Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Diakon'ka, a kiedy zamawiasz? Bo ja bym chętnie się dołączyła.

dziewczyny, ile za wysyłkę wyszło?
Diakonka Ja też chcę! 🙂 Poszło PW!
Bay dzieki, poczytam :kwiatek:
fruitty jelly no właśnie zauważyłam, ze włosy sie błyszczą dopóki jedwab nie wyschnie.
Ostatnio dostałam od fryzjera Joanna jedwabiste serum, będzie lepsze?

Bede zamawiać pod koniec tyg, piszcie na priv w temacie SZCZOTKA, ogarne temat co z kosztami przesyłki i bede odpisywać z danymi do konta.Albo zrobię tabelke w googlach.
Ale zastanawia mnie-szczotka za kilka złotych z darmowa wysyłka z Korei? 🤔wirek:

Jeszcze przy okazji- szampon Isana Seidenglanz tez był super, ładnie mi sie po nim włosy rozczesywaly i były takie.. hmm śliskie, nawilżone.To chyba silikony tak działają?
Dobra, poczytam o nich,bo na razie jestem totalnym zoltodziobem😉

Aha - fajne jest to, ze Isana nie testuje na zwierzętach.
Diakon'ka tak, szczotki mają darmową przesyłkę. Nasze zamówienie już zostało rozesłane przez DeJotkę.

edit: szczotki dotarły. Są super. Raz jeszcze dziękuję.
Tematu szczotek jeszcze nie ogarnelam, wybaczcie.

Poszłam do Rossmana kupić produkty, które polecacie i oto efekt🙂

W temacie włosów:
- maski, odzywki i szampony Alterra sa w promocyjnej cenie 5,99. W moim Rossmanie masek już nie było.
- lotion Facelle tez w promo po 3,49
Nieźle 😀 co do jedwabiu, ja polecam serum A+E albo jedwab Biovaxu, dostępny w superpharmie. Jeśli nie masz dostępu, to w Rossmannie jest jedwab Green Pharmacy, ja używam aktualnie 🙂
Zacznij olejować włosy przede wszystkim, regularne olejowanie czymś, co włosy lubią daje super efekty.
Też teraz używam Green Pharmacy, chociaż wolę nakładać na wilgotne włosy, bo na suche mam wrażenie, że tluści 🤔

btw. a nie mówiłam, że jak wejdę do TBS to nie będzie ani jednej odżywki bananowej? 😂
Bay wlasnie zaczelam,wysmarowalam je oliwka fur mama😉
Dziewczyny przepraszam, ale miałam dziś taki zapiernicz, że nie dotarłam na pocztę, jutro ostatnie szczotki pójdą na 100%
Diakonka - na początek oceń też uczciwie stan końcówek - jeśli są rozdwojone, to warto ciachnąć, żeby rozdwojenie nie szło w górę. I jak masz suche włosy, to nie odstawiaj silikonów w 100%, przynajmniej na końcówki + grzywkę nakładaj 😉 Z Rossmanowego must have brakuje Ci jeszcze Garniera Avokado i Karite (chyba że nie wzięłaś go ze względu na to, że to Garnier, wtedy polecam tą - podobne właściwości (emolientowa), dość wydajna.

Zdjęcia szuflady nie będzie, bo jednak nie jest tak imponująca jak jeszcze 3 miesiące temu 😉
Ciachalam jakieś 3 mce temu, wiec nie jest zle i po tym olejowaniu rozdwojonych jest widocznie mniej, to możliwe, ze tak za pierwszym razem widać efekt?  🤔wirek: zobaczymy co będzie po umyciu.
Garniera raczej nie kupie, bo testuje na zwierzętach.
Ta Eco Histerie polecasz szampon czy odżywkę? :kwiatek:
Ja też zaczęłam olejować. Fajny efekt, tylko mam wrażenie, że włosy jeszcze są dość suche. Ostatnio zrobiłam płukankę z wody i octu winnego. Nie spodziewałam się tak dobrego efektu. Stosuje do mycia BD fur mama, odżywkę alterry, olej kokosowy. Mam też odżywkę z organique i szampon w mydle, taki oczyszczający.

