Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

to podbieram mamie jak jestem u mamy - ładnie pachnie 😉 silikonowe mazidło - standardowe 😉
hanexxx spróbuj Green Pharmacy i Chi
Green Pharmacy jest spoko, ale Biovaxowe mi bardziej podchodziły, tylko Superpharm mam daleko od siebie i nawet jak zrobiłam zapas to w koncu sie kończył, a ja musiałam czegoś szukać w rossmannie 😉
a jedwab Green Pharmacy i Chi gdzie dostanę? Bo w Rosssmannie to chyba tylko biosilk można kupić
A tą Isanę z masłem shea i kakaem to mam położyć na suche włosy czy wilgotne?  👀
flygirl, ja kładę na suche, ale na wilgotne chyba łatwiej będzie.
Dzięki, nałożę na wilgotne. 🙂
hanexxx, no GP właśnie w ross i to jest ten plus 😉
a jedwab Chi gdzie można kupić?
GP jest też w naturze i tam chyba jest tańszy niz w ross.
Dziewczyny pisze tu grupowo🙂
Dostałam przelew od: Sandrita,Heval,zuzka,zet,flygirl.Czy ktoś jeszcze chce szczotkę?Jak nie to jutro kupuje.
Bardzo się cieszę, że wszystko poszło jak trzeba.
W takim razie niecierpliwie czekam na to cudeńko 😀
Ależ szybko, już dostałam paczuszkę z szamponem dermena i nasionami kozieradki 🙂 fruity_jelly po jakim czasie widzialaś obiecujące zmiany?
Zwracam honor, BD zaczęło chyba mnie podrażniać, ostatnio mnie głowa swędzi podczas mycia, czasem nawet i po myciu :/
Czas przerzucić się na co innego. Ale moje włosy nie cierpią Facelle.
Umyłam głowę BD - mega przesuszony skalp, jeszcze bardziej mi się z niego sypie niż zwykle. Spróbuję Facelle, ale boję się, że jeszcze bardziej będą mi włosy po tym wypadać.
Co jeszcze nadaje się do codziennego mycia?
Hipp. Stosuję od ponad roku non stop i nie mam żadnych problemów 😉
Wiecie coś na temat tej maski? Na wizazu ma całkiem dobre opinie ale nigdzie nie mogę znaleźć składu...

http://www.sklep.beabeleza.pl/BIOLAGE-Fortetherapie-Maska-intensywnie-wzmacnia(3,7934,4656).aspx
a jedwab Chi gdzie można kupić?

allegro + sklepy fryzjerskie (w Warszawie np na Koszykowej) 🙂
yga po jakichś 2 tygodniach regularnego wcierania 😉
Siedzę właśnie z henną i amlą 1:1 na włosach. Podobno ta ma niesamowitą moc. Może wyjdę czerwona xD
.
Ale jak to chcesz zrezygnować z szamponu? Chcesz myć włosy ciągle odżywką? Ja bym sie bała takiego rozwiązania, skóra głowy jednak potrzebuje lepszego oczyszczania.

Ja znalazłam kozieradkę w sklepie zielarskim, w aptece dziwnie się na mnie patrzyli jak pytałam o nią;p
.
Mnie tez w dozie spławili do zielarskiego, ale wystarczy zamówić przez internet i odebrać stacjonarnie.
bo do DOZu lepiej zamówić, tam wielu rzeczy nie mają na miejscu, ale w internetowym wszystko można.
Jest sens przerzucenia się na farbowanie henną khadi, jeżeli od 4 lat farbuję chemicznie? Niby zaczęłam używać color&soin, ale czuję, że dalej stoję w miejscu z pielęgnacją właśnie przez farbowanie. Mam naturalnie mysi blond, od zawsze farbuję na marchewkowy rudy (z epizodem brązu, ale to wydarzenie z przed 3 lat). Zastanawiam się czy kolor henny będzie się trzymał na farbowanych włosach i jak długo będzie się utrzymywał na odroście.
Jestem strasznym leniem, dlatego jeżeli efekt ma trwać tydzień, to nawet nie będę próbować.
Co o tym sądzicie?
odnosnie szczotek: jeszcze ich nie kupilam, bo czekam jeszcze na jeden przelew, wczoraj zglosila chec jeszcze jedna osoba
Mogę nałożyć na całą noc to? http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52469 Nie wypadną mi resztki włosów?  🤣
nopebow najpierw zobacz jak Twója skóra reaguje na ten olejek, bo u niektórych osób prapryka powowduje odczyny alergiczne 😉 Ja bym chyba zaczęła od godziny, potem dwóch.
update jeśli chodzi o szczotki - kolejna osoba się dopisała, czekam na przelew, może dziś wieczorem uda się już zamowic🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się