Właśnie wyschły mi włosy. Jestem pod mega wrażeniem jeśli chodzi o efekty laminowania. Włosy są gładkie, błyszczące i sypkie. Na pewno to nie była moja ostatnia przygoda z żelatyną. Cały czas dotykam włosów, bo są mięciutkie. 😀 chciałam zrobić zdjęcie, ale ciężko samej przed lustrem.
PonPon, ja mam z tej serii pomaranczowej, biale opakowanie, korek pomaranczowy. Cala tubka starcza mi na..dwa lata, ale uzywam gora raz w tygodniu. Stosuje sie go naprawde niewiele, jest bardzo wydajny. Moze wejdz do jakiegos salonu i wez probke? Loreal tez ma jakis termiczny specyfik.
potrzebuję szybkiej odp 🙂 co zmieszać z bingo spa z kaszmirem i kolagenem? Do wyboru alterra maska/odżywka, biovax, alverde, gloria, garnier awokado, balea, lavera mango (dość ciężka maska, ale włosy są po niej bombowe!). Rozumiem, że ma to być coś nawilżającego?
Bay, a ja łysieję 🙁 nie nakładałam go za bardzo na skalp, ale właśnie przeciągając ręką po mokrych jeszcze włosach wyciągnęłam sporo włosków, a nie liczę tych, co wcześniej uciekły. Nie wiem o co chodzi :/
Ostrzegam, że nie umiem robić samojebek, 🤣 a zdjęcia robione kalkulatorem i niewiele na nich widać. Mimo to, polecam laminowanie, ale wiadomo, że na każdego włosach sprawdzi się inaczej. Jeszcze niedawno - ok. 2-3 lat temu moje włosy wyglądały tak i niewiele się to poprawiło (przyznacie, że mały dramat). Dopiero od paru miesięcy naturalna pielęgnacja.
Ja wiem, że tracimy, ale rzadko kiedy wyciągam tyle włosów za jednym razem. Jesienne czy też zimowe zmiany mnie nie dotykały jak dotąd, więc się przeraziłam. Dam mu jeszcze jedną szansę jeśli włosy będą fajne.
Ale chyba się wkurzę, bo wydaje mi się, że włosy są niedomyte. Umyłam BD i potem Mrs potters na chwile, więc jakim cudem 😵
Heval, witaminujesz i suplementujesz się? A skóra i paznokcie ok? Ja wiem, że jak tylko mam bardziej nerwowy okres, od razu mi się wszystko sypie (dlatego wiem, że teraz się nerwowo bardzo dobrze czuję, bo mam gładką twarz 😀)
Strzyga, aktualnie skończyły mi się suplementy, teraz brałam skrzyp i witaminę b, jako że zima nadchodzi to wracam do tranu. Skóra jak zwykle - średnio dobrze, bo trądzik, paznokcie też jak zwykle.
Teraz myślę, że część włosów mogła wyjść teraz, bo cały dzień miałam włosy związane, więc nie miały gdzie uciec i dopiero teraz mogły swobodnie wyjść.
jakim szamponem z SLS oczyszczacie włosy? Bo ja mam teraz Eva Natura i nie jestem zadowolona bo strasznie wysusza :/ przeglądam wątek i najczęściej przewija się tutaj szampon Barwa jednak ja nie mogę jej nigdzie dostać 🙁 a w szamponach Joanny, które też niektóre z Was stosują od oczyszczania podobno jest jakiś oblepiacz p7, p10 czy jakoś tak 😉
[quote author=Diakon'ka link=topic=88123.msg1915358#msg1915358 date=1383553808] ja też używam nektaru termicznego Kerastese, ale tylko jak susze i jestem bardzo zadowolona. [/quote] też używam tego nektaru od czasu do czasu. To jest prawdziwa bomba silikonowa, więc jak mam potrzebę wyprostowania włosów przy jednoczesnym zabezpieczeniu przed temperaturą, to kreastase rzeczywiście się sprawdza 🙂
Podobno suchy szampon użyty na świeże włosy po umyciu i wysuszeniu działa jako taki stylizator i dodatkowo przedłuża świeżość. Anwen na swoim blogu pisała o tym patencie ale nie mogę znaleźć linka.