Mam też pytanie przestrzegacie przed alk w jedwabiu, ale np odżywka alterry ma go w składzie. Ktoś mi powie o co chodzi?
Nie moge nigdzie znaleźć czy Eco Hysteria testuje czy nie 🤔wirek:

Zet a jaki olej kokosowy stosujesz?
Kokosowy moze puszyc, więc uwaga 🙂

Zet alkohol w odzywce ma za zadanie ułatwienie wnikniecia w skórę głowy składników odzywczych. W serum na końcowki tylko wysusza... Jesli są na rynku silikony do końcówek bez alko, to czemu z nich nien korzystac 🙂 Ja w odzywkach tez unikam alko (i to ma byc konkretny alko - denat. a nie żaden inny).
Diakon'ka zimnotłoczony,  nierafinowany, spożywczy firmy efavit.

Cricetidae nie wiedziałam, że może puszyć, nakładam od ucha w dół. Mam jeszcze arganowy, ale też spożywczy i nie wiem czy może być taki.
Zet, moze byc każdy olej. Jak u Ciebie kokos sie dobrze sprawdza, to stosuj i sie nie przejmuj, po prostu wielu osobom kokos może nie służyć 🙂
Dzięki. Jak czytam niektóre blogi to trochę się gubię 😉

Czy można płukankę z octem stosować co mycie?
Zet, tak, ale nie przesadź z octem, lyżka wystarczy. Mi kiedys wlosy cały dzien 'walily' jak je wypłukałam w polowie szklanki 😀
Diakonk'a - miałam odżywkę, była w takiej samej butli co szampon (dlatego pomyliłam się z linkowaniem 😉 ). Teraz chyba tylko maski są dostępne. Co do testowania - nie mam pojęcia. Może spróbuj napisać do kaliny? 🤔
Diakon'ka, określ przy pomocy blogów porowatosc swoich włosów, a potem znajdź gdzieś post o olejach, które z reguły sie przy takiej porowatosci sprawdzają. Np. dla moich wysokoporowatych olej kokosowy czy Brahmi Amla to masakra 😉
Jak nie znajdziesz to mogę podlinkować w wolnej chwili, bo teraz nie mam jak.
Bay dzieki za rady! nie wiedzialam, ze pielęgnacja dlugich wlosow jest tak skomplikowana🙂

mam juz za sobą pierwsze olejowanie (wczoraj), dzis mycie płynem do kapieli dla mam Rossmana i użycie odzywki Alterra z granatem. nie rozczesalam mokrych wlosow, schną mi teraz same i maja sie dobrze, wydaja sie fajnie nawilzone, niesplątane, a końcówki... koncowki sa wyraznie lepsze! niesamowite! zaprzyjaznie sie z tym watkiem na dłużej🙂

wyslalam osobom zainteresowanym szczotkami dane do przelewu, jak tylko dostane wszystkie - zamawiam🙂

DeJotka - policzyłam za koszty przesyłki 7zl + 2 zl na kopertę bąbelkową - myslisz, że ok? też w kopercie wysyłałaś czy w pudelku?
W kopercie. Dokładnie to za taką paczkę wychodziło 7,3 + od 1,4 do 3,10 za kopertę (w zależności od ilości szczotek 😉 )
Czy oliwką w żelu można olejowac włosy ?  😡
Mam taką susze na głowie i kołtuny po umyciu, że ręce opadają  😵
I jak masz suche włosy, to nie odstawiaj silikonów w 100%, przynajmniej na końcówki + grzywkę nakładaj

PonPon mogłabyś podać jakieś przykłady? :kwiatek: Ja na końcówki używam Biovaxa A+E, który jest bardzo fajny, ale przydałby mi się jakiś szampon i odżywka z silikonami.

Używał ktoś może tego szamponu? http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=61506
Ten szampon jak i odżywka do niego maja cieżko zmywalny silikon, polyquaternium. Są lepsze szampony.
Koka, weź  oliwę z oliwek z kuchni =)
Koka ja czasem kładłam na włosy oliwkę w żelu i było ok 😉
Dejotka, dziekuje pięknie za szczotki i zorganizowanie calej akcji. 💘 :kwiatek:
Dziewczyny, podcina któraś sama włosy? Jakie nożyczki polecacie?
Za 50 zł kupię coś w miarę porządnego?
ashtray - chociażby ta lista Wiedźmy 😉 u mnie wygląda to tak: używam (raz na jakiś czas) Mrs Potters - jak nie mam czasu i myję odżywką, codziennie: odżywki i szampony bez silikonów + bomby silikonowe po myciu: Glisskurr złoty w spray'u, mały z pompką albo jedwab z joanny + raz na jakiś czas produkty Aussie (ciocia wygrała w konkursie, pachną obłędnie 😜 ale to są silikony, parabeny i ogólnie samo ZŁO :hihi🙂 - jak wiem, że niedługo będę używała szamponu z SLS.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się