pokemon powiem Ci jak ja uzyskuje moje kręcone włosy i może u Ciebie też poskutkuje 😉 ponieważ kiedyś miałam taką trochę szopę
(na dole załączam zdjęcie, a że nie mam żadnego ładnego na tym kompie to będzie takie 😉 aha, tutaj trochę mniej kręcą się niż zwykle bo są świeżo po czesaniu)
po pierwsze bardzo rzadko się czeszę a jeżeli już to właśnie na sucho 🙄 chociaż podobno nie powinnam na sucho 😉 i to tylko przed olejowaniem. Od kiedy zaczęłam bardziej naturalną pielęgnację czyli olejki, ograniczenie silikonów, sls itd. włosy są bardziej nawilżone i ładniej się kręcą. Co to stylizacji to kiedyś używałam pianki, która wysuszała i rujnowała moje włosy także zamieniłam ją na żel lniany i to był strzał w dziesiątkę (w necie znajdziesz wiele informacji na jego temat).
Aha, zawsze po myciu gdy nakładasz odżywkę staraj się ją wgniatać we włosy głową opuszczoną w dół 😉 poza tym metodą prób i błędów musisz sprawdzić co Twoje włosy lubią a czego nie 😉 moje np. nienawidzą protein, no i kluczem do sukcesu jest odpowiednie nawilżenie, wtedy można uzyskać naprawdę ładne loczki 🙂
Powodzenia! 🙂