Dziewczyny, będę w najbliższym czasie w Warszawie, możecie mi powiedzieć czy w tych galeriach typu Złote Tarasy czy Arkadia znajdę coś ciekawego do włosów? Nie będę miała czasu błądzić po małych sklepikach, interesują mnie tylko te duże centra handlowe. Na pewno będę chciała zajrzeć do TBS po odżywkę bananową, coś jeszcze jest w tym sklepie godnego uwagi? SuperPharm? Yves Rocher? :kwiatek:
I jeszcze jedno, chciałabym znowu zacząć pić drożdże, żeby zagęścić trochę kłaczki. Nie mogę znaleźć żadnej sensownej informacji w necie, może Wy mi powiecie. Drożdże w jakiś sposób kłócą się z tabletkami anty? Bo z tego co wiem, CP można przyjmować równolegle z antykoncepcją hormonalną (w rozsądnych dawkach oczywiście), ale drożdże? 🤔
DO DZIEWCZYN KTÓRE ZAMÓWIŁY SZCZOTKI! Dziś przyszła pierwsza z dwóch zamówionych przeze mnie partii, co dziwne przyszła ta, która była zamawiana jako druga w kolejności. Stąd moje pytanie - czy mam zaczynać wysyłkę już jutro 'jak leci' czy czekać jeszcze na drugą turę i wysyłać wg kolejności zamówień? ps. wszystkie są czarne
Postanowiłam się podzielić pewną informacją, którą otrzymałam u siebie w pracy. Otóż dowiedziałam się że henna potrafi zniszczyć strukturę włosa bardziej od farb chemicznych. Info pochodzi od dermatologów zajmujących się trichogramem, lekarze robili badania i włosy farbowane henną były w znacznie gorszym stanie niż te farbowane tradycyjni farbami do włosów.
DeJotka - jakby trzeba było dopłacić coś za przesyłkę, to daj znać 🙂
Biczowa - na jakiej grupie były robione badania? jaką pielęgnację stosowały osoby, które były badane? i czy byli to ochotnicy ze zdrową skórą głowy, czy grupa diagnozowana z jakiegoś powodu?
Rzuciłam tą informację bo uznałam ją za interesującą, a dowiedziałam się o tym w związku z pytaniem pewnej pacjentki, czy przy farbowaniu henną do trichogramu też potrzebny jest odrost, uzyskałam taką odpowiedź, jako że zarówno ja jak i lekarka, która mi odpowiadała byłyśmy w pracy a ja henny osobiście nie używam nie ciągnęłam tematu dalej.
fruity_jelly na dworcu centralnym masz sklep fryzjerski i dużo Kallosów 😉 Z tego co wiem to ciągle jest promocja i litrowe kosztują 12zł, małe standardowo 8. Ogólnie dużo fajnych rzeczy tam może być, a ja ciągle nie mam tak dużej wiedzy, żeby obczaić inne produkty 😡 I tylko po Kallosy tam chodzę
Jak się nie zgubię to tam zajrzę, dziękuję :kwiatek: już się nakręciłam na tę sławną bananową odżywkę ale znając moje szczęście to wejdę do The Body Shop i jej nie będzie 🤬
Dziewczyny mam problem..jantar przetłuszcza mi strasznie włosy,a chciałabym bardzo go używać. I mam pytanie,czy miałoby to sens ,gdybym dawała go przed myciem głowy gdzieś 30 min wcześniej ?
fruity_jelly Jak mieszkałam w Wawie to zawsze kupowałam w Fashion w Piasecznie odżywki i szampony z firmy Lakme. Dla mnie do tej pory są numerem jeden!! niestety u siebie w Kielcach nigdzie ich nie mogę dostać🙁
Ale fajnie, że szczotki przypłynęły😀😀 Dejotka używałaś już?
Jakis czas temu wypowiadalam sie tutaj i szukalam porady nt wypadajacych włosow, poprawy nie bylo, stracilam polowe swoich wlosow, wlosy wypadaja jak oszalale, do tego strasznie sie placza :/ dzisiaj robilam badania, jutro wyniki i konsultacja z lekarzem, OB, morfolofia, cukier, zelazo. Ja mysle, ze tu cos wyjdzie. Skoro delikatne szampony, witaminy nic nie pomogly.
A ja wsciekajac sie na nieudana wizyte u fryzjera nalozylam na raz 4 rozne odzywki z aloeasem i po raz pierwszy udalo mi sie wydobyc prawdziwy skret! Najnormalniej w swiecie moje falowane wlosy pokazaly, ze potrafia sie pieknie krecic. Rzis rozwinelam z koka wspaniale swidry i jaram sie niesamowicie (albo jak flota stanisa :P)
[quote author=fruity_jelly link=topic=88123.msg1884495#msg1884495 date=1380114700] Jak się nie zgubię to tam zajrzę, dziękuję :kwiatek: już się nakręciłam na tę sławną bananową odżywkę ale znając moje szczęście to wejdę do The Body Shop i jej nie będzie 🤬 [/quote]
Jak nie będziesz mogła znaleźć to wyjdź ze złotych na zewnątrz, przejdź na drugą strone ulicy (pod Pałac Kultury) i tam masz zejście do podziemi 😉 parę kroków i masz sklep fryzjerski 😉 Jeśli wyjdziesz na dworzec prosto ze złotych tarasów (z poziomu -1 masz wejście bezpośrednio na dworzec) to skręć w lewo i idź prosto, prosto i jeszcze raz prosto i w końcu trafisz 😉 A odżywek bananowych powinno być dużo 😉
Biczowa, takie gadanie. Kazdy fryzjer odradza henne, bo oni farbuja chemicznymi tylko. Kto niby robil badania. Jakues wyniki by podal derm. Nazwiska badajacych. Bo ze jeden derm tak powiedzial o niczym nie swiadczy. Tym bardziej ze do badania trichinoskopowego wymagane sa wlosy absolutnie czysty bez farb, henny, odzywek itp. A no i moja mama nastu dermatologow tam u ciebie odwiedzila i wszyscy sa do niczego. Nikt nie odkryl co jej jest. Wrecz malo jej twarzy nie zniszczyli calkiem. Takze opini derm stamtad bym ani troche niewierzyla😉
Horsiaa nie fryzjer a dermatolog, nie zawsze ale może uszkadzać. Jak już pisałam byłam w pracy, zarówno ja miałam co robić jak i lekarz miał pacjentów, zadałam pytanie i otrzymałam na nie odpowiedź, doszłam do wniosku że podzielę się tym bo bądź co bądź czasem człowiekowi włosy lecą, przyczyn niby nie ma bo wszystko robi się przy włosach środkami delikatnymi i naturalnymi. Osobiście włosów nie farbuje ani farbami chemicznymi ani henną, lubię kolor jaki mam 🙂. Znam przygotowanie do trichogramu jak by nie patrzeć to część mojej pracy. Opinie o dermatologach są różne ale generalizujesz, są lepsi są gorsi, są młodsi stażem i Ci bardziej doświadczeni, jak wszędzie, a twoja mama raczej u wszystkich nie była więc nie wszyscy. Dodatkowo dermatolodzy stamtąd to nie oddzielny gatunek a spory odsetek lekarzy do których trafia się na fundusz czy w szpitalu. Ale robi się 🚫, który do niczego nie prowadzi, co się dowiedziałam to napisałam, może ktoś z tego skorzysta, może okazać się to nie prawdą a może są przypadki, kiedy tak faktycznie się dzieje 😉.