Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

PonPon, kupiony w Auchan'ie 🙂
Nopebow, przy problemach ze skalpem polecam BabyDream fur mama - balsam. Tylko trzeba nim myć trochę dłużej i dokładniej włosy bo też może zwiększyć odrobinę przetłuszczanie. Problemu nie ma przy dokładnym myciu 🙂
Kurczę, co do BDFM to jakoś ostatnio trafić nie mogę :/ w moim Rossmanie pusta półka, dorwałam w innym a tam też tylko jeden stał. Co to ma być? 🤬

przetestowałam balsam marokański i sie zakochałam 😍 włosy po nim jak marzenie, następnym razem wezmę maskę marokańską, jest bardziej treściwa, będzie idealna na zimę 🙂 coraz bardziej mi się te rosyjskie kosmetyki podobają 😀
I co z tymi szczotkami? DeJotka, pisalas do tego goscia, czy je na pewno wyslal? Kupilam je na prezent i nie powiem, chcialabym juz moc je podarowac...
Pisałam na poprzedniej stronie, że druga tura dotarła do mnie, jutro zacznę wysyłkę.
U mnie wielki szał po tej i mogę powiedzieć, że kocham ją miłością wielką  😜
Przepraszam za jakość, ale zdjęcie robione kalkulatorem.  😡 Aaa no i kupiłam ją w superphamie.
DeJotka, przepraszam :kwiatek: czytałam wątek na telefonie i musiało mi jakoś umknąć 🙂
Spoko, zdarza się 😉
Melduję, że dzisiaj wysłałam paczki do Scottie, ash, Karolci, nopebow i Florcik.
Szczotki dla arivle, Jasmine, Lovely i Korsik pójdą jutro.
Dziewczyny, które wybrały odbiór osobisty - proszę o wiadomość kiedy i gdzie pasowałoby Wam się ze mną umówić 😉
DeJotka dzięki, że Ci się chciało to ogarnąć🙂
U mnie szczotki już od kilku dni i całkiem zadowolona jestem.
też już przetestowałam - w porównaniu z wersją oryginalną wypada bardzo dobrze. trochę ostrzejsze ząbki (także trzeba uważać przy skalpie) i ogólnie tańszy plastik, ale "właściwości czeszące" te same 😉
Jestem w szoku  😲 Dziś po raz pierwszy rozczesałam włosy po myciu i nie został na grzebieniu ani jeden włos  😲 A to dzięki wam i temu wątkowi  🙇 Może jednak da się uratować moje włosy wypalone utlenianiem.
W piątek zrobiłam sobie po raz pierwszy olejowanie BFM na rozstępy, wcześniej umyłam włosy Barwą Jajeczną po olejowaniu umyłam Babydream niebieskim kremowym żelem i nałożyłam Joannę z apteczki babuni balsam z miodem. Teraz myję tym Babydream niebieskim i nakładam Alterrę maskę z granatem a potem Joannę. Rozczesuje po wyschnięciu, nie suszę suszarką. Na początku bylam przerażona ale Alterra i Joanna super działają na moje włosy.
Dziewczyny czy wszystko robię ok? Jestem na początku mojej włosowej drogi, jeszcze zupełnie zielona, jakieś rady jeszcze? Na razie wiem to co wyczytałam w wątkowej pigułce.
uważałabym z szamponem babydream - może podrażniać skórę głowy. warto przerzucić się na facelle, albo zacząć coś zamawiać. (np. ten szampon - 18.50 za 600ml, u mnie na 2 osoby schodzi w 6tyg)
PonPon, ja po facelli wróciłam do BD i jest super, kończę właśnie opakowanie.
rozmawiałam z "uświadomionymi" znajomymi - rekordzistka wytrzymała 3mc. później zawsze pojawiają się problemy ze skalpem: od lekkiego dyskomfortu po łupież i palącą skórę głowy. mnie podrażnia po 3 myciach. a szkoda, bo tani i łatwo dostępny
Ja już kończę butelkę, więc dość długo myję, żadnych problemów nie mam =) Nawet jeśli w którymś momencie zacznę mieć, to i tak dobrze robi włosom zmiana szamponu.
no to wiadomo - ja żongluję babuszką agafią (różnymi wersjami), facelle i naturią sibericą
DeJotka: Poszło pw
PonPon, ja już chyba dłużej używam i żadnych problemów i nie zauważyłam 🙂
za to Facelle była dla mnie bardzo niedobra
PonPon dziękuję  :kwiatek:
Ja już wspominałam, ale przypomnę - na co dzień używam żelu do kąpieli babydream. Świetnie czyści i NIGDY mnie nie podrażnił. Używam go również jako żelu pod prysznic, bo jako jedyny nie wysusza mi skóry, a mam z tym ogromny problem. A balsam babydream i początkowo bardzo przeze mnie lubiany facelle pozbawiły mnie połowy włosów i skóry głowy.
Ale mam też alterrę z migdałem i alverde amarantusowy, które stosuję co jakiś czas, żeby mi babydream nie zbrzydł. Dzięki temu hery się jako tako mają.
Chociaż wizyta u fryzjerki cofnęła mnie o jakieś pół roku starań o włosy. Popaliła mi te najtrudniejsze partie włosów, które się kruszyły i rozdwajały. No nic, znowu obcinam końce i systematyczniej olejuję. I chodzę w związanych włosach :/
Nie chciałaby może któraś poznanianka wypróbować odżywkę Alverde morela cytryna? Tata przywiózł mi ich za dużo, moje włosy lubią częste zmiany więc będę je zużywać kupę czasu 😉 oddam ją za jakąś inną odżywkę 😁
PonPon, ja slsowo myję evą naturią i green pharmacy.
A ja zgadzam się z PonPon. Mnie ten BD podrażnił po pierwszym razie. Niemiłosiernie swędziała mnie skóra głowy po nim.

