Wie któraś z Was co to za maska? Jakie ma właściwości? Dostałam ją, mam zamiar zużyć ale chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na jej temat, a nóż może któraś z revoltowiczek używała takiej 😉 :kwiatek:
jako że mam włosy suche muszę stosować całą masę odzywek itp. 😉 jednak póki co nie znalazłam idealnej dla siebie odżywki bez spłukiwania i bardzo często robię tak, że odżywkę, którą powinno się spłukać ja zostawiam na włosach. Moje włosy nie wyglądają wtedy na nieświeże, przyklapnięte itd. jednak zastanawiam się czy mogę im w ten sposób jakoś szkodzić :/ aha! Napiszcie skąd zamawiacie produkty The Body Shop :kwiatek:
Dziewczyny, mam pol butelki odzywki balea cocos&tiare, mimo szczerych checi i wielu prob, nie ma szans, zeby moje wlosy sie z nia polubily. Oddam za koszty wysylki lub wymienie na cos, co wam nie podpasowalo. :kwiatek:
Macie jakieś sposoby na uniesienie włosów u nasady? Na co dzień zdarzało mi się używać lakieru, ale czytałam, że zawiera alkohol i może wysuszać... Mam jeszcze problem z włosami zbijającymi się w strąki... Mam włosy, które się falują, ale muszę je niestety często czesać i tracą zupełnie skręt. Może je przeproteinowałam?
nopebow- suchy szampon Batiste! Psikam nim tak jak lakierem (czyli na wlosach przy skalpie i na przedzialkach), zaraz po wysuszeniu wlosow, efekt lepszy niz po lakierze. Wlosy sa uniesione i przy tym nie sklejone, mozna je ulozyc, no i nie przetluszczaja sie tak szybko 😉
jestem początkującą włosomaniaczką także podpowiedzcie mi jaką mam sobie kupić odżywkę bez spłukiwania do włosów suchych, wysokoporowatych (może to być odżywka do wcierania lub do spryskiwania) bo obecnie mam dwie: balsam joanny miód i mleko ale mam po niej szopę i to chyba przez te proteiny mleczne, a druga to też joanna tylko, że miód i cytryna no i ta jest trochę lepsza ale taka nie bardzo :/
1. Joanna miód mleko, 2. Joanna pokrzywa/zielona herbata, 3. Joanna miód i cytryna. To są chyba najpopularniejsze. Było też na pewno o używaniu lekkich d/s jako b/s tylko w mniejszej ilości i z uwagą na przyklap.
hanexxx mi Joanna miód i mleko też robi masakrę na głowie. Ja obecnie najczęściej stosuje właśnie jakieś normalne odżywki, których nie spłukuję ( np. Garnier Awokado i Karite albo wspomnianą wcześniej bananowa TBS) tylko trzeba uważać na ilość jaką nakłada się na włosy. U mnie daje to najlepsze efekty. Ewentualnie spray żółty Gliss Kur, ale to bardziej żeby ułatwić rozczesywanie
vodka mam straszną ochotę na tą odżywkę bananową TBS, Ty chyba tak jak ja jesteś z Mazur, tak? 🙂 w jakim mieście ją kupujesz? Bo chyba nie u nas, prawda?