Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Diakonka Dobrze się tu poradzić, bo ja też myślałam żeby to kupić! 😀 Dzięki Tobie i Edytce już wiem, że nie kupię.

Szampony Alterra są od dzisiaj w Promocji w Rossmannie za 5,99! Mi zostało Alterry na jedno mycie więc kupiłam 2: granat + aloes i biotyna + kofeina. Inne już mnie nie skuszą przez zapach. 🙂
ja od jakiego czasu myję włosy BD czy można spokojnie zamienić go na szampon Alterra?
hanexxx Alterra ma w składzie alkohol, który może (ale nie musi) podrażniać. Jeśli nie jesteś typem mega wrażliwca, to możesz zastąpić BD na Alterrę 🙂

Znalazłam mega pozytywne opinie o tej serii http://italbioeco.pl/pl/c/Linia-Siemie-Lniane/44 Właście trafiła na szczyt mojej listy 'to buy'. Tylko muszę najpierw zużyć wszystko co zajmuje mi szafki w łazience i lodówkę  😁
wszędzie szukam tej odżywki i nigdzie nie mogę znaleźć  😵 a wydaje mi się, że byłaby dla mnie idealna

[img]http://1.bp.blogspot.com/-MM_gOlJlsNY/UUL1YwlsFjI/AAAAAAAADlk/pa-fEvyPGbw/s1600/naturia+1.jpg[/img]
Edytka to co na zabezpieczenie koncowek polecasz?
Mi Ponpon podrzuciła tą stronkę anwen i normalnie ją wyściskam, jak kiedyś spotkam (Ponpona, nie anwen). 🙂
Moje włosy zaczynają się kręcić  💃 zawsze chciałam kręcone. W sumie dopiero od niedawna stosuję się do zaleceń (i niekoniecznie dokładnie), zobaczymy co będzie dalej.

W Rossmannie jest promocja na olejek arganowy.
nie orientujecie się czy na Allegro można kupić te podróbki Tangle Teezer? Bo ja szukam szukam i nic, w sumie nie wiem pod jakim hasłem ich szukać bo pod właściwą nazwą wyskakują mi same oryginalne 😉
Dziewczyny co sądzicie o takiej fryzurze? Chciałam sobie wybrać coś prostego na połowinki na studiach i wybrałam to 🙂 Zamiast kwiatka mam ładną spinkę. Wiem, że to nie ten wątek, ale jakoś tu zawsze pisze, a nie w tym drugim 🙂
[quote author=Diakon'ka link=topic=88123.msg1908264#msg1908264 date=1382778135]
[/quote]
ja szczypiorek jestem 😉 popatrz co na blogach dziewczyny polecają, kupuj i próbuj.

Ja na końcówki lubię produkty sylikonowo-roślinne i miłuję się w produktach Alterny* (np. klik lub klik2 i analiza składu tego drugiego [url=http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=42954762#post42954762]analiza[/url])

Jest nowy piękny tangle teezer - kwiatuszek  😍 http://www.niche-beauty.com/Tangle-Teezer-Magic-Flowerpot-Pink.html będzie mój  😍

Cricetidae moim zdaniem piękna fryzura  😉

edit. Diakonka, robię dopisek dla Ciebie - Alterna nie testuje na zwierzętach i ma organiczne składniki. ceny są wysokie, ale preparat na końcówki starcza na co najmniej rok codziennego używania (mi nawet na dlużej).
szampony, odżywki i maski wszystkie są na sylikonach, więc raczej nie polecam.
pokemon - cieszę się, że pomogłam 😉 przy takich pięknych, długich włosach musiałam wspomnieć o naturalnej pielęgnacji 😉

Diakon'ka - ciężko będzie znaleźć coś nie z dużego koncernu (testującego na zwierzętach). lekkie oleje (np. malinowy) dają radę (ale trzeba tyci-tyci, żeby sobie nie zatłuścić włosów). ja używam złotej serii z glisskurra i niezmiennie polecam.

Edytka - fajoski! te "zwykłe" też się otwierają 😉
[quote author=Diakon'ka link=topic=88123.msg1908264#msg1908264 date=1382778135]

[/quote]

ja zabezpieczam jedwabiem marion. Mam buteleczkę 50 ml od roku i ciągle jest połowa 😉 kropla spokojnie wystarczy na zabezpieczenie, no i jest skuteczny- od czerwca (ostatnie strzyżenie) nie mam ani jednej rozdwojonej końcówki.
Edytka - fajoski! te "zwykłe" też się otwierają 😉

wiem 😉 ale teraz są kwiatki, i to różowe  😜 ja mam fioła na punkcie wszystkiego co różowe (tylko po mnie nie widać, dobrze się maskuję  :hihi🙂

Przelałam olejek BDFM do opakowania po olejku Alterra. Od razu lepiej się używa! Uważam, że opakowania BD i BDFM są wybietnie nietrafione (w sensie te nakrętki). Muszę przelewać do innych opakowań, bo mnie szlag trafia.

To samo z Farmona Jantar - choćbym stawała na rzęsach nie byłam w stanie nałożyć tej odżywki na włosy. Przelałam do opakowania po Joanna Rzepa i odetchnęłam z ulgą  😀
Coś zrobiło moim włosom dzisiaj bardzo dobrze. Problem w tym, że nie wiem dokładnie co, mam jedynie podejrzenie. Olejowałam je na mgiełkę nawilżającą BDFM, umyłam Facellą i nałożyłam nową odżywkę. Coś czuję, że się polubimy 🙂 KLIK

AQUA, CETEARYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, SODIUM LACTATE, PARFUM, LACTIC ACID, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, LILIAL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL.

