Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

Ja używam suchych szamponów jak mi się nie chce myć włosów. Generalnie moje są okej na mycie co 2 dni, ale raczej myję codziennie.

A dziś jak na ironię mam całkiem good hair day 😉 co prawda użyta wczoraj Alterra granat wiele wyjaśnia 😉
Dziewczyny ja już chyba jestem ślepa.. 🙄 Przypomniałam sobie po dłuższym czasie o BD. Szukam, szukam w tym Rossmannie i za nic w świecie nie mogę znaleźć. Przełożyli go z kąpielowego działu?
Carmen, u mnie BD jest wciąż w dziecięcym dziale.
Do tego od jutra jest chyba przeceniony 🙂
Heval, ale ten fur Mama? 🙂 Bo widziałam, że niebieski faktycznie jest w dziecięcym, ale różowego brak.
Ostatnio też szukałam bdfm w trzech rossmanach i nigdzie nie było. Puste półki, ale kody kreskówe nadal były przyczepione.
2 tyg temu jeszcze kupiłam, ale jak byłam w poniedziałek to już nigdzie nie widziałam. może problemy z dostawą?
Carmen, a niee, fur mama nie widziałam 🙁
A co  z tą akcją pt. ,,szczotki" ? Coś mnie ominęło? Ostatnio rzadko tu zaglądam.  👀
Alaska, one idą miesiąc z Chin.
Ja mam pytanie w takim razie 🙂 Czy ktoś kiedykolwiek miał do czynienia z maską Kallos? Szukałam analizy składy na wizażu, googlując, oraz w tym wątku, ale nie znalazłam nic konkretnego (sprawdziłam tylko osobno wszystkie składniki w "słowniku składników" wizażowym). Jeśli ktoś ma opinię na jej temat, byłabym wdzięczna  :kwiatek:
CzarnaGrzanka, ja ją miałam. Ale nie mam o niej pozytywnej opinii. Właściwie żaden Kallos się u mnie nie sprawdził, po prostu nie robiły z włosami nic.
ja Kallosa marchewkowego uwielbiam  🙂 a innych jeszcze nie probowalam, bo boje sie, ze nie beda tak fajne  😉
a gdzie je dostajecie? ja znalazłam w jednej drogerii, i kosztował prawie 10zł za 200ml, a tu widzę takie ceny za litr  👀
ostatnio myślę nad inną odżywką i zainteresowała mnie marka Lee Stafford argan oil w hebe. Czy ktoś używał tej odżywki, albo czegokolwiek z tej serii? Co powiecie o składzie?
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=58521
Skład: Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Stearamidopropyl Dimethylamine, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Argania Spinosa (Argan) Oil, Glycerin, Glycol Distearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Isopropyl Alcohol, Amodimethicone, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Glycol Cetearate, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Panthenol, Hydroxyethylcellulose, Keratin Amino Acids, Keratin, Linalool, Cetrimonium Chloride, Trideceth-10, Hydrolyzed Keratin, Magnesium Chloride, Phenoxyethanol, Coumarin, Potassium Sorbate, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, EDTA, Tetradibutyl Pentaerithrityl Hydroxyhydrocinnamate, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Butylparaben, Ethylparaben, Methylisothiazolinone, Sodium Hydroxide, Isobutylparaben, Propylparaben.

Apropo, w Hebe, dla osób z kartą, wszystko do włosów -30% ( a więc odzywki Kallos za jakies 6-7 zł za litr). Jeżeli ktoś nie ma karty, jest z Warszawy i chciałby skorzystać z promocji, chętnie służę swoją. Promocja do 18 września
Sisisa Ok, dzięki za opinię 🙂 Ciągle się waham, ale raczej sobie odpuszczę. Aktualnie od tygodnia testuję biovaxa (tego z proteinami mlecznymi), więc i tak musiałaby poczekać.
Nav Ja właśnie żadnego Kallosa jeszcze nie próbowałam, dlatego ciągle się zastanawiam 😉
madmaddie Koleżanka mojej przyjaciółki zrobiła zamówienie na allegro na ponad 50 sztuk (cenowo wyszło dla osoby właśnie około 10zł za litr), a ta wzięła 2 opakowania- dla siebie, i dla mnie bo wiedziała, że może mnie to zainteresować 😉 Jak chcesz podrzucę Ci link do tej aukcji.
żużka ma silikony, które wymagają użycia SLSów. ma też parabeny i edta, które mogą powodować podrażnienia. jest niezgodna z CG.

moim zdaniem - odpuść sobie 😉 lepiej kupić coś z Bingo i dodatkowo wzbogacić - wyjdzie lepiej dla włosów, skóry i portfela 😉 
Edytka, dzięki wielkie. Bingo to to z Carrefoura?

Edit. ok, mam już, że z Tesco 🙂 Ale wszystkie mówicie raczej o maskach, taką odżywkę do spłukiwania też mają niezłą?
Hej Włosomaniaczki! Byłam dzisiaj w Rossmanie, bo chcę rozpocząć pielęgnację z Waszymi radami, i była OSTATNIA Babydream fur mama, ale nie niebieska tylko różowa. Wzięłam. Dobrze zrobiłam? To to samo?
Blee, ta Facella w piance jest beznadziejna  😵. Nic mojego BD nie zastąpi.
a gdzie je dostajecie? ja znalazłam w jednej drogerii, i kosztował prawie 10zł za 200ml, a tu widzę takie ceny za litr  👀

w sklepie z artykulami fryzjerskimi, ale ostatnio, o dziwo, widzialam tez w lewiatanie  🙂
CzarnaGrzanka i jak się sprawuje ten biowax ? Ostatnio miałam wziąść w spreju, ale się rozmyśliłam.
Koka Używam go od tygodnia, więc jeszcze nie mogę nic o nim powiedzieć. Dam znać jak jednoznacznie będę w stanie stwierdzić czy się u mnie sprawdza, czy nie 😉 Póki co googlując znajdziesz sporo opinii na jego temat, jest to dość popularna maska 🙂
Hej Włosomaniaczki! Byłam dzisiaj w Rossmanie, bo chcę rozpocząć pielęgnację z Waszymi radami, i była OSTATNIA Babydream fur mama, ale nie niebieska tylko różowa. Wzięłam. Dobrze zrobiłam? To to samo?

