzecim.
Idę i ja na polowanie.
Przeczytałam na blogu nawen, że włosy lubią zmiany, a mi się zawsze wydawało, że najlepiej cały czas tym samym.
Czyli mogę się spełnić zakupoholicznie.  😁
pokemon, Zdecydowanie lubia (matka ma ochote mnie zabic za 5 odzywek d/s i 2 b/s)
pokemon, mozna sie spełniac zakupoholicznie bez wyrzutuów sumienia, bo te produkty najczesciej są tanie 😀
Ja byłam dzisiaj i tez nabyłam. Po całe 3 zł , ostatnia sztukę 😉
Strzyga, co dla Ciebie jest szałem do włosów i daje efekt wow?
armaquesse, na moich włosach? Nic 😀 Pisałam parę postów wcześniej, że nie bardzo :p Nie lubią się z proteinami, wolą za to ziołowe płukanki (ale nie za często, bo szybko się przyzwyczajają), glut lniany też jest ok, lubi się nawet z glorią i garnierem aik. Ale nie ma czegoś takiego, żebym wysuszyła włosy i piała z zachwytu =)

Tak wyglądają dziś. Mycie pół na pół facella/joanna miód i mleko, potem biedronkowa d/s, farmona rumiankowa b/s, biovas serum a+e, suszenie suszarką, cały dzień na uczelni spięte spinką.

Pomińcie wygląd mojej twarzy, zmęczenie ze mnie wyłazi.
No właśnie przeczytałam to wyżej i myślałam , że masz coś w zanadrzu WOW. 😀
Ja użyłam tej odzywki z Biedy. Jak wysuszę to dam znać czy cos dała na moje badyle.
Dziewczyny, właśnie dostałam dwie odżywki i mam pytanie  😉 Wiem, że ta z awokado i karite była bardzo polecana, ale czy miał ktoś do czynienia z tą drugą? Mogę ją spokojnie stosować czy to jedna z tych "zakazanych"?
dziewczyny, a garniera aik uzywacie po myciu na dwie minuty czy nakladacie na dluzej? Bo tak ja strasznie wszyscy chwala a u mnie powalajacego efektu nie ma 🙁
ja i tak i tak próbowałam. szału również brak, o czym pisałam jakoś niedawno. przez to że nic nie robi mi szału nie chce mi się za wiele robić 🙁
Tak siedzę i myślę, że trochę głupio nie spróbować tej biedronkowej odżywki, skoro jest tak zachwalana. I tak mi się smutno robiło jak co chwile czytałam, że wszystkie w zasadzie wyprzedane i mało gdzie można jeszcze znaleźć. No tak od niechcenia poszłam do biedry i przyniosłam do domu własną odżywkę :P Szkoda, że parę godzin wcześniej umyłam włosy :P Jak się okaże fajna, to pójdę po kolejne dwie, bo trochę ich stało na półkach.
Mi efekt wow to tylko robi sie po takich bardziej 'naturalnych' zabiegach, jakas maska którą sama zrobię, płukanka lniana, laminowanie...
A wszystko dzięki kochanej Homeopatii <3 Mama leczyła mnie lekami homeopatycznymi ( jest lekarzem homeopatii ) i już po dwóch tyg. przestały wypadać, minęło ponad poł roku a ja sie ciesze pięknymi włosami 😀 Zawsze miałam z tym problem  😡 Jeżeli ktoś by chciał zadać jakies pytania na temat takiego leczenia to serdecznie zapraszam i polecam na pw 🙂 leczenie 100 % bezpiecznie i naturalne czyli to co Ja najlepiej lubie :P
Ja mam pytanie - jakim cudem trochę cukru, bez żadnej substancji czynnej, poprawia jakość włosów?
1. To nie jest leczeniE na bazie granulek ( o których piszesz ) tylko mieszanki ziół, kropelek, wcierek itp.🙂
2. jeżeli dzięki tak owym Wyleczone zostały kobiety nawet z bezpłodności to musi coś w tym być, prawda ?

Jeśli chodzi o wypadanie włosów to pomaga to również osoba łysiejącym i po chemioterapii.

Właśnie na tym polega sens Homeopatii. Ja nikogo przecież nie zmuszam 🙂 Ja napisałam, że mnie pomogło. Nikt nikomu nie każe tego stosować. Liczę się z twoim zdaniem bo  u bardzo dużej grupy ludzi panuje stereotyp, że to tylko trochę cukru ( bo są słodkie w smaku ?  😂  ) Po szkole i po dyplomach można powiedzieć troszeczkę więcej niż " trochę cukru " o takiej terapii  😎

Ale cieszę się, że pojawiło się takie duże zainteresowanie tym tematem. Może rozbijemy ten beznadziejny stereotyp  🙄 ?
Cricetidae, podobno efekt wow przestaje się pojawiać na (w miarę) zdrowych włosach, po x czasu 'naturalnej' pielęgnacji. Niemniej ja mam do moich włosów nadal zastrzeżenia, także liczę na jakiś efekt wow od czasu do czasu.

Chociaż ja na brak 'wow' sama sobie zasłużyłam, od nie wiem, 2-3 miesięcy jedyne co robię to olejuję przed każdym myciem i nakładam jakąś kupną odżywkę na max 5 minut…
Chyba czas kupić nowe odżywki, zrobić zamówienie na zsk i generalnie zacząć coś robić, zamiast narzekać. Tylko gdzie chęci 🙁
U mnie odżywki biedronkowej pełno. Kupiłam jedną, spróbowałam. Nie podoba mi się konsystencja. Co do szału na włosach, nie wiem, jutro opowiem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się