Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Sisisa, ja podcinam. Zadzwoń do hurtowni fryzjerskiej w Twoim mieście i zapytaj o nożyczki dla uczennic technikum fryzjerskich.  Ja mam Silver Touch i póki co jestem bardzo zadowolona.
Dzisiaj w końcu się zorganizowałam i wybrałam na zakupy.

Kupiłam szampon BD, bo tego dla mamy u mnie też nie było. Do tego oliwka BD, maska Alterra granat, odżywka Garnier avokado i karite, szampon Alterry morela i pszenica (nada się do oczyszczania?) i Facella, bo była w promocji. Porównam najwyżej co mi bardziej pasuje - czy BD czy Facelle. 🙂 W domu mam jeszcze odżywkę Mrs Potters do włosów zniszczonych - http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52006

Od dzisiaj zaczynam.
Dziewczyny, które dołączają się do zamówienia Diakon'ki wysyłajcie przelewy, to szybko szczotki dostaniemy  👀

Zaniedbałam okropnie swoje włosy. Szykuję wielki powrót. Zrobiłam sobie listę produktów, których będę szukać i testować. Tylko już zgłupiałam znowu z tym myciem. Jeśli umyłabym myjącą odżywką, np. Joanną Naturią, to nie jest to jednocześnie pierwsze O i już nie nakładam BDFM czy jak to jest?
Ja myjąc odżywką, traktowałabym to jako M. Potem normalnie drugie O. Z tym, ze u mnie pierwsze O to praktycznie zawsze olej.
Czyli dobrze zrozumiałam. Jutro zajdę do Rossmanna i do Natury i się zaopatrzę. 😀
ja przy myciu odżywką nie stosuję OMO - łatwo włosy przeciążyć
chyba tak 🙂
uważałabym z szamponem babydream - może podrażniać skórę głowy.

Mnie na BD włosy się szybciej przetłuszczają. Czy to może zwiastować jakieś problemy skórne?

+ info dla Krakusów. Na Floriańskiej (naprzeciwko Rossmana) otworzyli Hebe.
PonPon bardzo dziękuję! :kwiatek:
Anwen ostatnio na swoim blogu poleciła ten krem jako alternatywę dla oleju

Stosował ktoś? Będzie dawał jakieś efekty, jeśli będę nakładać go na jakiś czas na mokre włosy przed myciem?  😉
stosowałam - dobra alternatywa, ale mi do końca nie podpasowało (chyba nie lubię się z masłem shea). zabieram na wyjazdy na deskę - mogę się wysmarować po ciele i włosach, później zmywam babydream fur mama i już 😉 <przyklap gwarantowany - ale włosy zabezpieczone przed mrozem i śniegiem>
Koka niektóre oliwki w żelu mają bombe sylikonową. Pytanie więc jakie jest Twoje podejście do sylikonów 😉

A propos alkoholu w Alterra Granat&Aloes - właśnie przez ten alkohol ta odżywka nie podchodzi niektórym osobom (powoduje przesusz). Nie jest więc to produkt idealny, każdy sam musi przetestować (zreszą jak z wszystkim) 🙂

Ja chce wszystko co sklep Kalina ma na sprzedaż  😵 Takie cuda  😜
Strzyga u mnie stoi tylko kujawski 😉
hanexxx więc moze spróbuje tylko jeszcze musze rozkminić którym szamponem to zmyć  🤔wirek: Ale chyba standardowo Green Pharmacy.
Edytka miało być naturalnie bez silikonów itp.
Sisisa też chciałam ciąć sama, ale nożyczki niby do tego celu, a nie nadają się do niczego. Może do papieru... Szkoda bo tne na prosto. Może spróbuję jak pisze cavaletti.

+ info dla Krakusów. Na Floriańskiej (naprzeciwko Rossmana) otworzyli Hebe.

A co tam można fajnego kupić 😀 ?
Kallosy, Sleek Line, no generalnie tam jest duży wybór. Przynajmniej w moim 😉
Kupiłam Facelle, odżywkę Timotei Wyrazisty Kolor i Isanę do ciała z masłem shea i kakaem (pachnie obłędnie :kocham🙂. Mam nadzieję, że włosy fajnie zareagują na zmianę kosmetyków.😉
czy olejek BD fur mama ten do olejowania, to jest ten przeciw rozstępom? Jeśli tak to od jutra promocja jest (i bym sobie kupiła) 🙂
Jak już pewnie wiecie (ale pewnie nie pamiętacie  😁 ) na moje włosy nie działa zazwyczaj NIC!

W związku z tym, że siedzę w domu chora postanowiłam sobie na głowę położyć papkę:
-oliwa z oliwek (prawdziwa grecka  💘 )
- olej arganowy
- olej brahmi
- miód
- żółtko
- jogurt naturalny
- mąka ziemniaczana
- maska bingo spa arganowa
- maska jakas ruska dodajaca objetosci

Efekt - SZAŁOWY!  😜 😜 😜 😅
Heval tak, babydream für Mama Pflegeöl to ten do włosów 😉
dzięki 🙂 w takim razie będę musiała ruszyć się do rossmana znowu (wczoraj byłam  😁 )

wciąż mi brakuje efektu gładkiej tafli, moje włosy są wspaniałe jak się budzę, ale jak dojdę do szkoły to już średnio wyglądają.
Dziewczyny z Warszawy, Hebe otwiera się na Placu Unii Lubelskiej (w tym nowym centrum handlowo-biurowym) 🙂

btw http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aOqrgR3_700b_v1.jpg  😁
O jak fajnie 😀
Mam blisko ze szkoły, więc będę jeździć.
Czy po balsamie Green Pharmacy albo innym specyfiku od nich nie doznał nikt swędzenia itp atrakcji ?
wspominałam już, że równie jak wiatru NIENAWIDZĘ WYSOKIEJ WILGOTNOŚCI? Mam matowe, postrączkowane włosy i antenki na całej głowie, buuu 🙁
jett, na ten krem się bardzo fajnie olejuje (dobre efekty 🙂 )
a moje kudły ostatnio zwariowały z przetłuszczaniem się  😵
I juz straciłam wenę co mam z nimi robić
Florcik ja mam takie antenki po kazdm umyciu,nie sa gładkie,ale na alei dugosc antenki.Jak temu zaradzić? Dotychczas czasem prostowalam i nakladalam jedwab i to pomagało.
Aha -problem znika dzień po umyciu.
Epikea, dobrze oczyszczasz? Spróbuj je porządnie oczyścić (aspiryna lub soda) a potem porządnie nawilżyć ( ale nie przeciążyć), ja bym sugerowała maskę z gluta. I potem, jak nie będzie efektów, szukać innych rozwiązań.
Ja ostatnio na szybko nałożyłam naftę i mama jak mnie zobaczyła, to pytała co zrobiłam z włosami, bo się błyszczą jak wściekłe :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się