Sisisa, ja podcinam. Zadzwoń do hurtowni fryzjerskiej w Twoim mieście i zapytaj o nożyczki dla uczennic technikum fryzjerskich. Ja mam Silver Touch i póki co jestem bardzo zadowolona.
Dzisiaj w końcu się zorganizowałam i wybrałam na zakupy.
Kupiłam szampon BD, bo tego dla mamy u mnie też nie było. Do tego oliwka BD, maska Alterra granat, odżywka Garnier avokado i karite, szampon Alterry morela i pszenica (nada się do oczyszczania?) i Facella, bo była w promocji. Porównam najwyżej co mi bardziej pasuje - czy BD czy Facelle. 🙂 W domu mam jeszcze odżywkę Mrs Potters do włosów zniszczonych - http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52006
Zaniedbałam okropnie swoje włosy. Szykuję wielki powrót. Zrobiłam sobie listę produktów, których będę szukać i testować. Tylko już zgłupiałam znowu z tym myciem. Jeśli umyłabym myjącą odżywką, np. Joanną Naturią, to nie jest to jednocześnie pierwsze O i już nie nakładam BDFM czy jak to jest?
stosowałam - dobra alternatywa, ale mi do końca nie podpasowało (chyba nie lubię się z masłem shea). zabieram na wyjazdy na deskę - mogę się wysmarować po ciele i włosach, później zmywam babydream fur mama i już 😉 <przyklap gwarantowany - ale włosy zabezpieczone przed mrozem i śniegiem>
Koka niektóre oliwki w żelu mają bombe sylikonową. Pytanie więc jakie jest Twoje podejście do sylikonów 😉
A propos alkoholu w Alterra Granat&Aloes - właśnie przez ten alkohol ta odżywka nie podchodzi niektórym osobom (powoduje przesusz). Nie jest więc to produkt idealny, każdy sam musi przetestować (zreszą jak z wszystkim) 🙂
Ja chce wszystko co sklep Kalina ma na sprzedaż 😵 Takie cuda 😜
Strzyga u mnie stoi tylko kujawski 😉 hanexxx więc moze spróbuje tylko jeszcze musze rozkminić którym szamponem to zmyć 🤔wirek: Ale chyba standardowo Green Pharmacy. Edytka miało być naturalnie bez silikonów itp. Sisisa też chciałam ciąć sama, ale nożyczki niby do tego celu, a nie nadają się do niczego. Może do papieru... Szkoda bo tne na prosto. Może spróbuję jak pisze cavaletti.
Kupiłam Facelle, odżywkę Timotei Wyrazisty Kolor i Isanę do ciała z masłem shea i kakaem (pachnie obłędnie :kocham🙂. Mam nadzieję, że włosy fajnie zareagują na zmianę kosmetyków.😉
Jak już pewnie wiecie (ale pewnie nie pamiętacie 😁 ) na moje włosy nie działa zazwyczaj NIC!
W związku z tym, że siedzę w domu chora postanowiłam sobie na głowę położyć papkę: -oliwa z oliwek (prawdziwa grecka 💘 ) - olej arganowy - olej brahmi - miód - żółtko - jogurt naturalny - mąka ziemniaczana - maska bingo spa arganowa - maska jakas ruska dodajaca objetosci
Florcik ja mam takie antenki po kazdm umyciu,nie sa gładkie,ale na alei dugosc antenki.Jak temu zaradzić? Dotychczas czasem prostowalam i nakladalam jedwab i to pomagało. Aha -problem znika dzień po umyciu.
Epikea, dobrze oczyszczasz? Spróbuj je porządnie oczyścić (aspiryna lub soda) a potem porządnie nawilżyć ( ale nie przeciążyć), ja bym sugerowała maskę z gluta. I potem, jak nie będzie efektów, szukać innych rozwiązań. Ja ostatnio na szybko nałożyłam naftę i mama jak mnie zobaczyła, to pytała co zrobiłam z włosami, bo się błyszczą jak wściekłe :P