Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Zależy co masz ciekawego, jakieś odlewki odżywek albo olejków? Chętnie odżywkę bananową TBS bym spróbowała 🙂 zobacz co masz i pisz na PW żeby tu nie zaśmiecać :kwiatek:
ostatnio podcinałam włosy 7-8 miesięcy temu i nie mam jeszcze ani jednej rozdwojonej końcówki  😅
w ogóle chciałam się zapytać czy znacie tą odżywkę http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20862
kiedyś jej używałam i była ok no i może skusiłabym się na nią drugi raz jednak nie znam się na składach  😡
pomóżcie  :kwiatek:
Melduję, że właśnie zakupiłam biedronkową odżywkę 😀
jaka to odżywka 👀?

niezły pomysł na czapkę 😉
Z olejkiem arganowym
ostatnio podcinałam włosy 7-8 miesięcy temu i nie mam jeszcze ani jednej rozdwojonej końcówki  😅
w ogóle chciałam się zapytać czy znacie tą odżywkę http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20862
kiedyś jej używałam i była ok no i może skusiłabym się na nią drugi raz jednak nie znam się na składach  😡
pomóżcie  :kwiatek:

http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=10584839&postcount=1716  😉
Kocham olej lniany. Na razie podpasował mi najbardziej. Następny w kolejce jest BDFM. Już się nie mogę doczekać 😀
Epikea  :kwiatek:

Mam odżywkę Alterra aloes i granat ale kusi mnie maska z tej samej serii, warto ją kupić czy oba produkty są zbliżone?

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31999 czy to może zaszkodzić i wysuszyć i tak już suche włosy? Bo nie jest to żadna odżywka itp. tylko chyba bardziej płyn do stylizacji
Strzyga, dasz fotke butelki?
hanexxx odżywka a maska Alterry to dwa kompletnie różne produkty. Warto kupić maskę 😉

W tym sprayu co wstawiłaś nie widzę produtów, które mogły by przesuszać. Są silikony - może zabezpieczać koncówki. Są proteiny - może puszyć jeśli masz już proteiny w innych produktach.

Znalazłam nowy sposób na olejowanie - najpierw BDFM, potem Farmona Radical serium ziołowe i spać. Rano po myciu mam najlepsze włosy świata  😀
wyłysieję niedługo 🙁
A ja zanim wyłysieję pozbywam się większości włosów. Jak mi się uda oddaję fundacji Rak'n'roll, jak nie to i tak obcinam i liczę, że może dobrze pielęgnowane odrosną porządne. Obecnie mam ich w 100% dość  🙄
Widzę, że wszystkie mamy podobny problem... W maju miałam włosy do talii prawie. Zrobiłam ombre, więc musiałam mocno ściąć końce, teraz mam za łopatki. Mam ich tak serdecznie dość (już znowu ciemne), że w środę idę do fryzjera i obcinam minimum 15cm, bo nie wytrzymam z nimi.  👿
Ja juz sobie robię kuracje pokrzywa, skrzypem, kozieradką i siemieniem...
I jak kuracja , działa? Ja od poniedziałku startuje z Calcium Panthotenicum, Jantarem i kozieradką. Oby coś pomoglo🙁
Ja właśnie kupiłam olej z wiesiołka i trzymam zań kciuki.
nie zraź się zapachem - tak to baaaardzo pozytywną opinię mam.
Jak tam wasze wrażenia po biedronkowej odżywce? Czy ona tylko mnie tak zachwyca? 😀
Przyłączam się do klubu łysiejących...🙁
Mnie nie zachwyciła, bo mnie nic nie zachwyca ( nie pamiętam już kiedy miałam włosowe "wow"😉, ale może być =)
Dziewczyny... jesień jest. Spokojnie. Długie włosy macie, bardziej przerażająco wygląda te 20 wypadających włosów dziennie więcej!
a ja jestem zachwycona zabiegami keratynowymi  😍 robiłam już drugi raz i moje włosy są takie piękne, mocne i odbudowane  😅
A robisz sama czy u fryzjera?
Strzyga, mi też się skończył efekt "wow", może być trochę lepiej, trochę gorzej, ale w zasadzie ciężko się już zachwycić. Ale to w sumie dobrze 🙂
Moja siostra się tym zajmuje  🤣
Wlasnie, jesien...moje wlosy juz zwariowaly, musze je myc codziennie 🤔 pusza sie, przetluszczaja sie, wysuszaja sie.. 😵
Heval, no, wydaje mi się, że to stabilizacja, bo ogólnie prezentują się dobrze, czasem jak je wyczeszę moim chińskim tanglem, to patrzę w lustro i mówię "jak z reklamy szamponu" 😀
W takim razie czekam na mojego chińskiego tangle i też oczekuję włosów jak z reklamy 😀

Teraz celem jest maksymalne zagęszczenie i ograniczenie przetłuszczania.
Heval, jak czeszesz głową do dołu, naprawdę zwiększa objętość ( co przy moich 3 włosach na krzyż ma znaczenie).
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się