ja fur mamy używam do ciała - włosy niezbyt się polubiły. to nie to samo, niebieski jest zgodny, ale może przesuszać skalp. różowy - bardziej emolientowy, u mnie robi przyklap, wiele dziewczyn bardzo zachwala.
Sprawa ze szczotkami ma się tak, że zostały one przeze mnie zamówione, opłacone, przyszły maile informujące o wysłaniu towaru i...czekam.
DeJotka, z miesiąc to potrwa, bo to pewnie statkiem z Chin musi przypłynąć =)

Ja dość długo używałam facelli, teraz zmieniłam na BD niebieskie i w sumie jest spoko =) Gloria fajna jest, ale mi włosy przetłuszcza =(
PonPon  :kwiatek: To moje pierwsze podejście, więc będę próbowała. 🙂 Umyłam włosy fur mamą... Boszzzz... Jak to cudnie pachnie!  😍 Uwielbiam takie zapachy. Właśnie miałam mocne wrażenie takiej olejowej konsystencji. Jak się nie przyjmie, to będę się tym z chęcią myła.  😍 U Anwen wyczytałam, że moja niveowa odżywka jest ok, więc zużyję ją do końca, bo mam jeszcze 3/4 opakowania. Na koniec włosy "zamknęłam" zimną wodą. Narazie suszą się w ręczniku, zaraz go zdjemę i włączę sobie serial, więc mam nadzieję, że zdążą wyschnąć... Postaram się ich jutro nie wiązać. Dam im trochę odpocząć od gumek. Zapomniałam o tej gumce bez metalu. Jutro muszę koniecznie ją kupić. I chyba kupię też ten olejek BD fur mama. Spróbuję, a co. No i porozglądam się za turbanem z mikrofibry, co by mieć na to olejowanie w co chować włosy.
[quote author=żużka link=topic=88123.msg1873773#msg1873773 date=1379015155]
Edytka, dzięki wielkie. Bingo to to z Carrefoura?
Edit. ok, mam już, że z Tesco 🙂 Ale wszystkie mówicie raczej o maskach, taką odżywkę do spłukiwania też mają niezłą?
[/quote]
Ja Bingo kupuję bezpośrednio od producenta 🙂
Mają fajną odżywkę, która moim zdaniem baaaardzo przypomina bingową maskę arganową.
odżywka http://bingospa.eu/pl/p/Fast-Hair-Repair-szybka-odzywka-BingoSpa/232
skład http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=33804100&postcount=2863
i pierwsza z brzegu recenzja http://capelllibelli.blogspot.com/2012/09/fast-hair-repair-szybka-odzywka-bingospa.html

sandrita olejek babydream fur mama jest bardzo fajny! Tak jak cała seria babydream, ma taki dzieciowo-pudrowy zapach. Na moich włosach sprawdza się bardzo dobrze, a przy tym bardzo łatwo zmywa się go lekkim szamponem. Poza tym ten olejek idealnie się sprawdza na basenia do zabezpieczenia włosów przed chlorowaną wodą. 🙂
Edytka :kwiatek:

Melduję po nocy. Gdy włosy wysychały zrobiły mi się przepiekne skręty/fale...  😍 Aż mi żal było rozczesywać, bo niestety po rozczesaniu nic mi z tego nie zostaje. :/ Co do BD fur mama, mam delikatny przyklap, ale to by mi nie przeszkadało, bo włosy się tak nie puszą. Są sypkie, delikatne, szkoda tylko, że nie pachną jak ten płyn... 🙂 Niestety okropnie swędzi mnie skóra głowy po nim. Myślałam, że nie zasnę wczoraj! Swędzi mnie tak, jak na drugi dzień bez mycia włosów zazwyczaj. Chyba nie dam rady go stosować. Idę dzisiaj po jakiś lekki szampon z Alterry i olejek BD fur mama. Testów ciąg dalszy. 🙂 + wprowadzam OMO (takie prawdziwe) od jutra. Wcześniej znałam tę metodę, ale nakładałam odżywkę już pod prysznicem, a nie dwie godziny wcześniej.

A no i zrobię dzisiaj lub jutro zdjęcia. Zobaczymy co się zmieni w przeciagu miesiąca. 🙂 Miałam iść do fryzjera, ale jeszcze poczekam i po nazbieraniu kaski, pojadę do tego stylizowanego na retro we Wrocławiu (tam gdzie RedLipstickMonster się ścina, nie pamiętam nazwy...), bo oni zbierają włosy dla tej fundacji Rak`n`roll. Zawsze chciałam swoje włosy oddać właśnie na taki cel, ale do tej pory żaden salon fryzjerski nie chciał.
Kurcze, a u mnie BMFM nie ma. Poznań to wiocha.
Musiałam kupić facelle...
Thymos masz na myśli balsam do kąpieli (Wohlfuhl-Bad)? W Warszawie ostatnio go szukałam i dopiero w piątym z kolei Ross był, wszędzie indziej wyprzedany. Jak ktoś lubi ten balasam, to musi się uzbroić w cierpliwość i polować do upadłego  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się