Czekam aż mi się skończy Alterra żeby zrobić porównanie.

Edit: PonPon super ten szampon wygląda! Szkoda tylko, że za wysyłkę tak cenią. :/
ja BD tylko jedno opakowanie zużyłam i też bez szału, z facelli się przerzuciłam na szampon love2mix i włosy o niebo lepsze  🙂 do tego zdecydowane kwc balsam na kwiatowym propolisie babuszki agafii  💘

sandrita, zwerbuj jakąś koleżankę do zamówienia może 🙂
Z rosyjskich szamponów to jeszcze Natura Siberica szampon neutralny jest fajny, bardzo delikatny i i dobrze się pieni więc wydajny, tylko troszkę droższy, ok. 25zł za butlę 500ml bodajże ale dobrze się rozrabia metodą kubeczkową.
sandrita - jak wrócę z uczelni, to zrobię Wam zdjęcie mojej szuflady na kosmetyki  😎 robi się raz na 6mc zamówienie i z głowy
Olejowałam dziś na noc pierwszy raz Brahmi Amlą. Chociaż olej śmierdzi toaletą publiczną i miałam problem z domyciem włosów, to z efektu jestem zadowolona: włosy błyszczące, wydają się mocniejsze, a żółte kłaki zrobiły się ciemniejsze 😀 Czekam na ten spektakularny przyrost!
Hej wlosomaniaczki! Zapuscilam dość mocno włosy, sięgają za łopatki, sa farbowanie z ciemnego blondu na jasny i mocno mi sie rozdwajają końce i sa wysuszone. Poczytałam wasz wątek i dzis pójdę do Rossmana po płyn Facelle, jakiś olej i Alterre odżywkę.Jeszcze nie ogarniam tej bezsilikonowej pielęgnacji, o co kaman, czemu i dla kogo to.Ja używam ostatnio Wella Proseries i włosy mi sie poprawiły, nie plączą sie już tak jak wcześniej i sa takie jakby śliskie.Do tego Kerastse odżywkę termalna i jedwab Biosilk.To chyba nie jest bezsilikonowo?😉

No i bede zamawiać ta szczotkę, która sie tak zachwycalyscie, ktoś chce sie dołączyć?
klik
Tylko nie Biosilk 😉 ma alkohol i na dłuższą metę wysusza włosy
Diakon'ka, anwen (www.anwen.pl) pisała ostatnio o rossmannowym must have, znajdź u niej na blogu 🙂 z resztą niedawno ktoś tu pisał co fajnego kupić w Rossmannie na początku, bedzie pare stron dalej.
Jak nie ogarniasz "o co kaman", na pierwszej stronie wątku są fajne linki, w tym pigułka tej pielęgnacji  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się