Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

piotrowska te maski z apteczki Babci Agafii są super!
dzięki :kwiatek:
Koleżanka z Poznania mówi, że znalazła tam jakiś sklep z naturalnymi kosmetykami i że pełno tam tego - wysłała mi tą w prezencie. Chyba się do niej przejadę 😁
Łomatko, cavaletti, jak znajdziesz jakieś złote źródło, to chyba zostaniesz moim dostawcą.. :>
szczotki doszły, w łapkach jeszcze nie miałam, bo na maminy adres poszły 😉 jak tylko je dorwę, to porównam do "starego modelu" TT 🙂
maracuja,  porozglądam się, dziękuję :kwiatek:
bianca, haha, jak już obczaję co gdzie jest i jaki dokładnie jest asortyment to będę pisać. niedługo powinna być henna u mnie 🙂
Postanowiłam zrobić małe podsumowanie po prawie 4 miesiącach " kuracji ".
Używałam:
- oliwa z oliwek
- olejek rycynowy
- Babydream fur mama
- Barwa tatarako - chmielowa
- odżywka Isana z jedwabiem
- odżywka garnier AiK
- maska Alterra Aloes i Granat

Efekty.. hm. Ich długość, tak, to można zauważyć, że przez te 4 miesiące wyjątkowo podrosły, bo normalnie moje włosy rosły mniej niż 1cm miesięcznie. W dotyku są przyjemniejsze, szczególnie dzień po olejowaniu, takie gładkie, nawilżone. Staram się wyrównać ich długość po nieudanym cieniowaniu, regularnie podcinam końcówki. Wciąż są jeszcze w bardzo słabej kondycji, ale mówię sobie, że skoro katowałam je dwa lata, to i " naprawiać " będę je dwa lata, jak nie dłużej 😉

W przyszłości zamierzam używać Equilibry aloesowej i Balei Kokos i mleko 🙂
macie jakieś sprawdzone odżywki, które zostawiają na włosach zapach? Lubię jak pachną mi włosy a wszystkie z moich aktualnych odżywek pachną tylko chwile po nałożeniu 🙁
hanexxx, Albero pachnie przeoblednie 🙂 i jeszcze joanna pokrzywa i zielona herbata b/s ma swietny zapach, uwielbiam ja.

piotrowska, Balea KOKS i mleko mnie zabila xD
piotrowska, Balea KOKS i mleko mnie zabila xD

hahaha o matko kochana! faktycznie! 🤣
Odkryłam coś na jednym z blogów, maskę Seri Naturaln Line, która podobno bardzo fajna, na wizażu ma tylko 7 opinii, ale wszystkie też są bardzo dobre. Jestem prawie przekonana, ale ona jest do włosów suchych, moje są raczej ku przetłuszczającym niż suchym. Zaszkodzi mi? Czy w myśl zasady, żeby nawilżać przetłuszczającą się skórę, będzie dobra?
Jak z koksem to pewnie daje włosom niezłego kopa 😁
hanexxx pięknie pachnie gumą balonową i działa na włosy maska Sleek Line Repair http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785
Szczotki zostały wysłane i doszły lub powinny dojść do ovcy, Julity, PonPon, Cricetidae, zonk, Strzygi, Krupnik, bianca, Carmen, wkatarzyny i Karmelity
Strzyga, fruity_jelly gdzie kupujecie te zapachowe odżywki?  :kwiatek:
Koks dobry na wszystko 😁
Z ładnie pachnących odżywek używałam Joannę miód i cytryna
piotrowska właśnie teraz mam ta odżywkę jednak jej zapach szybko znika 🙁 a chciałabym jakąś, która pachniałaby długo po nałożeniu 😉

znacie te odżywki? W ich przypadku nie chodzi mi już o walory zapachowe tylko tak ogólnie 😉

http://www.starsdrogerie.pl/wax-henna-gleboko-odzywiajacy-wosk-do-wlosow-12218.html
http://www.starsdrogerie.pl/wlosy/wax-avokado-gleboko-odzywiajacy-wosk-do-wlosow.html
Ja tą moją Sleeka kupiłam na stoisku fryzjerskim, a Alberto o którym pisała Strzyga to chyba w Tesco można dostać? Ale nie dam sobie nic uciąć, w moim nie widziałam.
hanexx, biovax do suchych chyba dobrze utrzymuje zapach z tego, co pamiętam
DeJotka, u mnie juz jest awizo, wiec pewnie doszło 🙂 dzieki!
U mnie zapach sleek line utrzymywał się nawet po drugim myciu, kiedy dodałam do porcji maski kilka kropel oliwki dziecięcej babydream. Normalnie po wyschnięciu włosów nie czułam zapachu. Może zadziała też przy innych odżywkach.  😉
hanexxx, Alberto mam z dublina, joanne z osiedlowej drogerii.
[quote author=fruity_jelly link=topic=88123.msg1887084#msg1887084 date=1380366281]
Jak z koksem to pewnie daje włosom niezłego kopa 😁
hanexxx pięknie pachnie gumą balonową i działa na włosy maska Sleek Line Repair http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785
[/quote]

Gdzie można dostać tą maskę? W Hebe? :kwiatek:
ashtray, tak, w hebe jest 🙂
Dzięki. Muszę się wybrać. Włosowe zakupy wciągają 😡
ashtray oj u mnie (na Mazurach) ciężko o Hebe 🙁 drogerie jak u nas są to Rossmann, Natura i Stars no a reszta to jakieś takie małe, nieznane i to chyba w nich muszę szukać 😉
Ja wpadłam w zakupoholizm kosmetyczny chyba. Gdzie się nie odwrócę to jakiś sklep z kosmetykami. A ja muszę wejść (zwykle kończy się to kupieniem czegoś), lista MUST TRY jest baaardzo długa i niestety droga. A jak dotąd plusem kosmetykoholizmu jest to, że wybieram kosmetyki tanie i dobre.
Hebe na mnie czeka, chyba muszę pójść w końcu w przyszłym tygodniu.
Oj mam to samo, na domiar złego mam sklep z rosyjskimi kosmetykami za rogiem więc tylko patrzę co mają na stronce, czytam recenzje, robię taaaka listę tego, co bym chciała i oczywiście nie żeby pojedynczokupować i wypróbować, tylko wszystko na raz bym chciała 😂
Dziewczyny, pamiętajcie też o środowisku! Plastykowe opakowania niezbyt mu służą =)
fruity_jelly, to ja mam o tyle lepiej, że musiałabym rosyjskie (i wszystkie inne powiedzmy "droższe"😉 zamówić, a tu wstrzymuje mnie droga dostawa i to, że mój tata musiałby zrobić przelew 😉
Ja się staram ćwiczyć silną wolę 🙂 dlatego zawsze zamawiam max 3 rzeczy pamiętając, że pod koniec miesiąca bida jest a szuflada z kosmetykami do włosów jakoś tak się nie domyka (chociaż jakimś cudem udało mi się zdenkować prawie wszystko co miałam, więc w nagrodę leci do mnie balsam marokański z Planeta Organica 😂 )
DeJotka, jeszcze nie dostałam, ale z góry bardzo dziękuję 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się