Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

.
nie lubię nafty - mam wrażenie, że przesusza 🙁
.
Epikea, dobrze oczyszczasz? Spróbuj je porządnie oczyścić (aspiryna lub soda) a potem porządnie nawilżyć ( ale nie przeciążyć), ja bym sugerowała maskę z gluta. I potem, jak nie będzie efektów, szukać innych rozwiązań.
Ja ostatnio na szybko nałożyłam naftę i mama jak mnie zobaczyła, to pytała co zrobiłam z włosami, bo się błyszczą jak wściekłe :P

możesz przybliżyć metodę z aspiryną? Bo nie znam
glut rozumiem - papka z siemienia lnianego?
tak, glut z wygotowanego siemienia lnianego. Tyle, że np mi lekko wysuszył zamiast nawilżyć 😉
Ja po żelu Dermena na wypadanie włosów jednak zadowalających efektów nie dostrzegłam, przez chwile jakby było lepiej a teraz i tak garściami wyjmuję..
Kupiłam 4dni temu tabletki, też Dermeny, jakaś nowość.. łykam, bo co mi pozostało prócz ogolenia łba.. (chociaż święty spokój by był  🙄 )
yga napar z kozieradki jako wcierka, tylko może przeszkadzać nieco curry/rosołkowy zapaszek 😁 ale warto spróbować, opakowanie kozieradki kosztuje grosze, mi dawało super efekt 🙂
Kochana, a gdzie mogę to dostać? Jasne, że spróbuję ! Wolę chodzić z zupą na głowie, niz z odkurzaczem na kolanach..

Sprostuję: mój chłop odkurza, no ale.. szkoda go   😁
Sklepy zielarskie albo apteka 🙂 ja zamawiałam w dozie, bo zielarskiego w moim mieście nie ma, a często nie mają w aptece kozieradki na miejscu więc zamawiam i potem odbieram w najbliższej aptece dozu http://www.doz.pl/apteka/p1213-Nasiona_kozieradki_ziolo_pojedyncze_Flos_50_g
i jak to się robi 😉 http://www.anwen.pl/2012/11/kozieradka-cud-na-wypadajace-wosy.html
Nie jest nic wspomniane o spłukiwaniu? zostawiamy czy obmywamy łeb po nałożeniu?  😉
Wcierek się nie spłukuje 😉 chyba, że bardzo będzie Ci ten zapach przeszkadzać to możesz na jakiś czas przed myciem wcierać
Zamówione  😉 dołożyłam jeszcze Dermenę szampon przeciw wypadaniu, oby podziałało!
yga, a zlokalizowałaś przyczynę wypadania?
Wydaję mi się, że jest to przyczyną niegdyś częstego farbowania, rozjaśniania. Problemy z wypadaniem nie zaczęły się od wczoraj, dopiero od jakiś 2 miesięcy próbuję je odregenerować.. Ale czy to na pewno powód ich masowej zguby- pewna nie jestem.
rozumiem, mi na takie wypadanie po farbowaniu bardzo pomógł Jantar.
Dzięki. Jak tylko wyczerpię swoje aptekowe zapasy to i Jantaru spróbuję, chociaż mam nadzieję, że W KOŃCU nie będzie mi juz potrzebny  😉
yga dobra jest także wcierka z rzepy Joanna oraz picie drożdży 😉
Ten Jantar z nowym składem już podobno nie jest taki dobry..
yga a może ten Twój problem z wypadaniem to od tego, że tak dużo schudłaś? Robiłaś badania krwi? Może czegoś Ci brakuje w organizmie?
Epikea, rozgniatasz aspirynę i myjesz aspiryną i szamponem. Tak jak sodą =)
A używałyście jedwabiu Marion? Szczególnie do końcówek. Bo z tego co czytałam to nie jest za bardzo polecany, a niestety już kupiłam i nie wiem czy ryzykować.  🤔
Jedwab Marion zmasakrował moje końcówki. Rozośmiały się.
honey, roześmiały się?
Chyba chodzi o rozdwojenie na 8 🙂
też myślałam, że to jakieś roześmianie w gwarze.

fruity_jelly, o to muszę sprawdzić skład, serio aż tak się zmienił? Zawsze z dobrych kosmetyków zrobią jakieś buble.
Może nie są to jakieś ogromne zmiany, ale dużo dziewczyn nie jest zadowolonych z nowej wersji, zwłaszcza te, które miały doświadczenie z tym starym Jantarem.
[quote author=fruity_jelly link=topic=88123.msg1896855#msg1896855 date=1381514036]
Ten Jantar z nowym składem już podobno nie jest taki dobry..
yga a może ten Twój problem z wypadaniem to od tego, że tak dużo schudłaś? Robiłaś badania krwi? Może czegoś Ci brakuje w organizmie?
[/quote]

Miałam robione badania, wsio w normie  😉
jaki jedwab najlepiej używać? Biosilk to słyszałam, że jest fatalny, Marion miałam i nie było tragedii ale może jest coś lepszego?
hanexxx, biowax. Mam i bardzo lubię. Serum a+e też.
No to moje prywatne słowotwórstwo jest. Na szczęście nie dzieliły się na 9, bo nie wiem czy dałabym radę to w ten sposób odmienić.
Ale meritum sprawy jest to, że ten preparat odradzam komu mogę 🙂
hanexxx, jak dla mnie to serum biovax a+e najlepsze jest
ostatnio zaopatrzyłam się w jakieś mazidło z olejkiem arganowym Marion ale użyłam go dopiero 2 razy więc nie mam jeszcze zdnia

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się