Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Właśnie wyschły mi włosy. Jestem pod mega wrażeniem jeśli chodzi o efekty laminowania. Włosy są gładkie, błyszczące i sypkie. Na pewno to nie była moja ostatnia przygoda z żelatyną. Cały czas dotykam włosów, bo są mięciutkie. 😀 chciałam zrobić zdjęcie, ale ciężko samej przed lustrem.
PonPon, ja mam z tej serii pomaranczowej, biale opakowanie, korek pomaranczowy. Cala tubka starcza mi na..dwa lata, ale uzywam gora raz w tygodniu. Stosuje sie go naprawde niewiele, jest bardzo wydajny. Moze wejdz do jakiegos salonu i wez probke? Loreal tez ma jakis termiczny specyfik.
Rób samojebkę, jestem ciekawa efektu!

U mnie albo BDFM olejek albo odżywka albo to i to zrobiło moze nie szał, ale bardzo przyjemne włosy. Oby BDFM 😀
Heval, jak u Ciebie?
potrzebuję szybkiej odp 🙂
co zmieszać z bingo spa z kaszmirem i kolagenem? Do wyboru alterra maska/odżywka, biovax, alverde, gloria, garnier awokado, balea, lavera mango (dość ciężka maska, ale włosy są po niej bombowe!). Rozumiem, że ma to być coś nawilżającego?
Bay, a ja łysieję 🙁 nie nakładałam go za bardzo na skalp, ale właśnie przeciągając ręką po mokrych jeszcze włosach wyciągnęłam sporo włosków, a nie liczę tych, co wcześniej uciekły. Nie wiem o co chodzi :/
Zima, osłabienie, stres. Pamiętaj, że dziennie tracimy ok. 100 włosów.
Ostrzegam, że nie umiem robić samojebek, 🤣 a zdjęcia robione kalkulatorem i niewiele na nich widać. Mimo to, polecam laminowanie, ale wiadomo, że na każdego włosach sprawdzi się inaczej. Jeszcze niedawno - ok. 2-3 lat temu moje włosy wyglądały tak i niewiele się to poprawiło (przyznacie, że mały dramat). Dopiero od paru miesięcy naturalna pielęgnacja.

[url=http://pl.tinypic.com/view.php?pic=o90oqb&s=5#.Una813ASXcg]http://pl.tinypic.com/view.php?pic=o90oqb&s=5#.Una813ASXcg[/url]

I dziś po laminowaniu wyglądały tak :
[url=http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2ir26j8&s=5#.Una9CnASXcg]http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2ir26j8&s=5#.Una9CnASXcg
[/url]
Jakość powalająca, ale widać światełko w tunelu! Moim celem jest teraz przyrost na długość, uniesienie włosów u nasady i utrzymanie tych fal.
Ja wiem, że tracimy, ale rzadko kiedy wyciągam tyle włosów za jednym razem. Jesienne czy też zimowe zmiany mnie nie dotykały jak dotąd, więc się przeraziłam.
Dam mu jeszcze jedną szansę jeśli włosy będą fajne.

Ale chyba się wkurzę, bo wydaje mi się, że włosy są niedomyte. Umyłam BD i potem Mrs potters na chwile, więc jakim cudem  😵
nopebow, ładnie!

Heval, witaminujesz i suplementujesz się? A skóra i paznokcie ok? Ja wiem, że jak tylko mam bardziej nerwowy okres, od razu mi się wszystko sypie (dlatego wiem, że teraz się nerwowo bardzo dobrze czuję, bo mam gładką twarz 😀)
Strzyga, aktualnie skończyły mi się suplementy, teraz brałam skrzyp i witaminę b, jako że zima nadchodzi to wracam do tranu.
Skóra jak zwykle - średnio dobrze, bo trądzik, paznokcie też jak zwykle.

Teraz myślę, że część włosów mogła wyjść teraz, bo cały dzień miałam włosy związane, więc nie miały gdzie uciec i dopiero teraz mogły swobodnie wyjść.
Która to jest odżywka z Biedronki?
Bo chyba nie padła odpowiedź?
Padła 😉
Z olejkiem arganowym

idę dziś przetrząsnąć pozostałe Biedronki w mojej mieścinie, jak nie znajdę to kupię sobie coś innego na pocieszenie 😀iabeł:
No dla mnie zwrot:
odżywka z biedronki z olejkiem arganowym to takie niewystarczające
tak się nią zachwycacie, że aż wysłałam teściową do Biedry po nią😉

ja też używam nektaru termicznego Kerastese, ale tylko jak susze i jestem bardzo zadowolona.
Znalazłam ostatnie dwie 😁
pokemon, 2 razy był wstawiany do niej link =)
jakim szamponem z SLS oczyszczacie włosy? Bo ja mam teraz Eva Natura i nie jestem zadowolona bo strasznie wysusza :/ przeglądam wątek i najczęściej przewija się tutaj szampon Barwa jednak ja nie mogę jej nigdzie dostać 🙁 a w szamponach Joanny, które też niektóre z Was stosują od oczyszczania podobno jest jakiś oblepiacz p7, p10 czy jakoś tak 😉
Joanna Naturia z pokrzywą i zieloną herbatą.
Jakie jest Wasze must have,jeśli chodzi o naturalną pielęgnacje ? 🙂
hanexxx, masz u siebie auchana albo tesco? Tam powinnas bez problemu dorwac barwe 🙂
przyszły szczotki 😅
ale nie ogarnę w tym tyg wysyłania ich, potem na wknd wyjeżdżam, więc prosze jeszcze o chwilkę cierpliwosci
Ale fajnie 😀
Diakon'ka wysyłać dane do wysyłki, czy po weekendzie?
[quote author=Diakon'ka link=topic=88123.msg1915358#msg1915358 date=1383553808]
ja też używam nektaru termicznego Kerastese, ale tylko jak susze i jestem bardzo zadowolona.

[/quote]
też używam tego nektaru od czasu do czasu. To jest prawdziwa bomba silikonowa, więc jak mam potrzebę wyprostowania włosów przy jednoczesnym zabezpieczeniu przed temperaturą, to kreastase rzeczywiście się sprawdza 🙂

jakim szamponem z SLS oczyszczacie włosy?
ja mam teraz Farmone ze skrzypem polnym http://www.aptekaeskulap.com.pl/farmona-herbal-care-szampon-skrzyp-polny-wlosy-zniszczone-i-wypadajace-300ml-p-7514.html
Nie ma w składzie sylikonów, dobrze oczyszcza włosy. Przy używaniu raz na tydzień nie zauważyłam przesuszania.
Diakon'ka O super! Własnie tu wlazłam, żeby zapytać.  😁 W takim razie wysyłam PW z danymi do wysyłki!  :kwiatek:
to ja też od razu wyślę, to będziesz miała w jednym miejscu mniej więcej 😉
Dziewczyny, macie jakis sposob na uniesienie wlosow u nasady? Taki, ktory nie obciąży/nie przesuszy/nie przetłuści? 🙂
Podobno suchy szampon użyty na świeże włosy po umyciu i wysuszeniu działa jako taki stylizator i dodatkowo przedłuża świeżość. Anwen na swoim blogu pisała o tym patencie ale nie mogę znaleźć linka.
ashtray, ja związuję na chwilę włosy w kucyk dość wysoki i od razu włosy są lekko odbite
czy do oczyszczania nadają się szampony Mrs. Potter's czy też maja jakieś oblepiacze i wysuszają?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się