Bay dzieki, poczytam :kwiatek: fruitty jelly no właśnie zauważyłam, ze włosy sie błyszczą dopóki jedwab nie wyschnie. Ostatnio dostałam od fryzjera Joanna jedwabiste serum, będzie lepsze?
Bede zamawiać pod koniec tyg, piszcie na priv w temacie SZCZOTKA, ogarne temat co z kosztami przesyłki i bede odpisywać z danymi do konta.Albo zrobię tabelke w googlach. Ale zastanawia mnie-szczotka za kilka złotych z darmowa wysyłka z Korei? 🤔wirek:
Jeszcze przy okazji- szampon Isana Seidenglanz tez był super, ładnie mi sie po nim włosy rozczesywaly i były takie.. hmm śliskie, nawilżone.To chyba silikony tak działają? Dobra, poczytam o nich,bo na razie jestem totalnym zoltodziobem😉
Aha - fajne jest to, ze Isana nie testuje na zwierzętach.
Poszłam do Rossmana kupić produkty, które polecacie i oto efekt🙂 W temacie włosów: - maski, odzywki i szampony Alterra sa w promocyjnej cenie 5,99. W moim Rossmanie masek już nie było. - lotion Facelle tez w promo po 3,49
Nieźle 😀 co do jedwabiu, ja polecam serum A+E albo jedwab Biovaxu, dostępny w superpharmie. Jeśli nie masz dostępu, to w Rossmannie jest jedwab Green Pharmacy, ja używam aktualnie 🙂 Zacznij olejować włosy przede wszystkim, regularne olejowanie czymś, co włosy lubią daje super efekty.
Diakonka - na początek oceń też uczciwie stan końcówek - jeśli są rozdwojone, to warto ciachnąć, żeby rozdwojenie nie szło w górę. I jak masz suche włosy, to nie odstawiaj silikonów w 100%, przynajmniej na końcówki + grzywkę nakładaj 😉 Z Rossmanowego must have brakuje Ci jeszcze Garniera Avokado i Karite (chyba że nie wzięłaś go ze względu na to, że to Garnier, wtedy polecam tą - podobne właściwości (emolientowa), dość wydajna.
Zdjęcia szuflady nie będzie, bo jednak nie jest tak imponująca jak jeszcze 3 miesiące temu 😉
Ciachalam jakieś 3 mce temu, wiec nie jest zle i po tym olejowaniu rozdwojonych jest widocznie mniej, to możliwe, ze tak za pierwszym razem widać efekt? 🤔wirek: zobaczymy co będzie po umyciu. Garniera raczej nie kupie, bo testuje na zwierzętach. Ta Eco Histerie polecasz szampon czy odżywkę? :kwiatek:
Ja też zaczęłam olejować. Fajny efekt, tylko mam wrażenie, że włosy jeszcze są dość suche. Ostatnio zrobiłam płukankę z wody i octu winnego. Nie spodziewałam się tak dobrego efektu. Stosuje do mycia BD fur mama, odżywkę alterry, olej kokosowy. Mam też odżywkę z organique i szampon w mydle, taki oczyszczający.
Mam też pytanie przestrzegacie przed alk w jedwabiu, ale np odżywka alterry ma go w składzie. Ktoś mi powie o co chodzi?
Zet alkohol w odzywce ma za zadanie ułatwienie wnikniecia w skórę głowy składników odzywczych. W serum na końcowki tylko wysusza... Jesli są na rynku silikony do końcówek bez alko, to czemu z nich nien korzystac 🙂 Ja w odzywkach tez unikam alko (i to ma byc konkretny alko - denat. a nie żaden inny).
Diakonk'a - miałam odżywkę, była w takiej samej butli co szampon (dlatego pomyliłam się z linkowaniem 😉 ). Teraz chyba tylko maski są dostępne. Co do testowania - nie mam pojęcia. Może spróbuj napisać do kaliny? 🤔
Diakon'ka, określ przy pomocy blogów porowatosc swoich włosów, a potem znajdź gdzieś post o olejach, które z reguły sie przy takiej porowatosci sprawdzają. Np. dla moich wysokoporowatych olej kokosowy czy Brahmi Amla to masakra 😉 Jak nie znajdziesz to mogę podlinkować w wolnej chwili, bo teraz nie mam jak.
Bay dzieki za rady! nie wiedzialam, ze pielęgnacja dlugich wlosow jest tak skomplikowana🙂
mam juz za sobą pierwsze olejowanie (wczoraj), dzis mycie płynem do kapieli dla mam Rossmana i użycie odzywki Alterra z granatem. nie rozczesalam mokrych wlosow, schną mi teraz same i maja sie dobrze, wydaja sie fajnie nawilzone, niesplątane, a końcówki... koncowki sa wyraznie lepsze! niesamowite! zaprzyjaznie sie z tym watkiem na dłużej🙂
wyslalam osobom zainteresowanym szczotkami dane do przelewu, jak tylko dostane wszystkie - zamawiam🙂
DeJotka - policzyłam za koszty przesyłki 7zl + 2 zl na kopertę bąbelkową - myslisz, że ok? też w kopercie wysyłałaś czy w pudelku?
I jak masz suche włosy, to nie odstawiaj silikonów w 100%, przynajmniej na końcówki + grzywkę nakładaj
PonPon mogłabyś podać jakieś przykłady? :kwiatek: Ja na końcówki używam Biovaxa A+E, który jest bardzo fajny, ale przydałby mi się jakiś szampon i odżywka z silikonami.
ashtray - chociażby ta lista Wiedźmy 😉 u mnie wygląda to tak: używam (raz na jakiś czas) Mrs Potters - jak nie mam czasu i myję odżywką, codziennie: odżywki i szampony bez silikonów + bomby silikonowe po myciu: Glisskurr złoty w spray'u, mały z pompką albo jedwab z joanny + raz na jakiś czas produkty Aussie (ciocia wygrała w konkursie, pachną obłędnie 😜 ale to są silikony, parabeny i ogólnie samo ZŁO :hihi🙂 - jak wiem, że niedługo będę używała szamponu z SLS.