Kupiona przypadkowo, za niecałe 6 zł w Biedrze. Jutro muszę podjechać i wziąć butelkę na zapas!
Polecam Biowax Kreatyna i Jedwab. Za 1 razem nie było jakiegoś wow, ale za drugim stwierdziłam, że włosy są gładkie, dobrze się rozczesują i na drugi dzień nawet wieczorem są świerze jak po umyciu. Nie nałozyłam jej za dużo bo w sumie nie trzeba dużej ilości aby pokryc nią całe włosy. Zarzuciłam czepek i ręcznik na ok. 25 min, a efekt całkiem przyjemny.
Po umyciu Green Pharmacy ostatnio zawsze używam wygrzebanego z czeluści łazienki olejku Milargan. Wcieram po długości z dużym naciskiem na końce. Czy na pewno dobrze robię ? Czasem też pryskam Radicalem, ale on i tak nic nie daje. Jakbym pryskała wodą  :/
Skład: Cyclopenthasiloxane, Dimethicone, Phenyl Trimeticone, Argania Spinosa (Argan) Kemel Oil, Cannabis Sativa (Hemp), Fragrance (Parfum)
maracuja to jest odżywka do spłukiwania?
tak 😉
Czy wiecie gdzie w Poznaniu można kupic henne do włosów (rudą)? Wiem ze jest w kilku sklepach w Swarzędzu ale niestety mam tam daleko. Swoja droga pięknie poprawiają się po niej włosy, stają się grubsze😉
maracuja a jaką ona ma konsystencję, gęstą czy raczej rzadką?  :kwiatek:
Jest raczej rzadka, coś w stylu balsamów Babuszki Agafii / miód i mleko Joanny z apteczki babuni
O! będę jej używała jako odżywki bez spłukiwania (o ile moje włosy w ogóle ją polubią no i jeszcze będzie w Biedrze 😉)
Przełamałam się i w końcu umłam włosy odżywką. Wykorzystałam Bingo spa maskę arganową, a żeby potem nie przeciążyć włosów nałożyłam Bingo spa odżywkę fast hair. Akcja zakończyła się powodzeniem  😅

Następnym razem spróbuję zmyć w ten sposób olej BDFM  🙂
maracuja, byłam dzisiaj w Biedronce i kupiłam to cudo.
Jak coś- będzie na Ciebie 😉
Nie można mnie wpuszczać do sklepu...
Dziś kupione:
1. szampon Barwa chmielowy
2. wcierka Jantar
3. nafta Anna z pokrzywa
4. nafta Anna z olejkiem rycynowym
5. olej ze słodkich migdałów

Kiedy ja to wszystko wykorzystam jak mam jeszcze całą półkę pełną...  😵
Chciałam kupić odżywkę Garniera AiK, ale nigdzie nie mogłam znaleźć 🙁
Dzisiaj byłam u fryzjera żeby podciął mi końcówki... Prosiłam aby miła pani nie skracała włosów, góra 2-3 cm - sama tak mi pokazała, że tyle zetnie. 10 minut później moje włosy długości do połowy pleców mniej więcej, zostały skrócone do łopatek... Dramat.... Kupiłam od razu wcierkę Radical, oraz siemię lniane i szampon Joanny aby zmyć te wszystkie silikony, które na mnie nałożyła. Jestem załamana... Jak przyszłam do domu to chciało mi się płakać. Nie dosyć że włosy mam mega rzadkie, to jeszcze zostały diametralnie skrócone. Zapuszczałam je bardzo długo, około 2 lat na pewno...
Wrrrr, dlatego nienawidze chodzic do niezaufanych fryzjerów...  🍴
Kajula, Twoje zakupy to nic, ja czasem jak wchodzę gdzieś, to wychodzę obładowana produktami a w domu 2 pudła kosmetyków i jeszcze cały kosz w łazience, nie wspomnę o tych, co na półkach w szafkach stoją 😀
Heval, ale ja tylko poszłam do auchana po zakupy na śniadanie  😵
Ja nie lepiej, a tu real, lidl, biedra. Dopóki w sklepie jest dział z kosmetykami, to praktycznie nie ma dnia, żebym czegoś nie zabrała do domu  😁
nopebow, dlatego ja chodzę do fryzjera raz na rok.

a u mnie nie ma tej odzywki w biedrze =(
Strzyga nie kuś, żebym poszła sprawdzić do swojej biedry  😁

Heval dlatego ja nie chodze do lidla, biedry i innych takich na dzialy kosmetyczne, bo wiem jak to sie moze skonczyc  🤣 juz pomijam wszelkie Rossmany, natury, Hebe itd, bo to byłoby istne zabójstwo. Moj TZ by mnie zabil  😜

edit.
Czy ja moge siedziec z nafta z zoltkiem i miodem godzine? Czy tylko 10min wg zalecen producenta?

edit2.
czy Jantar się pieni? Od jakiegos miesiaca zaobserwowalam u siebie, ze po myciu glowy, osuszeniu recznikiem, jak chce nalozyc Jantar lub jakas rosyjska wcierke to mi sie zaczynaja wlosy pienic tak jakbym szamponu dobrze nie zmyla. Zmywam wlosy o 5 razy dluzej niz zawsze, dalej to sie dzieje. Co  moze sie pienic w moich wlosach? Nie moge tego wymyc  :emot4:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się